Astrološka napoved za september 2020: Močne kozmične energije

Astrološka napoved za september 2020: Močne kozmične energije

V avgustu so padale maske. Če niste prekinili vzorcev preteklosti in spustili svoj prav, vas je lahko ego dobesedno obesil. In zdaj? Pred vami je faza konca, da bo nov začetek mogoč. September prinaša obdobje ponovnega rojstva, v smislu popolne preobrazbe. Morda imate občutek, kot da ste bili na potovanju, ki vas je izzvalo in prebudilo, tako v fizičnem kot v duhovnem smislu. Morda vam ne bo niti tuj občutek, da se zdaj vračate iz podzemlja spremenjeni, pomirjeni in predvsem… brez mask. Dovolj vam je.

Energija meseca, vas bo podpirala, da greste vase in v svoje življenje ponovno umestite vse, česar ste se naučili.

September je velik mesec, saj se začne pot realizacije transformativnih energij za leto 2020.

September bo izjemno dinamičen, drzen mesec, saj bomo ponovno priča močnim kozmičnim energijam. Glavno vlogo v tem mesecu bo odigral planet borbe, boja in akcije Mars, ki bo s svojim retrogradnim pohodom začel 9. septembra. V tej fazi bo vse do novembra 2020.

Skupaj z retrogradnim Marsom imamo tu še dva planeta, ki bosta odigrala pomembno vlogo glede dinamike meseca. To sta socialna planeta, Jupiter in Saturn, ki zaključujeta svoje retrogradne cikle in skozi njun obrat nazaj v direktno gibanje tudi mi, na družbeno socialni ravni gremo naprej, v novo poglavje.

Tako Jupiter kot Saturn sta bila pomembna kozmična akterja v dogodkih, ki so nas pripeljali v tem letu do tukaj kjer smo zdaj. Razkrila se večja zgodba, da bomo spet lahko šli naprej. Leto 2020 je leto transformacije, naznanja novo ero in bolj, ko se leto bliža koncu, se stvari in situacije, tako na osebni kot na družbeno-socialni ravni samo še potencirajo.

Zdi se, da gremo globlje v spremembe in revolucije, ki so potrebne, da ta planet premakne in povzdigne na višje ravni zavesti.

Preobrazba je težka, pa vendar vedite, da se na koncu vedno splača. Potrebno je nekaj uničenja, kaosa in koncev, da bi se lahko zgodilo ponovno rojstvo, a iz tega pepela se dvignemo mi. Novi. Prenovljeni. Prebujeni.

Čeprav september ponuja močno transformacijsko energijo, ponuja tudi kozmično zaščito.

Ne glede na to, kaj se bo zgodilo v prihodnjih mesecih, vesolje kot da sije »zaščitniško luč«. To lahko vidimo skozi astrološke poravnave, ki se dogajajo. Čeprav bomo deležni kar nekaj težjih poravnav, se zdi, da nas vedno čaka nekaj zaščite, v smislu, da nam »hrbet ščiti Vesolje«.

Poglejmo v astrološko ozadje, kaj nam mesec september prinaša:

1. septembra: Polna Luna bo v znamenju Ribe

Mesec se začne s polno luno, ki bo v Ribah. Ta polna luna prinaša prebujajočo se energijo in nas odpira novim spoznanjem in informacijam. Vsekakor, kot vsaka polna luna, lahko poveča čustva in občutljivost, zlasti v odnosih. Če se pojavijo razdražljivost ali jeza, se prepričajte, da se z njo soočite in poiščete zdrave načine za izražanje in obvladovanje. Ne bežite na svoj »balon iluzije« ali ne utapljajte težav v opojnih sredstvih, alkoholu in drogah.

V tej polni Luni bo globoka, prebujajoča se energija, ne samo zato, ker pade v svoje naravno zodiakalno znamenje Rib, ampak tudi zato, ker se harmonično uskladi z Uranom.

Uran je planet prebujanja in sprememb. Spodbuja nas, da stvari vidimo z novo perspektivo. Vodi nas, da na stvari gledamo z novo lečo, da premaknemo svoj fokus in dvignemo zavest. Uran bo lepo viden ob tej Polni Luni, kar pomeni, da je dobesedno usojeno da se zgodi neke vrste Prebujenje. Uran je tudi vladar astrologije in morda se vaš um že začenja prebujati, saj veliko bolj razumete, da je vaš odnos s kozmičnim nebom lahko bogatejši in globlji. Ob tej polni luni bosta aktivna tudi Venera in Saturn, ki pa bosta zaradi neharmoničnega aspekta med njima, lahko povzročala težave v zvezi z vašimi odnosi.

Ta energija bo od vas zahtevala, da se zavedate svojih lastnih dejanj in govorite svojo resnico, namesto da se branite.

Poziva vas, da ne preusmerite ali prenašate krivde, ampak resnično prevzamete odgovornost za svoje vedenje in to, kar želite ustvariti, da se premaknete naprej.

Okoli te polne lune je močna glavna modaliteta energij, kar pomeni, da boste morda želeli prevzeti vodilno vlogo in najti svojo neodvisnost. S to energijo imate zdaj priložnost, da – ne samo govorite, ampak pogovor tudi vodite!

Morda se boste počutili tudi preveč empatični, zato, če ste občutljivi na energije drugih, se prepričajte, da delate energetsko zaščito in se, ko se očistite energetsko, še napolnite z energijo. Ker je znamenje Ribi vodni znak, je preživljanje časa ob vodi ali celo kopanje v slane kopeli lahko zdravilno in obnavljajoče.

Če se želite naravnati na več galaktične, vodnarjeve energije, boste morda našli podporo in udobje tudi tako, da boste v pomoč drugim ali svojim bližnjim. Saj veste, po svojih močeh. Čeprav je povezovanje z bližnjimi letos izziv, je za vaše duševno in čustveno zdravje pomembno, da ostanete povezani in ne odvisni!

Ta polna luna bo kot svetilnik, ki vam bo osvetlil pot in vas pripravil na zaključek tega ultra-transformativnega leta.

Tako kot vse preobrazbe je treba tudi vse, kar je novo, razgraditi in razstaviti. Ta polna luna vam omogoča, da opustite pričakovanja – kdo ste mislili, da ste , kot tudi zgodbe iz svoje preteklosti.

Spustite to, kar ste bili včeraj ali celo trenutek nazaj, in pozdravite, kdo ste v tem trenutku.

V tem trenutku ne obstaja nič včerajšnjega in nič jutrišnjega. Vse, kar je resnično, ste to VI, prav tukaj, zdaj, v tem prostoru, v tem stanju. Občutite to. Začutite se, kdo ste v tem trenutku.

2. september: Sonce trigon Uran in Venera v opoziciji s Saturnom

To poravnavo bo aktivirala polna luna in prinaša pomirjujočo, harmonično energijo. Trigon se pojavi, ko sta dva planeta med seboj 120 stopinj, prinaša kreativni, ustvarjalni tok. Ko bo Sonce v trigonu z Uranom označuje, kar koli se vam prikaže na vaši poti pred pod Polno Luno, lahko ponuja nepričakovane priložnosti. Tu je dober primer, kje ste popolnoma zaščiteni. Osredotočite se na to energijo tako, da se osredotočite na širšo sliko, še posebej, če vam na pot pridejo težave ali izzivi.

Venera predstavlja vrednote, Saturn predstavlja pravila in meje. To poravnavo nasprotij bo sprožila tudi Polna Luna in osvetlila bo, kje se počutite zadržane, omejene ali pod nadzorom drugih oseb ali dogodkov v vašem življenju. Na ta dan se lahko zgodi kaj, ko vas lahko nekaj prizadene ali da ste omejeni. Lahko se zgodijo ponovno neki novi ukrepi, ki bodo povezani z vrednostim sistemom in vrednotami na splošno. Ta energija bo delovala na način, da kolektivno (Saturn) prevzamemo odgovornost, kot tudi odgovornost za svoja dejanja ter da postavimo rešitve. Pozvani bomo, da pospešimo in ustvarimo dolgoročne rešitve in ne le kratkoročnih popravkov.

9. september: Mars začenja retrogradno fazo, na ta dan »se začenja ustavljati« in Sonce bo v trigonu z Jupitrom

Mars bo na ta dan vstopil v retrogradno gibanje v znamenju Ovna. Mars je retrograden vsaki dve leti, vendar je to prvič, po več kot 30 letih, da je v znamenju Ovna. Ko se bo Mars premikal retrogradno, boste čutili, da se stvari upočasnjujejo. Morda se vam bo zdelo, da so vaše ravni energije nekoliko utišane. V tem času se lahko na kolektivni ravni začnemo spraševat, ali so naša dejanja usklajena s tem, kar si resnično želimo, da bi napredovali naprej. Lahko se boste tudi znašli pred izzivi nekaterih ciljev in želja, ki ste si jih zastavili ali si prizadevali.

Vesolje vas ponovno podpira in varuje s to harmonično podporo, ki se dogaja isti dan Mars postane retrograden. Sonce v trigonu z Jupitrom je mirna energija, ki vas opominja, da ste močni. V sebi boste čutili pogum, moč in odločnost, te potrebujete za ustvarjanje lepega življenja. Ta energija vas opominja, da je izobilje vedno okoli vas, če le prilagodite svojo miselnost, zato uporabite energijo, da se osredotočite na obilne blagoslove v svojem življenju. Ta aspekt bo pomagal ublažiti vse napetosti ali počasnost, ki jih lahko prinese retrogradni Mars.

Pa še to… Mars je vstopil v znamenje Ovna 27. junija, kjer bo ostal šest mesecev. Mars po navadi porabi približno 6 tednov v vsakem znamenju, vendar je njegovo dolgo bivanje v Ovnu posledica retrogradnosti, ki bo od 9. septembra do 13. novembra 2020. Mars vlada Ovnu, zato ljubi biti v tem znamenju in pravimo da je v svojem »domu«. V Ovnu je Mars bojevnik, ki nam pomaga najti svojo notranjo moč in slediti temu, kar si želimo.

Mars v Ovnu je ognjen, motiviral je energijo, prinesel zagon energije in vam pomaga, da ste se počutili strastne, namenske in ambiciozne. Zdaj bo Mars v Ovnu ob vsej tej retrogradni energiji in energijah poletnega mrka, ki se dogajajo v zadnjih nekaj mesecih, počutil kot naval navdiha in morda se boste počutili celo, kot da ste dobili nekaj svoje motivacije nazaj. Ko je Mars prvih nekaj tednov v juliju plul skozi Ovna, je bila energija lepa in močna, zato ste jo lahko uporabili za uveljavitev svoje moči in napredovanje pri nekaterih pomembnih projektih, ki jih je bilo treba dokončati. Ob koncu julija, bo je Mars vstopil v obdobje svojih senc, kjer se je počasi že pripravljal na retrogradnost.

Ko se Mars zdaj upočasni in postane retrograden, bo začel tudi nekaj močnih in močnih poravnav z Jupitrom, Saturnom in Plutonom. Ti trije planeti so ključni akterji vso leto, njihova energija pa je mogoča v številnih stvareh, ki jo bomo videli do konca leta. Z Marsom, ki aktivira te tri planete, boste opazili več aktivnosti, ki bo podobna tistemu, ki smo jo videli v januarju in marcu. Strogi ukrepi in… Karantena?

Marsova prisotnost lahko prinese tudi večje napetosti in nemire, lahko pa tudi močnejšo motivacijo za iskanje rešitev.

Ne glede na to, kaj se odvija, je sporočilo Marsa v Ovnu, da zahteva svojo neodvisnost in da stoji v svoji moči, namesto da bi jo dal. Mars v Ovnu želi, da smo vodilni v svojem življenju. Ta energija bo zdaj zelo aktivna, saj gre za stališče, ukrepanje in premik mimo naših strahov. Ko se Mars prebija skozi Ovna, se ne bo poravnal le z Jupitrom, Saturnom in Plutonom, temveč bo povezal tudi boginja planeta Črno Luno Lilit. Vse te energije bodo tekle in delovale skupaj. Mars končno zapusti znamenje Ovna 7. januarja 2021.

Poglejmo, kaj lahko še doživite v času, ko bo Mars v svojem domu, v Ovnu:

• Vaša energija bo nihala od enega ekstrema k drugem (gor, dol)
• Čustveni ekstremi, nihanja od neizmerne sreče do jeze
• Imeli boste večjo motivacijo za uresničitev stvari
• Želja bo po ponovnem nadzoru nad vašim življenjem
• Iskanje volje, ki je potrebna za dosego naših ciljev
• Ukrepanje in delovanje na strastnih projektih
• Potreba po močnih in hitrih ukrepih
• Splošni občutki nemirnosti in vznemirjenosti
• Napačne odločitve, če jih boste sprejemali v naglici ali ko boste jezni
• Sovražnost in borbenost
• Neskladje in naraščajoče napetosti v državah, ki že doživljajo nemire
• Povečanje nepredvidljivih nesreč
• Jeza in odpor proti pravilom in omejitvam
• Pretiravanje ali občutek izgorelosti
• Bolj verjetno, da boste naredili ali povedali nekaj, za kar boste kasneje morda obžalovali
• Bolj verjetno bi lahko bila tveganja in impulzivno delovanje
• Večja želja po neodvisnosti
• Egoistično vedenje
• Povečani občutki zaupanja
• Sposobnost premagovanja / preseganja strahov
• Želja po povračilu moči
• Potreba po soočenju s svojimi strahovi
• Zagon in motivacija naprej

Retrogradni Mars je pomemben kozmični dogodek, s katerim se bomo soočali v obdobju, ko bomo zaključili zadnje mesece v letu.

Mars začne svojo retrogradno pot, kot že omenjeno 9. septembra in ko bo potoval skozi podzemlje, se bo aktiviral in sprožil zelo občutljive stopnje zodiaka. To pomeni, da bo Mars ponovno pregledal vse transformativne in močne zodiakalne postavitve tega leta in jih »prižgal še enkrat«.

Kot pišem ves čas… Leto 2020 je resnično, kot vidimo, prineslo nekaj življenjsko spremenljivih astroloških poravnav in posledično kaotično stanje, ki vlada na globalni ravni. Zato… zbuditi nas je prišel Mars, saj bo sprožil vse, kar smo preživeli in zdaj bo zelo intenziven.

Zanimivo je, da se Mars obrne v retrogradno fazo na numerološko izjemno močan dan 9:9. V numerologiji 9. dan 9. meseca predstavlja zaključek ali vrhunec naše lekcije v letu.

Prav v 9. mesecu leta zares začnemo razumevati in se bolj zavedati svoje osebne številke leta. Preberite si v MyChi Mesečniku tudi tekst Mesec moči – o vibraciji števila 9.

Retrogradni Mars na globalni ravni

Medtem, ko ga bomo vsi občutili na osebni ravni, vedite, da bo Marsovo delo vplivalo tudi na dogodke na svetovni ravni. Večinoma je bodo to posledice poravnav, ki jih bo Mars imel s Saturnom in Plutonom med njegovo retrogradnostjo. Mars bo sprožil stvari, ki smo jih videli na svetovnem prizorišču, na področju politike, vlade, moči in nadzora. Letu 2020 je usojeno, da bo prineslo razpad temnejših, gostejših energij, da bomo lahko planet preusmerili v višje stanje zavesti. V času njegove retrogradne faze bo izpostavljena korupcija, moč bo narasla in pripravljeni se bomo »boriti«, pripravite se lahko na vsesplošne nemire, prekinitve, proteste in vstaje… odnosi, ki bodo temeljili na strahu bodo na tankem ledu.

Mars ne more ustvariti napetosti iz nič, lahko pa sproži tisto, kar je že prisotno, zato ga lahko »očistimo in sprostimo« za vedno. Vse, kar nastane v tej retrogradni fazi Marsa, so stvari, ki jih bo treba izpostaviti, da bi jih lahko prestavili in spremenili kot kolektiv.

Retrogradni Mars na osebni ravni

Retrogradni Mars je čas, ko prevrednotimo svojo življenjsko pot in smer. To je čas, ko nas spodbujajo, da razmišljamo o svojih dejanjih, v smislu ali so usklajeni z življenjem in svetom, ki ga želimo ustvariti. V času retrogradnega Marsa je pravi čas, da ponovno napišete scenarij o vaših sanjah in ciljih ter razmislite, kaj je res vredno vašega časa in energije. Pa ne pozabite: Ta retrogradni cikel Marsa je povezan tudi s prejšnjim Marsovim retrogradnim ciklom, ki se je odvijal pred dvemi leti, od junija do avgusta 2018.

Pomislite na ta čas in poglejte, kako daleč ste pripotovali. Vedite, da se lahko kakršne koli težave ali teme, s katerimi ste delali v tem času, končno zaključijo ali razrešijo v okviru trenutnega cikla retrogradnosti Marsa.

Ko Mars potuje skozi podzemlje, se vam zdi, da se počutite nekoliko letargično ali da ne morete z lahkoto naprej. Retrogradni Mars lahko privede do zamud in upočasni stvari, vendar le tako si lahko vzamete toliko potreben čas, da zagotovite, da je tisto, kar si želite, uskladiti z vašim resničnim in najvišjim jazom.

Potem, ko bo Mars odšel 13. novembra ponovno v direktno fazo, boste prejeli energijo in boste veliko lažje nadaljevali s stvarmi, ki ste jih želeli narediti. Vse kar ste želeli narediti, premakniti ali spremeniti bo po tem veliko lažje. Zato je pomembno zaupati božanskemu času, še posebej, če imate v svojih rojstnih kartah, planet Mars retrograden.

Ključ zdaj bo: Zaupati božanskemu času

Ta ideja o zaupanju Božanskemu času se bo okrepila tudi od 13. oktobra do 3. novembra, saj bo v tem času še Merkur retrograden. Če bosta skupaj Mars in Merkur retrogradna, bo vsekakor upočasnilo stvari in nas spravilo v negotovo ali zmedenost, v katero smer naj bi šli. Zato vam pišem že sedaj, da boste vedeli in se pripravili…

V tem obdobju ni priporočljivo sprejemati velikih zavez ali življenjskih odločitev, saj to velja za prehodno obdobje.

Med obdobjem prehoda morate čakati, da se tabele obrnejo, da vidite, kje boste končali. Če boste poskušali izsiliti odločitev, boste verjetno ugotovili, da tisto, kar ste mislili, da hočete, morda ne ustreza več tistemu, kar ste končali.

Zaupanje in poslušanje svoje intuicije bosta v tem času še posebej pomembna, prav tako osredotočenost na samooskrbo. In kaj je še pomembno, da v tem času delate? Uravnotežite raven energije, zaščitite svoje meje, poslušajte svoje telo, najdite ravnovesje med akcijo in počitkom, bodite potrpežljivi in meditirajte, delo na kronski čakri vas bo ohranjalo da boste ves čas 100°pri stvari.

11. september: Sonce v opoziciji z Neptunom

Neptun je povezan tudi z virusi, plini in »nevidnimi« stvarmi. V trenutni situaciji lahko prejmemo ponovno nekaj novic ali posodobitev o pandemiji. Lahko pa bi se počutili zmedeno in prejemamo nasprotujoče si informacije. Čeprav bi lahko šlo za pandemijo, se lahko izkaže tudi v vašem osebnem življenju, da nekaj ne bo tako, kot bi se sprva kazalo. Morda bi lahko imeli občutek konflikta glede tega, ali nekaj storiti ali ne, ali kakšen je najboljši pristop k razreševanju. Če bi se počutili negotovi, je vedno bolje počakati, dokler se ne pojavi jasnost. Ta energija pa bo zelo dobra za intuitivno delo, zato bodite pozorni na tisti majhen, še vedno glasen glas v sebi.

13. september: Jupiter se obrne nazaj v direktno gibanje

Največji planet našega sončnega sistema, planet širjenja, obilja in vsega dobrega se obrača nazaj v direktno gibanje. Še vedno se nahaja v znamenju Kozoroga. Preden pa bi to energijo lahko resnično izkoristili, bomo morali počakati nekaj tednov. Jupiter je planet širitve, zato lahko ugotovite, da se področje vašega življenja, na katerem ste delali, nenadoma na nek način razširi. Morda ste sposobni poseči po več priložnostih ali pa ugotovite, da se vaše trdo delo začne nagrajevati. Pomislite, kaj ste delali ali se osredotočili v mesecu maju, saj bo to tisto, kar bi lahko v prihodnjih tednih lepo poraslo.

17. septembra: Mlaj v znamenju Device

Nova Luna, ki bo v znamenju Device pošilja močne valove, ki vas opozarjajo, naj se povežete z modrostjo in močjo vašega telesa. Vodi vas, da ne živite v strahu in se spominjate prirojene moči in modrosti, ki jo imate vsi v sebi. Ta nova luna prinaša valove zdravilne energije in obljube o tako pričakovanem novem začetku.

22. september: Vstopamo v obdobje vladavine Tehnice in jesensko enakonočje

Enakonočje prinaša začetek sezone Tehtnice in je čas, ko imamo enako dolg dan in noč. Iz zemeljske Device se premikamo v zračno znamenje, ki želi vse v ravnovesju. Energija nas bo podpirala, da se bomo osredotočili na druge in na to, kako naša dejanja in celo misli vplivajo na svet okoli nas. Enakonočje je tudi dan moči, ko je tančica med dimenzijami tanka. Energije enakonočja lahko uporabimo za intuitivno delo in povezovanje z bližnjimi na drugi strani.

28. september: Saturn se obrne v direktno gibanje

Saturn se na ta dan postavi v svoje direktno gibanje, potem ko je bil od maja retrograden. Ko se bo Saturn ponovno začel premikati naprej, bo domoval na zadnjih nekaj stopinj Kozoroga in se pripravljal na pot, ko bo v decembru vstopil v znamenje Vodnarja, kjer bo ostal naslednje 2 leti in pol. To bo velik energetski premik, ki ga je zdaj vsekakor treba opazovati, ko se bliskovito približuje. Ko se bo Saturn premikal ponovno direktno, boste lahko opazili informacije okoli vlade, predstavnikov oblasti ali tistih, ki so na položajih in vseh tistih, ki prihajajo na površje. Morda boste doživeli tudi ponovni pregled dogodkov, ki so se zgodili okoli februarja 2020.

29. september: Mars v kvadratu s Saturnom

To bo druga letošnja poravnava Marsa in Saturna in kaže na naraščajočo napetost in nemire. Ko se bo Saturn le začel premikati direktno, bo njegova energija močna in morda bomo videli potisne točke pri tistih, ki so v položaju moči. V svojih življenjih bomo lahko čutili tudi vedno večjo razdražljivost zaradi nemirov. Ta kvadratura dveh vas bo izzvala, da greste vase in očistite vse tisto, zaradi česar se počutite negotovo ali vas je strah. Ta aspekt želi, da se vsedemo skupaj s svojo jezo in razumemo, kaj nam skuša pokazati.

Marsov kvadrat s Saturnom je eden ključnih astroloških dogodkov za leto 2020.

Marsov kvadrat s Saturnom velja za eno izmed zahtevnejših postavitev v astrologiji, zato bo zagotovo nekaj izjemnega in je vredno vse pozornosti na delovanje, v tako nenavadno dolgem obdobju.

Prvo poravnavo, ko sta se Mars in Saturn postavila v kvadrat je bilo v sredini avgusta. Pomembni so trije datumi, da je poravnava na vrhuncu, prva dva pa sta najpomembnejša:

• 24. avgusta 2020
• 29. september 2020
• 12. januar 2021

Poglejmo njuni energiji najprej posamezno…

Mars je planet akcije, borbe in motivacije. Zastopa ga bojevnik in ta ljubi da teče z vso silo naprej, da bi dosegel svoje cilje in sanje. Mars je prenagljen; hoče stvari takoj in poganjajo ga njegovi impulzi. Na globlji ravni je Mars planet, ki nam pomaga premagati svoje strahove. Spravi nas iz glave ven v svoje telo. Omogoča nam, da svoje strahove in stiske postavimo na stran in odnesemo ta skok vere v neznano. Ne glede na to ali letimo ali pademo, nam Mars pomaga nadaljevati.

Saturn je planet meja in omejitev. Želi, da prevzamemo odgovornost za svoja dejanja in zagotovimo, da se premaknemo z mesta utemeljenosti in integritete. Saturn velja tudi za gospoda Karme in želi, da se držimo svojih lekcij in v vsem, kar je neprijetno, da se lahko resnično učimo in rastemo. Saturn je kot strog (m)učitelj, ki nas poziva, naj nadaljujemo z delom. Če pa se tega držimo, bomo sčasoma poželi nagrade. Saturn vlada tudi nad zakonom, redom in vlado. Rad spoštuje pretekle tradicije in ohranja žive preizkušene in resnične stvari.

Mars kvadrat Saturn

Kot vidite, sta energija Marsa in Saturna zelo različna. Eden pritiska na gas, drugi bremza. Zdaj sta skupaj na križišču, pod kotom 90 stopinj in sprašujemo se, kako se bosta »zmenila«, da zvozita v križišču, brez da bi naredila trk.

Mars je namenjen hitrim, neustrašnim ukrepanjem, medtem ko Saturn prevzame odgovornost za svoja dejanja. V astrologiji je aspekt kvadrat takrat, ko se dva planeta medsebojno nahajata znotraj 90 stopinj. Ta poravnava kaže na napetost, konkretne dogodke v našem življenju in lahko izzove energijo obeh planetov. Ko se Mars in Saturn oglašata drug drugemu, boste verjetno opazili prerivanje med njuno energijo.

Poglejmo, kako se to manifestira na osebni ravni…

Na osebni ravni boste verjetno to opazili takrat, ko bo šlo za vaše energetske ravni in splošne občutke motivacije. Morda se boste počutili izgorele in boste potrebovali počitek ali pa se boste počutili polni energije in boste zlahka opravili stvari in odkljukali seznam opravkov.

Na pozitivni ravni vam lahko kvadrat Marsa in Saturna pomaga, da prevzamete svoje ideje in greste na distanco. Lahko uporabite Marsovo trdoživost in neustrašnost, da izkoristite ta preskok vere, nato pa lahko uporabite Saturnovo trdno, prizemljenost za dolgoročno oživitev te ideje. Mars vam daje gorivo za pot, toda Saturn vas usmeri, kam greste. Saturn želi, da neustrašno energijo Marsa uporabite na prizemljen in premišljen način. Želi si, da si vzamete čas in zagotovite, da ne delujete skozi impulze, ampak po logiki. Medtem pa, ko morate poslušati ritem in pretok lastne duše, je ta energija pravi čas, da naredite vse težke stvari in najdete trdnost, da boste dosegli svoje cilje in sanje.

Kako se manifestirajo na globalni ravni…

Medtem, ko bomo ta aspekt dobro občutili v notranjosti, bomo zagotovo videli, da se igra tudi zunaj. To pa zato, ker Saturn velja za »zunanji planet« in kadarkoli imamo zunanji planet aktiviran, to pomeni, da vpliva na nas ne samo osebno, ampak tudi kolektivno.

Na globalni ravni Mars kvadrat Saturn lahko potencira naraščajoče napetosti po svetu, ko gre za svobodo (Mars) in pravila, ki jih postavljajo vlada in svetovni voditelji (Saturn). Saturn bo želel ohraniti stvari enake in se držati pravil, ki so jih prenašali skozi generacije, medtem, ko bo Mars želel stvari početi na svoj način in na impulziven način.

Saturn bo želel naložiti pravila, omejitve in ustvariti red. Stvari bo želel početi počasi, metodično in se izogniti kaosu v prid utemeljenosti.

Mars je upornik in se bo boril, včasih sebično, za tisto, za kar verjame, da je resnično. Marsa vsekakor ne zanima usklajevanje in čeprav neskladnost lahko prinese potrebno revolucijo in spremembe, lahko ustvari tudi razburjenje, uničenje in kaos.

Niti Mars niti Saturn nista »slaba«, sta samo različni energiji, ki sta zdaj v povezavi in oba imata na voljo svoja različna darila in lekcije.

Kaj se bo točno pokazalo, bo odvisno od zavesti kolektiva, zato bo v tej vroči poravnavi še posebej pomembno, da zadržite luč in delate iz svojega lastnega konca Resnice.

Pod tem Marsovim kvadratom s Saturnom bomo morda videli tudi voditelje, ki bi malo bolj »metali ven svojo moč« skozi ukrepe in grožnje in državljane, ki bi se borili nazaj. To bo okrepil tudi Mars kvadrat Pluton, ki bo aktiven tudi v naslednjih mesecih. Tako da, kot pravim že vse čas, ljudem bo dovolj. Dovolj je! No, pa počakajmo… Vidimo tako že zdaj … in to VSE.

Konec mora priti, da se novo lahko začne.

Opazujte… svoje življenje, okolje, odnose, sebe in svoje dihanje. Umirite se. Začutite, kaj želite vi. Odmik vase, vam bo prinesel veliko spoznanje in odgovor, ki ga iščete.

Zato, izkoristite energije meseca septembra in naredite tako, kot je za vas najbolj prav. Ko boste poskrbeli zase, se bo vse drugo postavilo na mesto, saj boste točno vedeli, kaj je vaš naslednji korak. Končati ali začeti z nova. Vedeli boste, ker… zdaj, boste Videli.

Odpuščajte, pospravite in se pripravite na Novo življenje.

Energija meseca septembra je pod taktirko arhetipa Smrt in Rojstvo, ki ne označuje vaše dobesedne smrti, ampak nasprotno. To je mesec, ko lahko umre vaša stara identiteta in nekatere vrste medsebojnih razmerij. Čas, ko se bo tudi kolektivna farsa zlomila in umirala stara identiteta sveta. Na osebni ravni, se lahko odločite, da se ločite, opustite lahko določene ustvarjalne projekte ali oblike dela, ki ste jih začeli poleti, hkrati pa se lahko rodi v vas želja po začenjanju novih razmerij, projektov, kariere in izražanje novih delov lastne osebnosti.

Rojevati se bo začelo nekaj povsem novega. Na drugi strani pa vas bi umiranje starega izčrpalo do konca.

Simbol, Smrt in Rojstvo, lahko predstavlja tudi prekinitev razmerja s Škorpijonom (s komerkoli, ki je rojen med 22. oktobrom in 22. novembrom), mogoče pa ste v škorpijonovem mesecu izgubili stik s pomembno osebo ali pa ste morda doživeli spremembo v nekem razmerju. Bolj kot karkoli drugega, pa ta simbol rasti zahteva, da opustite vse tisto, na kar ste navezani po nepotrebnem. Zdaj je čas, ko se lahko podate novim doživetjem naproti. Ste pripravljeni?

Zdaj boste lahko dobesedno pometli s tistim, kar ste predelali in prerasli. Pojavi se lahko nov sistem verovanja, nov odnos do stvari, nov svetovni nazor, smrt stare identitete, načina obnašanja ali sistema verovanja, opuščanje pa bo zdaj kot simbol razvoja v popolnejše bitje.

Šli boste skozi »talilni lonec« in se ponovno vrnili v življenje spremenjeni, prenovljeni, odločeni, da želite znova. Vi, pa vendar ne več vi. Zdaj ste na vrsti vi in… ni se vam treba bati. Vaš strah vas bo le ranil, vaš pogum med testiranjem vztrajnosti, pa vam bo pokazal veliko vašega novega potenciala. Odložite svoj strah in vseeno sledite navdihu novega. Lekcije so bile potrebne, saj so vas naučile resnico o okrevanju od žalosti in odvisnosti. Naučila vas je, kako se soočiti s tem, česar se bojite, in kako vseeno iti naprej.

Zdaj ste v procesu globoke transformacije. S tem, ko vstopite skozi ta vrata in se soočite z nepoznanim, boste našli novo upanje, še preden si boste sploh upali sanjati o tem.

Zdaj je pomembno, da veste: Tisti trenutek, ko boste stopili v akcijo, boste spremenjeni. Več, ko raziskujete svoje sposobnosti za pogum, bolj boste osupli nad svojimi sposobnostmi, kako se je nekako skoraj čudežno, naravno transformirati. Intelektualno to veste, razumete. A vaše telo okleva ob odgovornosti, ki jo bo ta transformacija prinesla. Zaupajte temu pogumu in ukrepajte zdaj. Zdaj boste lahko začeli postopek premikanja na novo stopnjo.

Vaš strah skriva večjo dilemo; to je, da niste vaš pravi Jaz in da »ga« sploh ne poznate.

Prav ta stopnja vam bo razkrila vaša duhovna prepričanja, prinesla integriteto, vas emocionalno odprla in postali boste bogatejši in srečnejši v vseh pogledih. S tem preizkusom poguma boste razbili iluzorno prepreko, ki leži med vami in vašo pravo ljubeznijo do sebe. Iz tega preizkusa zdaj, se boste naučili ljubiti to neodvisno integriteto znotraj vas, opomogli si boste od pogojevanja in se pojavili resnično vi sami, prelepi in pripravljeni na nove podvige.

Pridite skozi vrata. Ničesar se ne bojte, saj zdaj boste končno, videli.

No, september v letu 2020, bo vsekakor mesec novega začetka, ko se boste postavili resnično na Novo.

Zdaj se lahko pojavi vprašanje, ker boste raziskovali nove opcije v življenju. Najbolj odmevna vprašanja v vas bodo: Se preSeliti na drug kraj? Naj iščem globoko spremembo v svojem odnosu? Potrebno bo, da se odločim se o situaciji, ki že dolgo ni več zadovoljiva…

To so vprašanja, ki se pojavijo na razpotju življenja: ob smrti starega sebe in rojstvu novega, ob začetku ustvarjalnosti v vaši novi obliki. Vedite da, je to misel in da je ta , kot nova oblika prišla iz stare. Ne, nikakor ne mislite, da morate zavreči to, kar ste bili, saj brez tega, kar ste bili, brez vseh tistih izkušenj ne bi bili to, kar ste danes. Na vas je, da spremenite kar morate. Zdaj uporabite svoj strah kot priložnost, kot talilni lonec, za transformacijo. Vedite, da je človeški duh neizmerno lep in ustvarjalen, kot vam bo pokazala vaša nov pot v prihodnje.

Zdaj je vaš čas, da postanete, o čemer ste prej le sanjali. Si upate?

V teh nekaj tednih bi se lahko počutili, kot da vas bo strl najmanjši dotik, da je svet poln nevarnosti in da so situacije pred vami čisto preveč za vas. Raje bi se umaknili v varnost vašega majhnega življenja, vašega doma, srca… celo pod odejo, samo da se le ne bi bilo treba soočati s stvarmi, s katerimi se morate zdaj soočiti in… Morda bi lahko občutili izbruhe neOdločenosti, neMoči, del vas se lahko počuti pripravljene, da zavzamete svet, del lahko sabotira v kotu… pa vendar, navkljub vsemu, občutite, kako rase vaš pogum! Čas je za Prebujenje.

Se beremo, ohranjajte visoko vibracijo.

Iz srca,
Shana Flogie

  • Članki
»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«
Deli to s prijateljem