Išči
Generic filters
Alfred Vogel o stradanju m e

Alfred Vogel o stradanju

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Uredništvo
X

Spremljaj objave: Uredništvo

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.

»Stradanje« je med najboljšimi zdravili, ki so nam vedno na razpolago, je bil mnenja Alfred Vogel. 

Prav pride v številnih situacijah, npr. ko se po obilnem obedu ne počutimo dobro ali si celo pokvarimo želodec z neustrezno hrano ali celo pokvarjeno hrano in nas ob tem doleti še driska. Prav pa pride tudi ob spomladanskem čiščenju telesa.

Tudi živali »stradajo«

Tudi naše domače živali se odzivajo v takšnih primerih podobno. Če jim je nekaj škodovalo, zavračajo vsakršno hrano. Pes in mačka takrat zaužijeta le travo ali kako celulozo, da jo pozneje s sluzjo lahko izbljuvata. Nato sledi pravi stradalni dan, kajti živali nagonsko odklanjajo hrano, dokler se ne počutijo zopet dobro. Tudi divje živali ravnajo tako. Ležejo v senco, mirujejo in stradajo, dokler jim ni bolje.

»Stradanje« razbremenjuje telo…

Tudi nam bo torej v korist, če bomo telesu s »stradanjem« omogočili čiščenje. Kajti med »stradanjem« ima telo možnost, da opravi z vsem, kar moti. Za to bi bilo dobro, da bi od časa do časa preživeli dan le ob sadnih sokovih, pa spet dan ali dva ob čisti vodi.

Pred takšnim čiščenjem pa se mora črevo dobro izprazniti. Črevo bo očistilo vse, kar dela sluz (bolšinec, lanena semena, rastlinsko odvajalo – mana,…). Dober je tudi zeliščni klistir, predvsem s kamilicami.

Kadar je z jetri vse dobro, lahko človek začne stradanje s sadnimi sokovi (iz biološke pridelave!), pač glede na letni čas, npr. s pomarančnim sokom, s sokom grenivke ali z grozdnim sokom. V času jagod lahko tudi z jagodnim sokom. Telo se bo tako prečistilo nakopičenih strupnin,… kar bo organom omogočilo boljše delovanje.

Ob pojavu slabosti med »stradanjem«…

Ob pojavu slabosti je dobro spodbuditi odvajanje skozi kožo. V tem primeru se moramo krepkeje umiti, telo skrbno zdrgniti ali ščetkati, da se vnovič spodbudi pretok. Pri manjših težavah bo pomagalo tudi pravilno dihanje. Kratki sprehodi, predvsem v dišečem gozdnem zraku, z lahkimi dihalnimi vajami, bodo poskrbeli za zdravo in dobro počutje.

Ko nas popade lakota…

Kadar postanemo ob »stradanju« lačni, grizljajmo posušene grozdne jagode (ali rozine). Žvečimo jih tako dolgo, da jih dobro prepojimo s slino in ne pogoltnimo jih takoj. Beduini imajo na svojih puščavskih popotovanjih na dan za hrano le nekaj datljev. Ta skopi obrok jih nasiti, ker ga do kraja izkoristijo in prebavijo deloma že v ustih. Podobno torej naredimo to malo umetnijo med stradanjem. Lupino grozdnih jagod po žvečenju izpljunemo, izkoristimo le sadni sladkor.

Pa brez jeze prosim…

Pri »stradanju« velja pomembno pravilo, da se ne smemo jeziti. Radost-veselje je naravno in potrebno zdravilo, ki spodbudi hormonske žleze in jih drži pri polnem delovanju. Zaradi istega razloga našemu zdravju hudo škoduje hitri tempo življenja z mnogimi pripetljaji, ki nas ob tem jezijo. Torej poskušajmo narediti vse, da nas ne popade jeza, pa tudi drugi občutki kot so skrb, strah,…

Ravno prav gibanja in mirovanja…

Pomembno je ohranjati normalen ritem mirovanja in gibanja. Ne poležavanje in ne pretirano razgibavanje ni primerno.

Tudi pomembni možje so »stradali«…

Pomembni možje so pogosto »stradali«, a ne da bi očistili telo, temveč, da bi dvignili svojo duševno zmožnost za zbranost na najvišjo raven. Kristus je tako stradal kar 40 dni. Dokazano je tudi, da stradanje pri velikih duševnih opravilih pomaga misli kristalno očistiti in pojme oblikovati pravilno ter natančno.

Kako dolgo »stradati«?

Odgovor je, seveda, po potrebi. Morda bo dovolj že 2 ali 3 dni. Ko mine tretji stradalni dan, ga je sicer škoda pretrgati, ker je najhujše že premagano. Prvi trije dnevi so kot težaven vzpon na visoko goro. Ko pa smo zgoraj, se začne osvežilna hoja po višinah. Mrtvo točko smo presegli in osupnemo, kako lahka je odslej pot. Tako je tudi po tridnevnem stradanju. Telo se je privadilo na nove razmere in prav dobro zdrži še 5 dni. 8-dnevno stradanje spomladi bo poskrbelo za pravo temeljito pomladansko čiščenje. Ob artritičnih težavah, ki nikakor ne minejo, lahko »stradamo« še dlje. Pomembno je, da počasi uvajamo stradalne dneve in se vmes vračamo na normalno, seveda zdravo, hrano.

Kaj pa »stradanje« ob hujših obolenjih?

Strogo stradanje (ob vodi), ni priporočljivo ob srčnih motnjah. Bolje je v tem primeru stradanje ob sokovih, ker telo še vedno dobi dovolj hrane za nemoteno čiščenje.

Pri jetrnih motnjah bi povzročilo stradanje ob sadnih sokovih težave, zato naj se stradanje izvaja ob zelenjavnih sokovih, predvsem ob korenjevem soku.

Med stradanjem naj človek jemlje le 1/3 ali 1/4 normalne količine naravnih zdravil. To zadostuje, ker deluje telo med stradanjem mnogo natančneje in se odziva hitreje.

Priredila: Adriana Dolinar  
www.avogel.si

foto: freedigitalphotos.net/images/view_photog.php?photogid=503

Ali ti je bil članek v pomoč?

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev

Priporočamo

Deli to s prijateljem