Bohinj, Bled, Brezje

Moje današnje popotovanje se prične visoko nad Triglavom. Visoko nad Triglavom, v vzporedni dimenziji, se mi odprejo vrata v nebesni parlament za Slovenijo.

Tu se Svet svetlobnih starešin dogovarja o preteklosti, sedanjosti, prihodnosti naše prečudovite dežele. V svoji dimenziji izbirajo in sestavljajo matrico, ki nato uravnoveša in napaja državo in njene prebivalce s posebej izbranimi energijami. Proces ustvarjanja, ohranjanja in pošiljanja esenc Sloveniji se tu nikoli ne konča. V tem svetlobnem središču se ves čas ohranjajo tudi primarne esence namenjene deželi. Navdušena opazim, da je ena izmed osnovnih vibracij za Slovenijo čistost /purity/, ki pa ni edina. Kljub temu, da se po eterični zračni mreži izbrane informacije nato zlijejo nad celotno Slovenijo, se ogromen del teh vibracij iz eterične resničnosti skozi dimenzionalni portal nad Triglavom transformira v zemeljsko resničnost.

Znajdem se med oblaki nad Julijskimi Alpami. Izbrane eterične zapise prevzemajo snežinke v svojo sveto geometrijo, ki jo kot ezoterični “USB ključi” z oblakov ponesejo na zemljo. Zaradi delikatnosti, občutljivosti in nenazadnje pomembnosti informacij, ki jih nosijo, snežinke na poti do Zemlje spremljajo posebna bitja, ki pa nimajo niti angelske niti zemeljske energije. Delujejo, kot da so elementarna bitja oblakov. Poimenujem jih kar Skrbniki snežink. Ko snežinke prispejo na tla so Skrbniki z njimi le še kratek čas, saj Zemlja ni njihov dom. Vrnejo se med oblake, kjer poskrbijo za nove snežinke.

V Alpah so energije še dovolj čiste, da se informacije lahko ohranijo še zatem, ko se snežinke stopijo. Preko vodne mreže kaplijc, potočkov, rečic, rek, podtalnic in pa tudi eteričnih vodnih zmajevih črt vse te informacije nato prepojijo deželo. V Bohinjskem jezeru je frekvenca čistosti /purity/ še vedno izrazito prisotna. Presenečena začutim, da jo zelo močno seva ravno bajka o Zlatorogu.

Spustim se do Bleda in skoraj dva tedna iščem elementarno bitje s katerim bi lahko navezala stik. Energija in milina brezpogojne ljubezni Marije in pa Marije Magdalene, ki jo žarčita z otočka blejskega jezera, se kot roza barva zliva v srca ljudi. Vendar se zgodba tu ne konča. Po dveh tednih ga najprej začutim, nato zagledam. Tako mogočno elementarno bitje, da ga poimenujem kar polbog, saj bi bilo karkoli drugega premalo, biva tam, kamor res nisem takoj pogledala. Pod jezerom. Jezero napaja z energijami, ki jih črpa iz zemlje in tako informacije, ki so pritekle iz Alp dobesedno oplemeniti in prežarči. S tem pomaga držati energijo celotni Gorenjski in še več. Tako on kot ostala blejska vodna elementarna bitja se pomembnosti svojih poslanstev močno zavedajo in se jim temu primerno posvečajo.

Prav posebno vlogo imajo vodne deve in vile, ki delujejo na stičiščih vodnih poti, saj se tu združujejo informacije z različnih vodnih virov. Povedano drugače: Sava Bohinjka in Sava Dolinka nosita druge informacije. Kjer se zlijeta v eno, vodna bitja poskrbijo, da se te vibracije ob zlitju ohranijo in včasih medsebojno združijo kot sestavljanke. Vibracije, ki se zaradi nepravilnega ravnanja ali pa zaradi onesnaženosti vode zmaličijo, so za elementarna bitja in Slovenijo velika izguba, zato je to delo namenjeno le resnično odgovornim vodnim bitjem. Sprehodim se do nekaj takih vodnih stičišč, kjer kar mrgoli od elementarnih bitij in njihovega delovnega vzdušja. Počutim se, kot da bi stopila na tržnico. Opazim tudi hudomušnost malih vil, ki si podajajo sporočilca po krajših vodnih poteh (potočkih itd.) in tako zmedejo in nagajajo el. bitjem, ki usmerjajo resna sporočila.

Kljub temu, da Marija in Marija Magdalena skrbita za ljudi in polbog jezera za pokrajino Bleda, je videti, kot da se med sabo ne poznajo. Izvirajo iz preveč različnih obdobij, dimenzij… Vendar pa se njihovo delovanje med seboj ne izpodbija. Ravno nasprotno. Energije, ki jih pošiljajo, se dopolnjujejo, uravnovešajo izredno harmonično.

Podoben pojav opazim, ko se spustim do Brezij. Tudi tu Marija s cerkve zliva roza barvo ljubezni v srca in čustva ljudi, medtem ko ločeno od tega za pokrajino skrbi elementarna deva. Vidim jo kot visoko gospodično (višjo od cerkve), ki s svojo eterično roko sega k Triglavu po sporočila, ki so se preko gorenjske vodne mreže porazgubila. Ta sporočila ji nato kot solze polzijo do tal in v zemljo, vendar to niso solze žalosti. Njihova esenca je hladna kot srebro ali platina in s to esenco se napaja podtalna voda okoli cerkve.

Za konec dobim še en prekrasen vpogled. Veliko gorenjskih pokrajinskih dev in panov se podobno kot Brezjanska gospodična obrača k Triglavu. Po mentorstvo, vodstvo, nasvet. Čudovito!

Kaj naj rečem… Ni da ni!

🙂

Alenka

P.S.: Seveda sem bila presenečena, da je pri naši slovenski nevoščljivosti, ogroženosti in pa obsojanju /judgement/ ravno čistost ena izmed primarnih esenc. Vendar je na en način to popolnoma smiselno. Ljubosumje in ostala čustva so kot protipol čistosti. So izraz pomanjkanja in trpljenja, ki so ga izkusili ljudje med, po in pred vojnama. Narodi, ki ima osnovno počelo recimo pogum, bi se odzval drugače. Morda z agresijo, nesramnostjo. Zato je vloga elementarnih bitij, ki pomagajo ohranjati primarne esence za vse nas resnično darilo za nazaj in popotnica za naprej.

 

PUSTI SPOROČILO: