Božji otroci z “napako”

“…zadnji kristjan je umrl na križu!” so besede, ki jih je izrekel Nietzsche. Saj ne vem, ali sem hvaležna za te besede, ki jih je nekdo izrekel, ker je prepoznal škodo, ki jo je naredil človeški um in se ne počutim več tako “osamljena” v razmišljanju, ki ga imam…ali sem žalostna, ker resnično čutim težo izrečenega stavka.

Prav napačna razlaga božje besede in prirejanje resnice nas pelje v napačno smer. Razumem prihod Jezusa prav zaradi napačne razlage božje besede. LJUBI SVOJEGA BLIŽNJEGA, KAKOR SAMEGA SEBE…Preprost stavek z močnim sporočilom in predvsem preprostim razumevanjem…ni možnosti manipuliranja ali razlage v korist svojemu egu. Nikjer nisem zasledila, da bi bile besede napisane v imenu ljubezni kakorkoli sovražno nastrojene proti nekumu, ki je za nas drugačen. Sveta jeza me popade, ko slišim kako neutrudno iščejo izgovore in razlage, ter primitivno širijo nestrpnost prav ljudje, ki so svoje živjenje namenili njemu…LJUBEZNI! Se mi zdi, da je temeljno načelo se znebiti lastne kivde na ta način, da jo vidimo v nekom drugem in tako ne prepoznamo sovraštva do samega sebe! Naloga našega ega je prav v tem, da skuša opravičiti projekcijo naše krivde na druge. Svet in mi, ki smo del sveta opravičujemo svojo jezo; vsi imamo namreč potrebo po sovražniku. S tem, da svet delimo na dobro in zlo storimo zaradi naše velike potrebe po nekom, na kogar lahko projiciramo našo krivdo. Ljudje potrebujemo najmanj eno osebo, eno idejo ali skupino, ki jo lahko naredimo za grešnega kozla, saj mislimo, da bomo lahko ubežali lastni krivdi. To je izvor vseh predsodkov in vsakršne diskriminacije ( iz knjige Tečaj čudežev).

Sama sem bila vzgojena v  krščanski veri z vsemi predsodki, ki si jih ljudje pod vodstvom duhovnika razlagajo, kar tako po domače. Že kot otrok, ko sem morala vsako nedeljo k maši, nekih dejstev nisem mogla nikoli sprejeti. Kot uporna najstnica, so bili bulerji moja obvezna oprema in jeza očeta, češ kaj bodo rekli pa drugi sem mu vedno znova govorila…” K maši grem zaradi Boga…in če je Bog , mu je pomembna vsebina mojega srca in ne obleka na meni!!” Seveda so bila oblačila in moj punkovski izgled trn v peti predvsem starejši populaciji, ki je mislila, da razume božjo besedo…pa vendar so si jo razlagali povsem po svoje…tako, kot počnejo na žalost večina vernikov po vsem svetu. Prav v boju za pravice otrok, za katerimi se postavlja cerkev in manipulira z nevednimi ljudmi, ki slepo verjamejo tem “poduhovljenim” ljudem. Večkrat se vprašam kateremu Bogu molijo? …in v katero ljubezen verjamejo?! Zgodovina se ponavlja, čeprav tako težko razumljivo, da se to lahko dogaja v 21. stoletju, kjer je znanje dostopno vsem. Razumem manipulacijo izobražencev nad ljudmi, ki niso imeli osnovnega znanja, ampak danes???? kako lahko kdorkoli razmišlja v smeri, da ima eksplozivno pravico nad nekom, ki se njemu ne zdi “normalen”. Na svet sem se rodila gola…kot ti, kot on, kot mi vsi…So ljudje, ki nosijo druga prepričanja, ki ljubijo osebo istega spola, nastali kako drugače?! Ali je v bibliji kje navedeno, da si drugačni ljudje ne zaslužijo, da bi nanje sijajo sonce?! Korenine napada so prav obsodbi…um presoja, da si nekdo ne zasluži ljubezni!

Ne facias alteri, tibi quod minime fierei vis.  “Ne stori drugemu to, kar ne želiš, da drugi storijo tebi.”

Se mi samo zdi, ali “sveti” ljudje ne želijo ali zmorejo razumeti pomena teh besed??! In srce me boli, ko si ljudje jemljemo pravico presojati kdo je “normalen” in lahko užije sadove življenja in koga je potrebno kaznovati, ker se je rodil drugačen. PRED BOGOM SMO VSI ENAKI! …a res?? ni videti, sploh sedaj, ko dela cerkev gonjo proti istospolno usmerjenim ljudem. Ko poslušam takšne in drugačne izgovore, opravičila za svoja primitivna prepričanja o drugačnih ljudeh, bi lahko jokala v nedogled…prosim, zavedam se dejstva, da ima vsak pravico zagovarjati svoje stališče, ampak…NIHČE NIMA PRAVICE POSEGATI V ŽIVLJENJE NEKOGA DRUGEGA IN MU ŠKODITI!!! sploh pa ne v izpostavljanju otrok in skrivanje svoje nestrpnosti za napačnimi dejstvi!

Božja beseda je  ljubezen in ne um…in zaradi takih, ki jih vodi strah pred neznanim, so ljudje goreli na grmadah… ja zaradi manipulacije in tega, da si nekdo vzame pravico biti več vreden!!! Tukaj za ampak…ni prostora in resnično razmišljam o izstopu iz katoliške vere…iz te pokvarjene institucije…to je pa naredil človek!!! Še vedno bom pa verjela v Boga kot v ljubezen, BREZPOGOJNO ljubezen, kjer ampak ne obstaja. NE OBSOJAJ, DA NE BOŠ OBSOJEN!  Svetopisemski izrek.

Rhiannon Rose
Ena od modrosti, ki jo čutim že od nekdaj in jo živim se glasi: bistvo je očem prikrito in moja malenkost je za ljudi, ki gledajo in vidijo s srcem. ♥

2 KOMENTAR

  1. “ne obsojaja, da ne boš sojen”, bi lahko ljudje bolj upoštevali. Veliko ljudi ima dvojna načela. Sami obsojajo, ko pa kdo njih, so pa zaprepaščeni.

    • …se strinjam…je pa res, da smo samo ljudje in vsakemu kdaj “spodrsne”…važno je zavedanje in redki padci….vse dobro

PUSTI SPOROČILO: