Išči
Generic filters
napoved september
foto:Gerd Altmann, pixabay

Astrološka napoved za september 2015

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Shana Flogie
X

Spremljaj objave: Shana Flogie

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Universal kamp 2021Universal kamp 2021Universal kamp 2021
OGLAS
Avgust je prinesel marsikomu izmed vas velike spremembe, morda selitve ali pa popoln preObrat v življenju. Vsekakor, če ste dobro zajadrali v val Sprememb, potem ste že v svojih pravih tirnicah, sicer pa… čas bilance bo v oktobru, ko boste resnično obrnili list.V septembru vstopamo v arhetip Pravice, ki je splošno načelo ravnotežja in povezave. Zdaj bo čas, ko si boste oddahnili in odpočili od silnih sprememb, preteklega meseca. V temu mesecu boste imeli možnost, da uravnotežite stvari, ki so bile do sedaj neuravnotežene, kaotične in nejasne. Arhetip Pravice je vladar tudi tega leta, zato bo september mesec velike uravnave. Ker vlada pravičnosti, harmoniji, ravnovesju in skladnosti, bo »roka pravice« boginje Maat, posegala v vse pravne zadeve, v odnose in dosegla jasnost na čustvenem in poslovnem področju. Ta mesec bo še posebej primeren za uravnotežanje denarnih in razreševanje vseh pravnih zadev. Zdaj se boste lahko tudi začeli veliko bolj posvečati zdravju ali pa se boste odločili za veliko bolj zdrav način življenja.
“Čas bo za razvijanje novih stvari na bolj praktične načine.”
No, zdaj si boste zopet želeli poenostaviti tudi svoje življenje. Želeli si boste le… harmonije, miru in umirjenosti. Močan vidik znamenja Device, ki se konec meseca ob mrku aktivira na karmični osi, bo vse v vašem življenju postavila pod drobnogled. Mogoče, se boste v teh nekaj tednih celo zalotili pri čiščenju garaž, kleti in omar, da bi se znebili »navlake«, katero vam še ni uspelo odstraniti. V tem času vam bodo red, jasnost in ravnotežje vse bolj pomembni. Iluzij, razočaranj in varanje samega sebe ne boste mogli več prenašati, prav tako, pa boste to težko prenašali pri drugih. Ponovno boste osvojili pravico, resnico in pristnost.
Narava sama in bivanje v njej, stik z Njo, bosta postala vaše pomembno sredstvo za zdravljenje in pomladitev.”
Zdaj bo kombinacija zelenja, vode in sončne svetlobe prinesla v vaše življenje smisel za ravnotežje in zdravilno vplivala na vaše najglobje bistvo narave. Izkoristite še zadnje lepe septemberske sončne dni za izlete v naravo. Morda, pa si boste želeli tudi na splošno posvetiti več časa življenju na prostem.Ker je arhetip Pravice vidik ravnotežja, bodo v tem obdobju prav ljudje, ki so rojeni v znamenju Tehtnice, od 22. septembra do 22. oktobra, kot vaša zunanja ogledala ali kot vaši učitelji oz. boste vi tisti. To bo tudi dober čas za razreševanje odnosov s Tehtnicami, od njih pa se lahko naučite umetnosti ravnotežja, katera vam lahko povrne zdravje in preprostost. S septembrom se ob mrku zaključi tudi 18-mesečno obdobje aktivne karmične osi Tehtnica – Oven, zato bo ta čas za vse rojene v znamenju Tehtnice ali če imate to znamenje v svojem rojstnem horoskopu povdarjeno, še toliko bolj pomemben.Zdaj bo ključno, da uravnotežite in poenostavite vse stvari in odnose, ki so trenutno neuravnoteženi in kaotični. Želeli si boste doseči tudi jasnost pri pomembnih stvareh, o katerih zdaj le premišljujete. Vedite, da vas bo zdaj energija podpirala v temu, da bi lahko uspešno podajali različne predloge, prošnje za delo ali denarno pomoč in izvedli pisalne, uredniške ali raziskovalne projekte.

Septembrska energija vas bo podpirala v tem, da vsem spremembam, ki ste jih naredili v preteklem obdobju, zdaj daste težo.

Ne pozabite pa, da sta za ohranjanje ravnotežja pomembna dva vidika oz. načina kako rešiti oviro ali problem. To lahko storite z odkritim sporazumevanjem in hitrimi dejanji, da delujeto modro, brez silnega zadrževanja ali pretiranega prizadevanja. Neravnotežje ponavadi povzročite s pretiranim razčlenjevanjem samega sebe, prekomernim razsipavanjem svoje energije, kajti prav s tem najpogosteje povzročite v sebi zmedo in dvom. To je način, ki vas meče iz ravnotežja, hkrati pa vas lahko vodi v izčrpanost, lenobo in razne vzorce odvisnosti čustvene narave.In najpomembnejše… ne dvomite v pretekle odločitve, ki so bile posledica sprememb, kajti zdaj je čas, da postane vaše življenje zopet harmonično… kreator Vašega življenja ste Vi sami, zato…
“… kako dobro ste zasadili seme Vidite zdaj po tem, kaj je vzklilo.”
Zdaj bo vaša Resnica postala smisel za Mir in nove globine jasnost. Preprosto… zdaj se boste učili, da lahko vaša mirna narava postane vsakodnevni vir veselja in poguma, moči in lepote. Vedno bolj se boste zavedali, da je Mir kot tiha notranja jasa, sveta zemlja, kamor lahko greste in ji pripadate. Pomembno bo, da ste v Miru in da črpate moč iz tega svetega prostora znotraj sebe in ga vsakodnevno obiščite. Prakticirajte Dejanja miru v svojem življenju. Bodite močni, bodite svobodni, bodite blagoslovljeni in bodite mirni. Ne zamenjujte miru z nedejavnostjo, kajti biti miroljuben aktivist je ena izmed najbolj dinamičnih in močnih izbir, ki jih lahko kot bitje na tem svetu naredite, zdaj in zaVedno. Če in ko, je okoli vas ena sama drama in v vas kar vre, pojdite na Tisto mesto in vedite, da je Resnica vašega bitja Mir in Jasnost. Ta osvobaja.Tudi faza retrogradne Venere  je pri koncu, saj se bo ob koncu prvega tedna v septembru ta ponovno postavila nazaj v direktno gibanje. S tem se zaključi tudi faza razreševanja »partnerske karme«. Preberite več v članku Retrogradna Venera v Levu in čas partnerske karme.Na družbeno-socialnem področju se bo še vedno naprej netilo. Za to dinamiko sta poskrbela socialna planeta Jupiter in Saturn, ki sta od konca junija v kvadratu, ta vpliv pa bo čutiti vse do 22. septembra. Pa vendar, se lahko v tem času zgodijo spremembe vašega statusa ali na vašem delovnem mestu; da dobite dolgo iskano delovno mesto, lahko ga zamenjate ali pa izgubite. Čas pretresov in soočanja so pred vrati, saj se boste morali soočiti s svojim preteklim neDelom in neAktivnostjo.

Jupiter se iz ognjenega znamenja Leva preseli v zemeljsko Devico… kar prinaša čas realizacije.

Jupiter je že 11. avgusta vstopil v znamenje Device, zato bo prav vsem, ki ste rojeni v znamenju Device prinesel srečo, saj jo bo ta »veliki dobrotnik« delil še dobro leto, vse do 9. septembra 2016. Dobro in srečno obdobje prihaja tudi za vse tiste, ki imate znamenje Device v Ascendentu, srečo, pa bo prinašal tudi vsem zemeljskim in vodnim znamenjem; Bikom, Kozorogom, Rakom, Škorpijonom in Ribam. Slednjim prav zaradi aktivirane karmične osi Devica – Riba, ko se boste »hočeš, nočeš« morali premakniti iz filma Iluzija na veliko bolj realno sceno.Ker je Jupiter veliki benefik, dobrotnik in prinašalec obilja, sreče ter vsega dobrega, bo zdaj kot socialni planet vse to vnesel na družbeno-socialni nivo. Jupiter v Devici pritegne uspeh in srečo takrat, ko deluje disciplinirano, pošteno, dobrodelno, praktično in se posveča podrobnostim. Zdaj prihaja dobro obdobje in uspeh za vse poklice, ki so povezani s prehrano, zdravjem ter v službah, kjer se ukvarjajo z negovanjem ali skrbijo na kakršenkoli način za druge. Ker je skrbna, natančna Devica dosledna, Jupiter pa vse rad potencira, je Jupiter v Devici nekakšen »realist in mora vizualizirati rezultate«. Hkrati pa potrebuje plan, veliko spodbude, smernic in temeljitih načrtov, ki ga nazadnje pripeljejo do cilja. Rad ima rutino in preprosto življenje, kot Devica, vedno pa je pripravljen pomagati, kot Jupiter… še zlasti v nujnih primerih. Seveda, pa je lahko tudi zelo kritičen, ciničen in zoprn… o ja, pa še kako, če nekaj ne bo opravljeno kot je treba, boste to, še kako dobro obČutili na svoji koži. Zdaj bo v ospredju doslednost.

Prihaja čas realizacije…

Na poslovnem in finančnem področju bo položaj Jupitra v Devici omogočil hitro napredovanje in izboljšanje statusa zaradi truda, ki bi ga vložili v zagotavljanje svoje popolne finančne varnosti. Zdaj bo prisotna tudi težnja po večjemu zaslužku in po boljši poslovni poziciji. In ker bo želja po povečanju bogastva res lahko velika, bodo dober plan, trud, marljivost in organiziranost ključ do uspeha pri realizaciji vaših zamisli željenega.V tem obdobju boste dobili poseben elan za delo. Neprestano boste razmišljali kaj in s čim bi se lahko ukvarjali ali kje bi se lahko zaposlili. Ker bo zdaj aktivna energija znamenja »skromne« Device, vam ne bo toliko pomembno ali je delo, ki bi ga opravljali dovolj dostojno za vas ali ne, ampak lahko pristanete celo na posel, ki je celo izpod vašega nivoja strokovnosti in znanja.
Čas »sponzorstva se končuje«, potrebno bo zavihati rokave in začeti delati.
Urejali in spravljali boste v red svoje življenje… tako in drugače. Faza poglobljenega razreševanja partnerskih odnosov se bliža h koncu. Zdaj se bo pokazala vaša neAktivnost. Ja, če v zadnjih letih niste iz sebe in na sebi naredili nič, potem boste zdaj na začetku. Ponovno boste v »prvem razredu« ter poslušali in se učili lekcije ponovno. Tokrat bo vaša največja lekcija prevzemanje Odgovornosti zase, poskrbeti za finance in kako postati neodvisni. Ob koncu meseca, se ob luninem mrku aktivira nova karmična os, ki prinese popolnoma drugo temo in dinamikoAktivirana os Devica – Ribi, ki vas bo soočila z realnostjo. Prinesla bo podroben vpogled v vaš način življenja, odstrla bo rožnata očala in čas Iluzije bo za mnoge končan.

Jesensko enekonočje in otvoritev Urielovih vrat

Sončni žarki imajo največjo moč na območju ekvatorja. Nanj padajo navpično kar dvakrat na leto, 21. marca in 23. septembra, na prvi spomladanski in prvi jesenski dan. Že samo ime pomeni, da je to dan, ko ste dan in noč enako dolga. Po 23. septembru, jesenskem enakonočju, se dan krajša, noč pa je vse daljša. V tem obdobju se zamenja tudi vladavina štirih nadangelov. Na jesensko enakonočje nastopi vladavina nadangela Uriela. Čas zdravljenja, ki je povezan z Rafaelovo vladavino se zaključi in vstopimo v tromesečno fazo, ki je povezana z vpogledom, učenjem in modrostjo.Vsako leto se ob otvoritvi Urielovih vrat spremeni tudi vreme… no letos, bo njegova vladavina še kako pomembna, saj se bosta v istem obdobju aktivirala tudi sončev in lunin mrk. Veliko bolj odmeven bo lunin mrk, saj bo tokratna polna luna zaključila tudi fazo tetrade krvavih lun. Faze mrkov zelo pogosto, če ne celo vedno spremljajo slabo vreme, neurja, poplave, naravne katasrofe, potresi in razne nesreče… zato, boste morda Urielovo poMoč lahko celo preIzkusili v praksi, če boste potrebovali intervencijo v »zadnjem hipu«.

Nadangel Uriel in njegov arhetipski pomen

Nadangel Uriel je eden od sedmih nadangelov, ki stojijo ob prestolu Boga in eden od štirih glavnih nadangelov, ki služijo človeštvu. Uriel vlada mentalu, vašim mislim in idejam, kreativnosti, vpogledom, mnenjem, čarovniji, alkimiji, astrologiji, kolektivni zavesti, božanskemu namenu, kozmičnemu univerzalnemu toku in Zemljinemu okolju. Pomen njegovega imena je »Bog je svetloba«, zato je na slikah pogosto upodobljen z lučjo ali plamenom v odprti dlani. Je angel severa in vlada elementu zemlje. Njegov simbol je blisk, kar simbolično omogoča prebliske razumevanja in navdiha. Uravnoveša vreme, povezan pa je z gromom, bliskom, požari, orkani,…
… je tisti, ki pomaga, ko je potrebna pomoč pri okrevanju po naravnih katastrofah, saj zdravi naravo in prizadetost ljudi.
Prav jesen je čas ponovnega učenja, zbiranja informacij in iskanja modrosti. Nadangel Uriel je povezava človeštva, to je nas, z duhovnim kraljestvom. On je tista prispodoba, ki nam lahko pokaže kako najdemo notranjo Moč skozi proces, ki nam pomaga dvigniti našo zavest in zavedanje. Prav zavedanje, ki se kaže skozi vibracijo vsakega posameznika, na koncu vpliva na dvig kolektivne zavesti. Vsak, ki dela na sebi in s tem dviguje svoje zavedanje in zavest, je samo majhna lučka v mreži Luči.
Biti Luč pa je tudi cilj. Ko se dvigne na višji nivo kolektivna zavest, se pripelje s tem, do boljšega življenja na Zemlji, tudi celotno človeštvo.
Zdaj, ko počasi že vstopamo skozi Urielova vrata, bodite pozoni na lekcije, saj boste imeli učenje na vsakem koraku. Mesec, ki je pred vami, bo mnogim prinesel veliko razRešitev. Tako vam v tem času Uriel, kot nadangel »rešitelj«, lahko pokaže kako ozdraviti katerokoli področje v vašem življenju. Mojster je v tem, kako obrniti razočaranje in bolečino v zmago. Pomaga vam najti tudi blagoslov v nesrečah ali težavah ter vam pokaže kako se osvoboditi bolečih bremen in spominov iz preteklosti. On to naredi skozi brezpogojno odpuščanje in zavedanje, kaj vam določena situacija kaže in kaj je tisto, kar morate pri sebi spremeniti, da stopite iz začaranega kroga.
Uriel je tudi angel »zadnjega trenutka«, kar pomeni, da ga lahko pokličete, da posreduje takrat, ko ste v izjemni stiski.
Ker deluje na mentalnem nivoju, čisti vaše mentalno in emocionalno razumevanje ter tako transformira nižje vibracije v razsvetljeno duhovno razumevanje. Čakra, ki ji Uriel vlada, je tretja čakta – solarni pleksus, točka, kjer se zbirajo vsi vaši strahovi in napetosti. V vaša življenja prinaša moč brezpogojnega odpuščanja človeštvu, kot ključ, s katerim vstopate tako lahko v višja kraljestva zavesti, vibracije in energije na vseh področjih v življenju. Ima sposobnost, da v ljudeh prebuja odpuščanje – celo pri tistih, kjer sta se bes in sovraštvo razrasla preko vseh meja. Umirja plamene sovraštva in vas usmerja nazaj k zavesti božanske ljubezni. Je tisti, ki vam pomaga »od daleč« in spodbuja vsako zdravljenje z močnimi žarki svetlobe, ki sijejo v vaš um in na dano situacijo. Pomaga vam stopiti korak nazaj, znova premisliti in pogledati na situacijo z drugega zornega kota. Ta nov vpogled, pa vam prinese novo moč, odločnost in uvid.
Obrnite se zdaj nanj, predvsem, če bi se znašli na poti, ko boste kaj ali koga obsojali, ker se bi vaša lekcija lahko ponovila… saj veste, odnosi se bodo razRešili.

Septembrski mrk in aktivacija osi Devica – Ribi

O mrkih sem že pisala, tudi o tem, da se vedno pojavijo v parih. Pa vseeno… zakaj so pomembni? Medtem, ko lunin mrk prinese preteklost v sedanjost, da se vidi kaj deluje in kaj ne, prinese sončni mrk prihodnost v sedanjost in sproži nove potenciale. Gre za čas, ki aktivira globok vPogled vase. V septembru bo 13. 9. 2015 najprej delni Sončni mrk na 20° Device, 28. 9. 2015 pa sledi popolni Lunin mrk na 4° Ovna. To pa bo tudi zadnja Krvava luna iz tetrade polnih lun.krvava luna je impresiven astronomski dogodek, ki se navadno zgodi v času mrka. V času mrka se namreč na nebu v isti liniji pojavijo Sonce, Zemlja in Luna. Takrat se Luna nahaja v zemljini senci, tako da do nje prodre samo del sončne svetlobe. Velik del sončne svetlobe se v zemeljski atmosferi razprši, Luno pa doseže predvsem rdeči del barvnega spektra in ker se Luna obarva rdeče, govorimo o krvavi Luni. Zaporedje štirih zaporednih popolnih Luninih mrkov pa imenujemo tetrada.Ker so tetradam krvavih lun so že od nekdaj pripisovali usoden pomen, poglejmo še enkrat zakaj… Tetrado, ki jo imamo priložnost spremljati od lanskih mrkov, se je zgodila lani z aprilskim premikom na karmični osi Tehtica – Oven. Če pogledamo z astrološkega vidika, je tetrada – serija štirih popolnih Luninih mrkov – na osi Oven Tehtnica, ki simbolizira težnjo po združevanju nasprotij in raznotežju. To je zdaj še vedno tudi tema tega leta, saj vlada težnja po združevanju znotraj sebe kot tudi v svetu, ki nas obdaja. Velika lekcija, ki jo je/bo prinesla os Tehtnica – Oven je, doseganje raznotežja, za kar pa bo potrebno izstopiti iz stališča »jaz sem,« (Oven) in v svoj svet sprejeti tudi »druge« (Tehtnica) skozi sodelovanje. Proces bo ob koncu meseca septembra tako končan, zato bo čutiti še kar nekaj nemira. Lunin mrk bo v glavnem znamenju, Sončni pa v spremenljivem, kar pomeni, da bodo vaša čustva močna, preveč boste lahko razmišljali in čisto premalo čutili.
V ospredju bodo seveda… vaši odnosi. Učili se boste počasnejših, bolj premišljenih in ne tako burnih reakcij.

Dinamika na karmični osi Devica – Ribi

Znamenje Device prinaša darmični princip, ki kaže česa se bomo v naslednjem 18-mesečnem ciklu učili v kolektivnem smislu. Zdaj bo ključna praktičnost, morali pa bomo razvijati tako za sedanjost kot prihodnost: delavnost, uslužnost, analitičnost in perfekcionizem, metodičnost, preciznost, humanost, čistost v smislu higijene, znanstveni duh, ki ga bo treba nadgrajevati in poglabljati, praktičnost, podjetnost, prilagodljivost in globinsko raziskovalnost, za doseganje konkretnih ciljev pa bo potrebno znanje ter intelektualnost. To so vrline in tisto, kar bo v temu obdobju potrebno razvijati! Še posebno bo to pomemben čas vsem, ki ste rojeni v znamenju Device, imate to znamenje povdarjeno v svojih horoskopih ali pa imate osebne planete in kotne točke v njem.
Vi stopate namreč na svoje kolesje »usode«.
Na drugi strani kaže znamenje Rib na karmični princip, česa se moramo osvoboditi in kaj nas lahko slepi. Vzorci preteklosti bi se lahko pokazali skozi pretirano iluzijo zasanjanosti, »bluzenju«, platonskih odnosih – prevelik povdarek virtualni realnosti in izguba realnega stika s seboj, velik izziv bo poudarjeno sočutje, kot opravičilo za neprevzemanje odgovornosti, pretirano razumevanje, ki bo brez meja… usmiljenost, občutljivost na bolečino drugih ljudi in nerealna empatija, umetniška nastrojenost, ki ne bo imela realnih temeljev… sposobnost vpogleda v lastno dušo skozi neko napačno »iluzorno« predstavo sebe, žrtvovanje, kot izgovor za neaktivnost in neprevzemanja odgovornosti, čustvena nestanovtnost, izjemen pesimizem in histeričnost, ki bi se lahko celo izmejevala, skozi opravičevanje sebe za neuspeh… različna oblika zasvojenosti. Prav ti izzivi, bodo lahko mnogim kar lep trn v peti.Veliko bo posvečanja in govora o zdravju, zdravljenju, higijeni, urejenosti in razvijanju novih stvari na praktične načine. V jeseni se spremeni kolektivna lekcija, ki jih bodo aktivirali mrki in premiki na novi karmični osi Devica – Ribi.In ob koncu… Vedite da, navkljub vsej dinamiki, ki se bo dogajala v tem mesecu, ste Vi tisto miroljubno bitje, ki v svoje življenje prinaša Mir. Morda si želite več miru in konec konfliktov na osebni in globalni ravni, zato ne vlagajte svoje energije v bitke, ampak raje ustvarite mirne trenutke, kjer je le mogoče. To ne pomeni, da morate biti šibki ali pasivni. Namesto tega se odLočite in začnite vnašati več miru. Vedite, da vaši pogovori o miru in prepričanjih prinašajo spremembo. Morda so vam ljudje pripovedovali o tem, da miroljubno pomeni pomanjkanje moči… a to ni res.
Odločite se biti močnejši, mirnejši, modrejši in… glejte kako harmonija, radost in veselje cvetijo v vašem življenju.
Povabite mir v svoje življenje tako, da delate z ljudmi in bitji, katerih prepričanja so enaka vašim in ki so v svoji biti neokrnjeni. Razumite, da je konflikt okoli vas rezultat ljudi, ki poskušajo prevzeti nadzor nad srci in razumom drugih, ker so v svoji biti neizpolnjeni, prazni in lačni Ljubezni. Tako je vaša lekcija zdaj, da tukaj in zdaj, sprejemate Vse z ljubeznijo in odprtostjo. S tem soUstvarjate Mir v svojem srcu in v srcu drugih.

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev

Priporočamo

0
Deli to s prijateljem