Astrološka napoved 30.9.2020: Marsov kvadrat s Saturnom

Astrološka napoved 30.9.2020: Marsov kvadrat s Saturnom

Marsov kvadrat s Saturnom je eden ključnih astroloških dogodkov za leto 2020. Ta poravnava Saturna in Marsa se zgodi danes… in kaj je dobro da veste….

To bo druga letošnja poravnava Marsa in Saturna in kaže na naraščajočo napetost in nemire. Ko se bo Saturn le začel premikati direktno, bo njegova energija močna in morda bomo videli potisne točke pri tistih, ki so v položaju moči. V svojih življenjih bomo lahko čutili tudi vedno večjo razdražljivost zaradi nemirov. Ta kvadratura dveh vas bo izzvala, da greste vase in očistite vse tisto, zaradi česar se počutite negotovo ali vas je strah. Ta aspekt želi, da se usedemo skupaj s svojo jezo in razumemo, kaj nam skuša pokazati.

Marsov kvadrat s Saturnom velja za eno izmed zahtevnejših postavitev v astrologiji, zato bo zagotovo nekaj izjemnega in je vredno vse pozornosti na delovanje, v tako nenavadno dolgem obdobju.

Prvo poravnavo, ko sta se Mars in Saturn postavila v kvadrat je bilo v sredini avgusta. Pomembni so trije datumi, da je poravnava na vrhuncu, prva dva pa sta najpomembnejša:
• 24. avgusta 2020
• 29. september 2020
• 12. januar 2021

Poglejmo njuni energiji najprej posamezno…

Mars je planet akcije, borbe in motivacije. Zastopa ga bojevnik in ta ljubi da teče z vso silo naprej, da bi dosegel svoje cilje in sanje. Mars je prenagljen; hoče stvari takoj in poganjajo ga njegovi impulzi. Na globlji ravni je Mars planet, ki nam pomaga premagati svoje strahove. Spravi nas iz glave ven v svoje telo. Omogoča nam, da svoje strahove in stiske postavimo na stran in odnesemo ta skok vere v neznano. Ne glede na to ali letimo ali pademo, nam Mars pomaga nadaljevati.

Saturn je planet meja in omejitev. Želi, da prevzamemo odgovornost za svoja dejanja in zagotovimo, da se premaknemo z mesta utemeljenosti in integritete. Saturn velja tudi za gospoda Karme in želi, da se držimo svojih lekcij in v vsem, kar je neprijetno, da se lahko resnično učimo in rastemo. Saturn je kot strog (m)učitelj, ki nas poziva, naj nadaljujemo z delom. Če pa se tega držimo, bomo sčasoma poželi nagrade. Saturn vlada tudi nad zakonom, redom in vlado. Rad spoštuje pretekle tradicije in ohranja žive preizkušene in resnične stvari.

Kot vidite, sta energija Marsa in Saturna zelo različna. Eden pritiska na gas, drugi bremza. Zdaj sta skupaj na križišču, pod kotom 90 stopinj in sprašujemo se, kako se bosta »zmenila«, da zvozita v križišču, brez da bi naredila trk.

Mars je namenjen hitrim, neustrašnim ukrepanjem, medtem ko Saturn prevzame odgovornost za svoja dejanja. V astrologiji je aspekt kvadrat takrat, ko se dva planeta medsebojno nahajata znotraj 90 stopinj. Ta poravnava kaže na napetost, konkretne dogodke v našem življenju in lahko izzove energijo obeh planetov. Ko se Mars in Saturn oglašata drug drugemu, boste verjetno opazili prerivanje med njuno energijo.

Poglejmo, kako se to manifestira na osebni ravni…

Na osebni ravni boste verjetno to opazili takrat, ko bo šlo za vaše energetske ravni in splošne občutke motivacije. Morda se boste počutili izgorele in boste potrebovali počitek ali pa se boste počutili polni energije in boste zlahka opravili stvari in odkljukali seznam opravkov.

Na pozitivni ravni vam lahko kvadrat Marsa in Saturna pomaga, da prevzamete svoje ideje in greste na distanco. Lahko uporabite Marsovo trdoživost in neustrašnost, da izkoristite ta preskok vere, nato pa lahko uporabite Saturnovo trdnost, prizemljenost za dolgoročno oživitev te ideje. Mars vam daje gorivo za pot, toda Saturn vas usmeri, kam greste. Saturn želi, da neustrašno energijo Marsa uporabite na prizemljen in premišljen način. Želi si, da si vzamete čas in zagotovite, da ne delujete skozi impulze, ampak po logiki. Medtem pa, ko morate poslušati ritem in pretok lastne duše, je ta energija pravi čas, da naredite vse težke stvari in najdete trdnost, da boste dosegli svoje cilje in sanje.

Kako se manifestirajo na globalni ravni…

Medtem, ko bomo ta aspekt dobro občutili v notranjosti, bomo zagotovo videli, da se igra tudi zunaj. To pa zato, ker Saturn velja za »zunanji planet« in kadarkoli imamo zunanji planet aktiviran, to pomeni, da vpliva na nas ne samo osebno, ampak tudi kolektivno.

Na globalni ravni Mars kvadrat Saturn lahko potencira naraščajoče napetosti po svetu, ko gre za svobodo (Mars) in pravila, ki jih postavljajo vlada in svetovni voditelji (Saturn). Saturn bo želel ohraniti stvari enake in se držati pravil, ki so jih prenašali skozi generacije, medtem, ko bo Mars želel stvari početi na svoj način in na impulziven način.

Saturn bo želel naložiti pravila, omejitve in ustvariti red. Stvari bo želel početi počasi, metodično in se izogniti kaosu v prid utemeljenosti.

Mars je upornik in se bo boril, včasih sebično, za tisto, za kar verjame, da je resnično. Marsa vsekakor ne zanima usklajevanje in čeprav neskladnost lahko prinese potrebno revolucijo in spremembe, lahko ustvari tudi razburjenje, uničenje in kaos.

Niti Mars niti Saturn nista »slaba«, sta samo različni energiji, ki sta zdaj v povezavi in oba imata na voljo svoja različna darila in lekcije.

Kaj se bo točno pokazalo, bo odvisno od zavesti kolektiva, zato bo v tej vroči poravnavi še posebej pomembno, da zadržite luč in delate iz svojega lastnega konca Resnice.

Pod tem Marsovim kvadratom s Saturnom bomo morda videli tudi voditelje, ki bi malo bolj »metali ven svojo moč« skozi ukrepe in grožnje in državljane, ki bi se borili nazaj. To bo okrepil tudi Mars kvadrat Pluton, ki bo aktiven tudi v naslednjih mesecih. Tako da, kot pravim že vse čas, ljudem bo dovolj. Dovolj je! No, pa počakajmo…

Vidimo tako že zdaj … in to VSE.

Konec mora priti, da se novo lahko začne.

Opazujte… svoje življenje, okolje, odnose, sebe in svoje dihanje. Umirite se. Začutite, kaj želite vi. Odmik vase, vam bo prinesel veliko spoznanje in odgovor, ki ga iščete.

Zato, izkoristite energije meseca septembra in naredite tako, kot je za vas najbolj prav. Ko boste poskrbeli zase, se bo vse drugo postavilo na mesto, saj boste točno vedeli, kaj je vaš naslednji korak. Končati ali začeti z nova.

Vedeli boste, ker… zdaj, boste Videli.
Odpuščajte, pospravite in se pripravite na Novo življenje.

  • Članki
»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«
Deli to s prijateljem