Brezup, vztrajnost in čebela

Kdor lahko vztraja v močnih čustvih, kot je brezup, ima močan potencial vztrajanja v kateremkoli drugem čustvu.

Brezup ni pomanjkanje upanja, ampak je zaščita pred upanjem. S tega zornega kota ima brezup pravzaprav varovalno, zaščitno funkcijo in ga tako lahko doživiš kot nekaj pozitivnega. Brezup s sabo nosi tudi vibracijo zatišja. Zatišja pred novim sončnim žarkom. Tudi s tega zornega kota ima brezup tolažilno funkcijo. Prav tako je brezup močan pobeg v izoliranost, saj ima to čustvo sposobnost , da se izolira celo od ostalih čustev. Tako deluje kot zaščita pred kontaktom ali povezanostjo z zunanjim svetom kadar povezanost predstavlja nevarnost ali grožnjo. Poleg zaščitnih funkcij pa ima brezup, kot vsako čustvo, v svojem jedru tudi svetlobno komponento, saj je vse od Boga. Za spremembo perspektive kateregakoli čustva lahko poiščeš njegovo svetlobno komponento. V primeru brezupa je to vztrajnost. Kdor lahko vztraja v močnih čustvih, kot je brezup, ima močan potencial vztrajanja v kateremkoli drugem čustvu.

Kratka vizualizacija je namenjena obdobjem, ko rešitev iz situacije ni sprememba, ampak ponavljanje, ohranjanje že začete poti:

Pot čebele

Umiriš svoje misli. Pred teboj zaživi čebela kot simbol tvoje vztrajnosti. V mislih jo pospremiš po njenih poteh. Kot je tebi vsak odhod po pomoč vprašanje, tako je čebeli vsak izlet do cvetlic pot v neznano. “Mi bo … ali mi ne bo … danes uspelo?” Opazuješ čebelo in čutiš njen notranji vzgib, da je na pravi poti, da je dobro kar počne. Slast cvetnega prahu, vonj zgodnjega jutra, lesketanja v kapljah rose, raznolikost barv cvetnih listov… Vse to pomirja, zagotavlja pravo pot. Spremljaš nekaj njenih izletov in ustaviš svojo pozornost na satovju, kjer čebela odaga svoj pridelek. Tu se dogaja nekaj še večjega, čarobnega, čudežnega. Tu so roji čebel, ki vsaka zase odlagajo pridelke v svoj prostorček v satovju. Druge čebele pomagajo pri ustvarjanju novega zlatega medu. Kot čebele odlagajo svoj nektar v skupni panj, tako tudi ti z vsako mislijo vztrajnosti, upanja, pričakovanja prispevaš v kolektivno zavest vere v boljšo prihodnost. Kolektivna zavest vere v boljšo prihodnost je bila in je gibalo razvoja. Tu ni izoliranosti. Vanjo vztrajno vlagajo množice ljudi, iz nje nato jemljejo množice ljudi, kot čebela dobi novih energij iz skupnega medu. Kamor si prispeval, od tam zdaj črpaš.

PUSTI SPOROČILO: