23. Karmični cikel od 12.8. do 22.8.2020

23. Karmični cikel od 12.8. do 22.8.2020

Neutrudljiva moč, strast, vodenje, akcija, pogum, iznajdljivost, intenzivno doživljanje občutkov in introspekcija.

Konflikt nastane med nagnjenjem za popolnostjo in različnimi interesi na drugi strani.

POZITIVNA POLARITETA

Pustolovščina ali akcija? Pomembno vam je, da se nekaj premika v smeri vaših zastavljenih ciljev. Strast in predanost vam vlivata novih upov in moči, kot je v teh dneh moč sonca, ki nam osvetljuje in ogreva naš planet. Mnogi bodo svojo iznajdljivost uporabili tudi zato, da povabijo druge k sodelovanju. Ta cikle od nas zahteva pogled izza dogajanja, iz zakulisja. Kakšne namene ima nekdo, ki nas vabi k sebi?

Iznajdljivost je pozitivna lastnost in je močno poudarjena v tem obdobju, pa vendar velja razmislek, če se nekdo »dobro znajde« na tuj račun, bi ta drugi lahko potegnil ta kratko. V tem primeru velja opozorilo, ker bo iznajdljivost lahko uporabljena tudi v negativnem pomenu. Previdno pri interesih drugih, da se jim ne pokorite.

Ostanite fokusirani na svoj življenjski cilj, oz. na nekaj pomembnega, kar hočete doseči. Zastavili ste si visoke cilje in rezultati so že vidni, tako kot sadjar vidi svoje že skoraj zrelo sadno drevje, ki se razbohoti v vsej svoji veličini sladkih in vabljivih sadežev. Seveda je do končnega uspeha še nekaj časa potrebno počakati, vendar bitka za uspeh je že (skoraj) dobljena. V tem energijsko močnem obdobju lahko pokažemo veliko moč, da vztrajamo na tem, kar nam prinaša zadovoljive rezultate, kajti slednji so že jasno vidni.

NEGATIVNA POLARITETA

Trda tekma na poslovnem ali osebnostnem področju, ki ji ni videti obetavnega razpleta, vam jemlje veliko življenjske vitalne energije. Borite se lahko z vidnimi ali nevidnimi sovražniki. Med vidne običajno sodijo fizično prisotne osebe v vašem življenju, kot na primer delodajalec, ki vam krati pravice ali partner, ki ima čustveno razmerje z drugo. Lahko pa je borba v kontekstu vodstva vaših negativnih vodnikov, ki vam »sugerirajo« napačne izbire. Se radi vpletate v »tuje zgodbe«, misleč, da hočete pomagati, čeprav niste kompetentna oseba za to? Na primer: hočete rešiti konflikt med drugimi osebami?!

V tem obdobju je tekmovalnost lahko slaba izbira. Če niste dovolj dobro pripravljeni, nimate zaveznikov in se morda borite oz. tekmujete s svojimi »negativno platjo svoje osebnosti«, veste, da bo bitka izgubljena. Spoznala sem mnogo posameznikov, ki so se borili proti takrat uveljavljenim družbenim normam in seveda končali kot mladoletniški prestopniki ali kasneje, v odrasli dobi, kot zaporniki. Mnogo kriminalnih zgodb se zgodi pod vplivom »zamegljenega uma«, ko je nekdo iz ljubosumja napačno presodil in naredil odločilen napačen korak. Če nas »zdrava presoja« »pusti na cedilu« in postanemo pretirano razdražljivi in napeti, če vstopamo v akcijo brez razmisleka o posledicah, če zapravljamo svoj dragoceni čas za nepomembne stvari in če smo »razpršeni na preveč stvari naenkrat«, razsipamo z energijo in se ne moremo fokusirati na prioritete, potem smo definitivno na negativnem polu.

RAVNOVESJE

Z obvladovanjem sebe in svojih divjih strasti; rivalstva in ljubosumja, dosežemo ravnovesje. Izjemnega pomena je disciplina in »zdrava presoja«. Videti situacijo tako kot je, ne pa tako, kot doživlja prestrašeni del osebnosti. Ko vidi grozljive pošasti v svoji senci. Negativna čustva, kot so jeza, sovraštvo in ljubosumje obvladujmo mi in ne dovolimo, da bi ta »plevel« obvladoval nas in nam jemal življenjsko vitalno energijo.

Ključ do ravnovesja je: biti pošten v emocionalnih odnosih. (Še vedno si nekateri moški domišljajo, da jih žena vara, če se samo lepo obleče in zbuja pozornost. V mnogih kulturah so še vedno, žal ženske zatrte in zapostavljene).

Ključ uspeha je koncentracija na eno in to pomembno stvar, pa najsi bo to predmet, ki ga hočete v prihodnosti, npr. nov avtomobil ali delovanje, ki si ga močno želite, kot npr. izboljšati odnose s partnerjem ali sorodniki, nadaljevati tečaj ipd. V vse, kar hočete manifestirati vpeljite zdravo mero tekmovalnosti. Ne pozabite: Tekmujemo lahko tudi sami s seboj; npr. tako, da izboljšamo že obstoječe dobre rezultate.

23. Karmični cikel od 12.8. do 22.8.2020 7

VPRAŠANJA ZA RAZMISLEK

Katera prepričanja vas silijo v tekmovanje ali ljubosumje?
Se vam dozdeva, da vas drugi ogrožajo, ali vi ogrožate druge?
Kdo v vašem življenju veliko obljublja, malo pa stori?
Ali je v določeni situaciji potrebno da popustite ali da vztrajate pri svojem? Kako se borite za vaša prepričanja in ideje?
Boste zmogli sami ali bi bilo potrebno zaprositi za pomoč?
Pred kakšnim nasprotovanjem bežite oziroma se mu vpirate?
Se počutite bolj defenzivne kot je potrebno?
S kakšnimi težavami se soočate, katerim se izogibate?
Katere ovire premagujete, katere ovire premagujejo vas?
Kako sprejemate nasprotujoča si mnenja?
Vam primanjkuje odločnosti?
Katere so vaše prioritete?

KARMIČNA LEKCIJA

Tekmovalnost, rivalstvo

Tekmovalnosti oz. rivalstva, se učimo že kot otroci. Tekmujemo v športnih dosežkih, pri šolskih ocenah, in celo pri »modnih oblačilih«. Tekmujemo s sorojenci (brati, sestrami), s sošolci… Človek v dobi odraščanja išče svojo identiteto – si postavlja vprašanja: Kdo sem jaz v primerjavi z drugimi? V čem sem boljši? V čem sem slabši? Vemo, da se otroci »radi« sprejo za malenkosti – ker je pač nekdo zmagal igro na (verjetno) nepošten način. In z razvojem zavesti, opustimo nezdravo tekmovalnost, prerastemo rivalstvo in ljubosumje, ki nima tehtne podlage. Tekmovalnost do določene mere je zdrava, saj na nas deluje kot motivacija, kot spodbuda… Če pa tekmovalnost presega zdrave meje, in se otroško vedenje izkaže še v zrelem obdobju človeka, potem je to prav za prav zelo neprijetno doživljanje, posameznika, ki ga v mnogočem omejuje in onesrečuje. Namreč v tem obdobju bo na preizkušnji ravno ta tekmovalni duh.

Mnogi, pa se premalo zavedajo, da je včasih tekmovanje s samim seboj in s postavljanjem zdravih meja – kaj zmoremo, motivacijsko orodje. Pomembno je, da si vsako leto npr. v poslu zastavimo samo malo višje finančne cilje. Npr. za 20 procentov. Ob tem si beležimo idejne osnutke, kaj vse bi lahko postorili, da bi si realizirali ta cilj. V kolikor hočemo izboljšati odnose, si prav tako izberemo možnosti, ki bi nam pri tem služile, kot npr. vsako soboto zvečer se bova s partnerjem udeležila plesnega tečaja ipd. Bodimo iznajdljivi, vendar ne varajmo samega sebe.

Previdno, ker beseda iznajdljivost lahko vsebuje primes nepoštene igre. Pomembno je, da smo tam, kjer nas svet potrebuje. Dobro je, če izkoristimo priložnosti, ki nam obetajo uspeh, slavo in čast. Bodimo strastni, tudi tekmovalni, vendar ne razmetavajmo svoje strasti za škodljive stvari, ki bi nas zavedle stran od naših srčnih namenov. Ne vztrajajmo na poti (razum načinu), ki ne pelje nikamor.

Avtor: Aleksandra Winkler Drole

Odlomek iz knjige 36 karmičnih ciklov

Karmična svetovalka in Vizionarka – Karma in Dharma…, če ne najdemo vzrokov za svoje težave v tem življenju. Razberem vaš dušni zapis, preprosto in hitro, brez hipnoze, preko Mobitela ali Skype. Katere stvari ste pustili nedokončane, katere lekcije naj bi osvojili za napredek, za blaginjo, za ljubezen… Previrim, če sledite svoji dharmi in katere karmične lekcije vas še čakajo, kako jih razvozlati… S pomočjo tehnike, in kanaliziranja gospodarjev karme, vam lahko služim kot prevodnik božanskega sporočila, iskreno, zaupno, brez dlake na jeziku. Z 22 letnimi profesionalnimi izkušnjami in mnogimi referencami, sem morda pravi naslov za Vas? 
No Tab Selected
No Tab Selected
Deli to s prijateljem