Blokade

Pri blokadah gre za ujeto, ukleščeno ali omejeno energijo. Za področje, kjer ni spontanega pretoka, zato se tam ustvari energetski naboj. Ta naboj pa ti lahko služi v pomoč. Pa poglejmo kako!! 🙂

Najprej definiraš za katero čustvo gre in ga začutiš v polnosti. Nato poiščeš njegove lastnosti oziroma občutke. Recimo, da gre za jezo. Ko se preusmeriš na njene lastnosti, morda ugotoviš, da so to strast, hitrost, intenzivnost, moč. Torej gre za neizraženo moč, strast, … , ujeto v jezo. Ni se ti potrebno omejiti zgolj na en občutek, saj jih je v blokadi skoraj vedno več.

Nato izbereš tisti občutek, ki bi ga raje čutil od blokade (jeze,…). Vzameš recimo strast in se odločiš, da jo boš za nekaj uporabil. Za odnos, šport, projekt itd. itd. To storiš z namenom in sicer tako, da si rečeš: Energijo te jeze bom preko strasti uporabil za … Ker gre za blokado, je imaš po vsej verjetnosti na zaloge. Iz nje lahko črpaš energijo vsak dan tudi dlje časa. Dokler ne začutiš, da je blokada razredčena in da se je zopet vzpostavil neomejen energetski pretok.

To je to. Ne kompliciraš, ne analiziraš… 😉

Lahko pa uporabimo tudi moč rož. Za blokade se mi pokaže (bela) krizantema. Kadar v sebi držimo blokade, smo na nek način zaprti zase, za svoj navdih, pretok. “When in rage or furious with the outside world your connection with the Divine is lost. But The Divine hasnt given up the connection with you.” Zato zunanje stvari takrat redko resnično delujejo za olajšanje. Krizantema se mi pokaže kot roža, ki pomaga, ker se odpre navznoter. “For this is the flower that opens on the inside.” Na področju blokade si zamisliš še zaprto krizantemo v kateri sveti večna svetloba. Ko te ta vizualizacija malo zmehča, zagledaš, kako se cvetni listki začno narahlo odpirati. Takrat svetlobni žarki previdno in nežno posvetijo navzven in peplavijo tvoje telo. Pustiš jim, da se zasvetijo po celem telesu ter, da te notranje zmehčajo. Ko imaš dovolj, si enostavno zamisliš, kako se žarki poskrijejo nazaj in krizantema nežno zapre.

Lep dan pa ven na sonce 😉

PUSTI SPOROČILO: