Adventni čas in astrologija

Adventni čas je čas 4 tednov pred Božičem. Beseda »advent« izhaja iz besede »adventus« in pomeni »prihod«. V tem času se kristjani pripravljajo na prihod Jezusa Kristusa in se umikajo v lasten svet.

Njihov namen je, da pobrskajo po preteklosti, se pripravijo na prihodnji čas in v sedanjosti živijo čim bolj ljubeče in pravično življenje. To pa je nekaj, kar je še kako sorodno uporabi astrologije v vsakodnevnem življenju.

V letu 2011 se advent začne s prvo adventno nedeljo, 27.11.2011, nadaljuje z drugo adventno nedeljo, 04.12.2011, nato s tretjo adventno nedeljo, 11.12.2011 in se zaključi s četrto adventno nedeljo, 18.12.2011. Zanimivo je opazovati ta čas, saj se skozi vse 4 adventne nedelje Sonce nahaja v astrološkem znamenju Strelec. Strelec pa v sebi nosi prav te energije in lastnosti, ki naj bi ljudje ozavestili in prinesli v vsakodnevno življenje v tem času.

To je čas neizmernega optimizma in volje do življenja. Je prijeten čas idealizma, iskrenosti in nenehnega gibanja. Predstavlja širokega duha, pozitivno naravnanost in uvidevnost do drugih ljudi, še posebno do »drugačnih«, s »tujimi nazori« in po mnenju mnogih »čudnimi zamislimi«. To je čas za iskanje svoje resnice, modrosti in duhovnih spoznanj. V tem času so v ospredju tudi razmišljanja o Bogu, o religiji, o filozofskih vprašanjih in podobno, zato ljudje pogosto menijo, da poznajo odgovore na vsa vprašanja tega in onega sveta. To je čas druženja, pa vendar tudi potrebe po samoti, še posebno po času, prebitem v naravi sami s seboj.

Strelcem (ljudem, rojenim s Soncem v astrološkem znamenju Strelec) pripisujemo vse našteto in še mnoge druge lastnosti. Te, ki sem jih izpostavila, pa se odlično ujemajo prav s tem, o čemer uči adventni čas in krščanstvo.

Ta čas nas uči, da v življenju vedno obstaja še ena pot, drugačna perspektiva in življenje nikoli ni tako zelo resno, kot si morda mislimo, ko nas pestijo težave.

Želim vam, da bi to pot našli in pogumno stopali po njej. Če ne gre, pa si privoščite posvet pri dobrem astrologu, kjer boste našli mir v sebi, novo vzpodbudo in zaupanje v prihodnost.

 

Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Uhani Ametist

Uhani Ametist

Ametist je kristal spirit..

6.90€

Enačba za ljubezen, Ljubezenski vodnik zanj/zanjo

PUSTI SPOROČILO:

Please enter your comment!
Please enter your name here