Božanski zakoni

foto:orientalreview.org

Več kot 2.000 let je že minilo odkar je Mojzes v kamen zapisal 10 božanskih zakonov. Ni mu bilo težko, saj je bil za tiste čase zelo odprte glave in je pač naredil kar so mu tisti Gor naročili. No, pa kake velike izbire tudi ni imel. Pri teh stvareh se ne da trmariti in riniti po svoje. Jasno. Zapisani zakoni so bili prilagojeni stopnji Zavesti in sposobnosti razumevanja takratne populacije. Če bi zapisal originalno verzijo zakonov, ki so nastali v CELOTA-i jih tako ali tako nihče ne bi razumel in bi šli takoj v pozabo, kamnita plošča kjer so bili vklesani pa v gradben material. No in ker Darwinova teorija evolucije v omejenem časovnem obdobju v celoti drži… poudarjam: v omejenem časovnem obdobju, je človeška življenjska oblika v teh 2.000 letih nekoliko napredovala. No, pobijamo se še vedno med sabo, le uporabljene metode smo nekoliko izpopolnili. Dejstvo pa je, da nekoliko več razumemo kaj vse okoli nas je, in tisti, ki so si dovolili zraven še malo duhovnega razvoja imajo kar nekaj uvidov kaj vse Gor je, pa se zato ne prištevajo med Božje služabnike tako kot redki njim podobni izpred 2.000 let. Ekipe Gor so presodile, da smo danes že dovolj napredovali, da lahko izvemo malo posodobljeno verzijo Božanskih zakonov, ob kateri se svobodno miselna mladina ne bo nasmihala in zmrdovala tako kot ob prvotni 2.000 let stari verziji. Skratka čas je, da se zapiše, no popravljam – zapisana je že kar nekaj časa- bolj točno je, da se objavi nova posodobljena verzija zakonov, tako kot se na primer izpopolnjujejo računalniški programi. Tole kar bomo zapisali sedaj, je zgolj update tistega izpred 2.000 let saj smo še daleč od razumevanja originala… se mu pa približujemo. Zakonov tokrat ni 10 ampak zgolj 7. So pa bolj »težki« tako da bo njihovo upoštevanje zahtevalo več napora kot ga je pred 2.000 leti. Pa saj je tako tudi prav, če že letamo po vesolju, si tudi lahko privoščimo nekoliko težje naloge tukaj Dol.

PRVI BOŽANSKI ZAKON je Zakon HIERARHIJE.
Vsakega od nas, tako kot tudi vse kar je okoli nas, je nekdo naredil. Smo izdelek in Avtor tega izdelka je tudi njegov lastnik. Tukaj ne mislim na Ata in Mamo, ki sta nas spravila na svet, temveč na tistega, ki nam je dal življenje ali Dušo, če že tako hočete, čeprav to ni pravi izraz ali bolj točno, Duša je vse kaj drugega kot to kar si mi predstavljamo. Ta naš Avtor, in zgolj in samo on ima vse pravice nad nami. Edino on nas lahko zradira, če to želi. Gor vlada red. Nihče ne posega v tuje stvaritve. To si privoščimo v svoji nevednosti samo mi tu Dol, ko na primer pospravimo pujsa in iz njega naredimo klobase. Ob malo razmisleka je takoj jasno, da na primer splavi, samomori ali pa evtanazija in podobni človeški izumi na veliko strižejo s tem prvim Božanskim Zakonom. Ja žal, vsi, ki ste te »svoboščine» do sedaj zagovarjali, ste bili v zmoti. Hop, stop… Ljudje smo zelo iznajdljiva sorta. Čim nam nekdo postavi kake omejitve takoj pomislimo kako bi jih obšli ali pa v njih našli luknje samo, da se nam ne bi bilo treba spremeniti. Za vse tiste, ki ste pomislili… ah pa saj to ne velja zame…pujsov ne jedo samo muslimani in zadrti vegetarijanci in njim podobni, je namenjeno tole razočaranje.

Božanski Zakoni veljajo v celotnem Univerzum-u in to je nekaj mnogo, MNOGO širšega kot smo si mi sploh sposobni predstavljati, torej veljajo tudi pri nas Dol v naši Realnosti… Nihče ni iz njih izvzet tudi sami Bogovi ne. Ne se zgražati, ker sem uporabil množino. Hierarhija, ki vlada Gor je full zapletena in pomembna zadeva. En Bog in angelčki, ki okoli letajo, so pravljice za mulce izpred 2.000 let. Dejansko se pa vedno najde nekdo, ki je še Višje, kako visoko smo voljni iti, je pa seveda odvisno od nas. Tisti slavi NIČ, ki ga vsi sodobni duhovni učitelji omenjajo je dejansko živ in je full visoko bolj točno 339.117 Polj nad nami, vendar ima tudi on šefa. Lestvica se nadaljuje na Gor. Vsi zagovorniki obstoječih religij pa obravnavajo zgolj šefa v Polju 1 GOR kar je sicer bilo full napredno v času ko so si posamezno religijo zamislili, žal je pa to danes rahlo zastarelo.

DRUGI BOŽANSKI ZAKON je Zakon NALOGE.
Tole bo spet razočaranje za vse tiste, ki vneto kopičite dolarčke na računih v Švici ali na Ciperčku ter kakate po Zemljici po principu kamor pade, pade, sam da je »men fajn«. Avtor, ki nas je naredil, nas ni naredil tja v tri dni, ker je pač imel pet minut časa in nič bolj pametnega za početi, ampak nas je naredil točno z določenim Namenom. Žal bomo tu toliko časa dokler ne pogruntamo kaj je naša naloga in jo tudi uspešno opravimo. Vsak posameznik ima drugačno nalogo, svojo osebno zadolžitev. Žal se mi za enkrat ukvarjamo le z našo skupinsko nalogo, ki je pridobivanje izkušenj in duhovna Rast. Res je tudi to drži, vendar je ta le posledica naše umestitve v to Realnost v kateri smo, naša osebna naloga je pa nekaj povsem drugega, nekaj veliko bolj konkretnega pisanega zgolj na nas. Vsak posameznik to ima, takih, ki bi samo delali dren med temi 10 milijardami folka kolikor nas je, preprosto NI.

Seveda pogruntati kaj to je, je pa povsem druga zgodba. Lahko nam je jasno že od rane mladosti naprej, lahko se pa svoje naloge vse do smrti ne zavedamo. Kaj naša naloga je, nam ne more nobena šlogarca napovedati. Naloga je zgolj naša osebna stvar in nihče drug ne more priti do nje. To je naša osebna aktivna vez, ki jo mi imamo z našim Stvarnikom. No pri tem izrazu je tudi potrebno malo previdnosti. Predstava, ki jo imamo mi o našem Stvarniku tudi datira izpred 2.000 let in je žal že rahlo OUT. Prava stvarnost je zelo daleč od teh naših prepričanj. Stvari so veliko VELIKO bolj kompleksne kot si sploh lahko predstavljamo. Muslimani pravijo ALLAH AKBAR (Bog je velik) kar v celoti drži vendar pri tem nimajo pojma kako velik On dejansko je. Je veliko VELIKO večji kot si predstavljajo…

Za vse tiste, ki vas zelo zanima kaka je vaša naloga bo prišel prav zelo praktičen pripomoček, ki so si ga omislili naši Hierarhični predhodniki zelo zelo visoko ali točno 22.513 ŠE VIŠJE in ga lahko preprosto imenujemo Sprejemanje Stališč. Recimo postavimo si Stališče, da želimo čim preje izvedeti kaj je naša naloga tukaj Dol. S tem damo zeleno luč ekipam Gor, da smo voljni narediti kaj pametnega iz sebe v tem našem življenju. No poleg tega Stališča je koristno si postaviti še druga na primer, da želimo čim hitreje duhovno napredovati in podobno. Stališča se morajo nanašati na naš duhovni razvoj ne le na Zemeljske zadeve na primer kako čim hitreje splavati iz pufov, čeprav tudi tu delujejo. Ko enkrat Stališče sprejmemo, ga ni treba stalno ponavljati kot tercialke molitve v cerkvi. Gor niso tupkoti. Zadostuje, da Stališče sprejmemo in ostal bo v polni veljavi vse dokler ga ne ukinemo. No do tega po navadi nikoli ne pride, saj imamo vedno pri sprejemanju Stališč Navdih in Pomoč od Gor. Naša Stališča tako držijo vodo. In jih ne rabimo spreminjati. Najlepše pri vsem tem je pa to, da s sprejemom Stališč dovolimo Ekipam, ki jih imamo Gor, da nam pomagajo. Pri tem so zelo učinkoviti. Gor ne poznajo praznikov, Nedelj, dopustov in podobnih človeških izumov. Tam se dela na polno in to ves čas tudi ponoči… no še posebno ponoči saj smo takrat bolj odprti za kolobocije, ki prihajajo od Gor….

TRETJI BOŽANSKI ZAKON je Zakon REINKARNACIJE.
Ja vem, Krščani in mnogi drugi tudi, so ga zradirali zaradi pridobitvenih razlogov po principu: business mora laufati, pa makar prodajali meglo…. No mislim, in vsi Gor se s tem strinjajo, da je že čas, da se zagledamo tudi v to anomalijo, ki smo jo v preteklosti sami pridelali. Dovolj smo pametni, da znamo presoditi kaj je logično in prav, še posebno, če se postavimo v kožo tistih, ki so nas naredili. Da samo eno življenje skačemo po Zemljici je precej malo verjetno, saj le redkim v enem življenju pride zakaj so tukaj, kaj šele, da bi to tudi izpeljali. Večina nas v enem življenju ne pridela drugega kot kup odpadkov in to ne le tistih materialnih. Ja smetenje je huda stvar, ampak o tem kdaj drugič.
REINKARNACIJA je sama po sebi dokaj frišna pogruntacija. Spomnili so se jo tisti v Polju 1 GOR, je pa zelo koristen pripomoček za večanje storilnosti in koristne izrabe potencialov. Njen princip je dokaj enostaven: posamezno življenje tolikokrat ponavljaš dokler ga prav ne izdelaš, torej dosežeš planiran cilj in ne narediš pri tem nobene škode sebi, drugim in okolju v katerim si bil. Verjemite to pa sploh ni lahko, rata le nekaterim super oh in sploh genialcem, navadni smrtniki pa puščamo za sabo le smeti in ponavljamo, ponavljamo, ponavljamo…. Če smo glavce nam rata vsako življenje ponavljati le kake 5 do 10x običajno pa ponovitve segajo tja do trimestnih števil. Več kot 200 za isto življenje pa bolj redko saj so zanje odgovorni tudi vsi načrtovalci Gor, kaj so se pa spomnili pretežko nalogo… Ja tudi oni se učijo… Pri tem je treba še omeniti, da je zaporedje časa nekaj kar velja zgolj tu Dol in ni noben problem, da te pošljejo nazaj v isti prvi razred, če nisi bil priden. Razredov je pa kolikor hočeš, pa še to, eni jih imajo za oddelati več, drugi manj. Sploh je pa to kategorija, ki se stalno prilagaja našemu duhovnemu napredovanju. Bolj, ko smo odprti hitreje napredujemo, manj ponavljamo in manj različnih življenj izkusimo….

ČETRTI BOŽANSKI ZAKON je Zakon KARME. 
No okoli tega je pa po zaslugi naših vzhodnjakov dokaj veliko poznanega. Zadeva je zelo preprosta in sicer: vse se plača, vse se vrača, vse kar zapacamo moramo tudi sami okusiti in spucati. Dežurnih čistilcev za naše grehe Gor ni…. No čistilci so, vendar izvajajo druge naloge…

PETI BOŽANSKI ZAKON je Zakon NEVMEŠAVANJA.
Ja tale je pa težak, tu največkrat pogrnemo in to mnogokrat z dobrimi nameni. Zakon pravi, da se nima nihče pravice mešati v naše odločitve, kaj šele nas siliti v to, da jih spremenimo. Zadeve so tu bolj kompleksne in je treba postaviti določene omejitve. Če bi na primer mulcem pustili prost izbor hrane, bi jedli samo sladkarije in pizze kar pa ni zdravo, zato se strinjam, da je potrebno dopustiti vmešavanje staršev do recimo polnoletnosti. No eno mejo je bilo treba postaviti, kar pa ne pomeni, da nekateri ne dozorijo že prej. Po obdobju odraščanja, pa smo podvrženi dopustnemu vmešavanju naših šefov v naše delo, kar je pa tudi izven konteksta, saj je bila odločitev, da sprejmemo to službo naša in smo se z vsem kar sledi strinjali, če se pa ne, pa itak lahko zapremo kufer in odidemo. Saj smo svobodni.

No zakon NEVMEŠAVANJA je bolj prefinjene narave in zajema bolj naše življenjske in duhovne usmeritve, skratka tisto kar ima globlji pomen. Na primer potegniti nasilno samomorilca s strehe je vmešavanje. Lahko mu sicer pomagamo tako, da mu pojasnimo zakaj njegova odločitev ni najbolj pametna. Na nek način on tako pomoč tudi prosi saj, če bi se želel zgolj ubiti, bi takoj skočil dol, ne pa delal predstavo. Ravno tako ni dovoljeno dobronamerno nekomu pomagati brez, da nas on za to prosi. Tu moramo biti bolj subtilni, kot mi moški po navadi smo. Nam je treba direktno povedati, da skužimo, prošnja za pomoč pa je lahko tudi drugačna, bolj posredna. Na primer ptiček, ki se je zapletel v nastavljeno mrežo, nas le prestrašeno gleda in nas s tem na nek način prosi za pomoč. Če mu bomo pomagali iz mreže, bomo zanj naredili dobro delo, za tistega, ki je mrežo nastavil pa verjetno ne. Ampak v takih dvoumnih primerih ne skrbite, poslušajte sebe in navdih, ki vam ga dajejo tisti Gor in ukrepali boste prav.

No v bistvu pa je Zakon NEvMEŠAVANJA bil postavljen zato, da bi vsak oddelal svojo nalogo ne pa, da bi jo zanj oddelali drugi. Ljudje smo pri tem zelo iznajdljivi. Torej ne vmešavajte se v pot, ki so si jo izbrali drugi. Niste v njihovi koži, da bi lahko zanje presojali kaj je zanje prav in kaj ni. AMEN.

ŠESTI BOŽANSKI ZAKON je Zakon ENOSTI.
Vsi smo eno, vsi moramo doseči cilj in tistim, ki imajo pri tem težave in za pomoč zaprosijo, je potrebno tudi pomagati. Gledati samo sebe in svoje koristi ni dovoljeno. Bogateti medtem, ko drugi stradajo tudi ne… Takih aktualnih predstavitev tega zakona bi lahko vsak naštel cel kup. Žal kot človeška življenjska vrsta v tem pogledu ne blestimo. Svinjarije je na svetu kolikor hočemo, tudi tiste, ki zgleda povsem nedolžno pa ni: šport na primer. Meni gre dobro ko gre drugemu slabo. Ali pa tekmovalnost in brezobzirno delanje kariere tudi… In to mi filamo v naše mulce že od rane mladosti dalje… egoizem brez primere.

SEDMI BOŽANSKI ZAKON je Zakon VRNITVE.
Ko uspešno opravimo svojo nalogo tu Dol se vrnemo nazaj tja Gor od koder smo prišli ali bolj točno nazaj k tistemu, ki nas je naredil. Hop, tukaj pozor, v veljavi je spet človeški izum izpred 2.000 let: Raj. To lahko označimo kot čisto EPP (Ekonomsko propagando) pa Pekel tudi. Nič takega ne obstoja. To je le orodje za delanje profita in to zelo uspešno. Skoraj cel svet vanj verjame, koristi iz tega pa vlečejo le izbrani. Tudi »duhovni učitelji« na veliko vlačijo na dan temne sile, pa žal nimajo pojma o čem govorijo. Na splošno lahko trdimo, da v duhovnem svetu zla ni. To je zgolj človeški izum in izvaja se zgolj tu Dol na Zemlji kjer je v veljavi popolna svobodna volja, pa se včasih najde tudi kak duhovni primerek, ki se mu malo sfuzla in dela neumnosti. Na Zemlji lahko počnemo vse packarije, seveda pa za to tudi vlečemo posledice. Ne rečem, vsi moramo včasih iti tudi skozi trnje, vendar le po lastni zaslugi in izboru. Ja KARMA je hudo resna stvar. Zakon VRNITVE pravi, da se vrnemo Gor k našemu VIR-u. Le ta je za skoraj vse človeštvo v Polju 1 GOR, posebneži, ki izvirajo od drugod so bolj redki. No, pa da ne boste razočarani. Tam ni nobene plaže, žrtja in devic za natepavati temveč se delo nadaljuje. Dobimo zgolj druge naloge. Vse ima svoj namen. Gor se nič ne počne tja v tri dni, pa da vidimo kaj bo ratalo…

Dost je blo, dovolj imate za tuhtati, pa še naslednjič kaj.

Napisal: Rado

PUSTI SPOROČILO: