Živali

Ameriške raziskave o povezavi zlorabe živali in ljudi

Maja je New York times poročal o študiji, ki je razkrila, da je prišlo do zlorabe živali v 88% gospodinjstev, v katerih je prišlo tudi do zlorabe otrok. Druga študija iz leta 2007 je razkrila, da ženske, ki so jih partnerji zlorabili, desetkrat pogosteje poročajo o tem, da je njihov partner poškodoval ali ubil tudi njihovo domačo žival.

Profesor na Univerzi v Denverju, Frank Ascione je to temo natančno preučeval in prišel do sklepa: “Raziskave dokaj jasno kažejo na povezavo med nasiljem nad živalmi in nasiljem v družini.”
Profesor Ascione, ki v primerih zlorab svetuje pristojnim organom, je povedal, da bi ti prej posredovali, če bi obstajala izmenjava informacij o nasilju nad ljudmi in živalmi. Navedel je več novih primerov, ko so otroci učiteljem nakazali zlorabo živali in so ti nato o tem obvestili organizacije za zaščito živali. Socialni delavci so na podlagi teh opozoril ugotovili, da so bili tudi otroci sami zlorabljeni.

Profesor Ascione: “Pogosto otroci niso pripravljeni govoriti o tem, kaj se dogaja njimi, zelo jasno pa izrazijo svoje skrbi in žalost ob tem, kar se dogaja njihovim domačim živalim”.
Ameriške zvezne države so z leti začele vedno bolj odločno preganjati zlorabo živali. Pred dvema desetletjema je le vsaka šesta država zlorabo živali obravnavala kot resno kaznivo dejanje. Zdaj to velja v vseh razen štirih.

FBI ocenjuje zlorabo živali kot opozorilo na nasilno obnašanje v prihodnosti

“Zloraba živali je eno izmed štirih opozoril, ki jih strokovnjaki FBI uporabljajo za predvidevanje nasilnega obnašanja v prihodnosti, zato ne vidim razloga, da se tega ne bi posluževali”, je izjavila demokratska poslanka iz Connecticuta Diana Urban, ki podpira predlog zakona, ki bo omogočil povezavo informacij o nasilju nad živalmi in otroki, je poročal New York Times.

Vir: Freiheit für Tiere, št. 4/2010, prevod: mag Martin Vrečko
Vir slovenskega prevoda: revija Osvoboditev živali, december 2010

foto: freedigitalphotos.net

Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !