Bilanca *

Dlje časa kot potrebujemo za nekaj napisati, več idej se porodi. V vmesnem času se nam zgodi izjemno veliko stvari in tudi mi se tekom časa spreminjamo…

Zato bo tale blog malenkost drugačen kot bi bil sicer. Kar nekaj časa namreč že nisem nič napisala… Želela sem, da bo, kar bom napisala, drugačno in čudovito. Da bo prikazalo kaj vse sem predelala v vmesnem času in da dá (upam, da vsem) neko dodano vrednost. Da dam vanj celo sebe.

Kar nekaj stvari sem v tem času dojela. Recimo, da zahvaljevanje resnično deluje. 😉 Sama sem naravnost zaljubljena v zahvaljevanje. Zato sem tudi odprla stran na FB, ki se imenuje “Stran za zahvale in pohvale * <3 *” in v kateri je najbolj zaželjena dejavnost seveda zahvaljevanje. Meni je to enormno izboljšalo življenje. Poznate misel, ki pravi, da če je bila tvoja edina molitev v življenju beseda hvala, je to dovolj? Zelo se strinjam z njo. Če najdeš v vsem nekaj dobrega, za kar se zahvališ ti tudi to pomaga na tvoji poti in še negativo balansiraš na ta način. Menim tudi, da nič, za kar si hvaležen, ne moreš zares izgubiti… In da je ni večje ljubezni od hvaležnosti, ki jo čutis do človeka iz kateregakoli razloga… Hvaležnost kot taka je ljubezen oz. del nje. Drži tudi to, da če se vnaprej zahvališ za npr. srečno pot, službo, le-ta pride. Sama sem na tak način dobila že marsikatero stvar. Od službe do partnerja.

Naslednja stvar, ki sem jo sprejela za svojo je ta, da če si dober človek, če misliš dobro, delaš dobro in vidiš dobro (ne v smislu, da ne rabiš očal – čeprav je verjetno to dosti povezano), si lepši oziroma te ta dobrota polepša. Trdno verjamem v  to. V veliki meri pa nas polepša tudi to, ko opravljamo to za kar smo poklicani. Kar nam je namenjeno. Sijemo namreč iz dveh razlogov… Kadar smo zaljubljeni in kadar nam duša sije, ker opravljamo svoje življenjsko poslanstvo. Prvi sijaj je kratkotrajni, drugi pa ostane na našem obrazu še kar nekaj časa… Morebiti celo življenje.

In še ena zelo pomembna stvar, ki jo želim deliti in oznaniti vsem… Nič, kar ne privoščiš ostalim, ne moreš sam dobiti. Stvar, katero ne privoščimo iz srca ostalim, ne bomo sami nikdar imeli, dokler je ne privoščimo. In pri tej stvari imamo očitno težave, ki se jih ne zavedamo. Kakšne, vemo mi sami najboljše. In čisto vsak med nami ima pri kateri stvari probleme. Ljubezen sem vedno vsem privoščila globoko iz srca, čeprav sama nisem bila deležna sreče v ljubezni. Pri njej sem bila na visoki vibraciji in čisto nepričakovano, neplanirano sem spoznala preko prevoza sedanjega partnerja, ki je vse, kar sem si kdajkoli želela. Težave pa sem recimo imela pri tem, kar nisem privoščila sebi in posledično ostalim. To je bila služba. Pomembno je, da se zavedaš, ker potem lahko stvar tudi zaceliš.

Življenje pa nas vedno uči, da nas na koncu obdobja vedno čaka tisto, pred čimer bežimo, kar sovražimo. Vse nas počaka in nam žuga v obraz. Vse, kar nimamo radi, se enkrat nam prikaže, kajti bistvo življenja je nič več, nič manj kot ljubezen. Kajti LJUBEZEN JE ODGOVOR.

PUSTI SPOROČILO: