Človek, ki želi le prejemati in ne tudi dajati je neozdravljiv

Prejemati pomeni dajati. To je misel, ki bi jo lahko opredelili kot eno izmed nepogrešljivih zakonov našega življenja. In v kolikor izhajamo iz te misli je jasno dejstvo, da človek ceni zgolj to, kar dobi, ker si prisluži s svojim lastnim delom. Notranji vzgib oziroma želja je tista motivacija, ki človeka žene, da skozi svojo aktivnost premakne proti začrtanemu cilju. Tako se odpre naravnemu toku življenja, ki mu ponudi in naproti pripelje vse; informacije, ljudi, sitauacije, torej niz navideznih naključij, ki to pravzaprav niso. V naših življenjih se dogodki namreč ne nizajo naključno temveč na podlagi našega notranjega načrta, ki je kot skupek vzorcev, prepričanj in programov zapisan v naši podzavesti. Torej v naši podzavesti je ključ, ki odpira vsa vrata naše trenutne realnosti. Le dovoliti si je potrebno to prepoznati, se tega zavedati, ter tudi iskreno priznati, da se dražljaji, ki prihajajo iz okolice naše podzavesti dotikajo, jo vzburkajo, razdražijo in na koncu naplavijo vso tisto bolečino, ki čaka prav to, da jo bo nekaj od zunaj iz naše notranjosti pahnilo navzven.

Vendar veliko je ljudi, ki bolečino pravzaprav sovraži. Veliko jih je, ki se bojijo sprememb. In prav toliko je tistih, ki so navezani na vse, kar jih obdaja in se zato krčevito oklepajo vsega za kar menijo, da bi lahko izgubili. Precej je tudi takih, ki se z lahkoto znajdejo v vlogi žrtve, ter obožujejo novodobne guruje, ki jim za konkretno plačilo ponujajo srečo, da lahko še naprej ljubijo življenje, ki ga dojemajo skozi prizmo ugodja in brezbrižnega zadovoljstva. Vsa ta navidezna sreča je pravzaprav le beg pred realnostjo in bolečo resnico, da je za pravo in kvalitetno življenje potrebno kopati po svoji notranjosti, odkrivati, spoznavati, prepoznavati, ozaveščati, odpuščati, brezpogojno sprejemati in ljubiti…

Pot v kvalitetno življenje ne pomeni vikend delavnice ali nekajdnevnega seminarja, temveč dnevno kontinuirano delo, ki mora postati stalnica našega življenja. Napredek pri tem je relativen, lahko minimalen, lahko skokovit, odvisen od tega kakšen odnos imamo do samega sebe in drugih, pa tudi od namere, to je notranjega hotenja po spremembi, od nivoja naše energije, zrelosti karme in še česa. Pri tem ne smemo kalkulirati, ker ni dovolj, da si zgolj želimo nekaj spremeniti, v resnici pa v žepu držimo figo.

Naša namera po čiščenju duše mora biti jasna, ljubezen do sebe in drugih pa brezpogojna, usmerjena k popolni predaji Najvišji Zavesti. Prav tako mora biti informacija, ki jo prejmemo iz okolja sprejeta z željo in brezpogojnim zaupanjem, čeprav v nas le-ta na fizični ali čustveni ravni izzove bolečino. Bolečina je namreč stalnica sleherne notranje preobrazbe in nas uči, da se s predajo Najvišji Zavesti naučimo ne z njo živeti, temveč jo presegati in na koncu tudi preseči.

Podoživljanje že doživetih travm je vse prej kot prijetno, a je na poti sprememb nujno. Brez tega ne gre. Tudi takrat ne, ko nastopi agresija, ki jo človek lahko obrne proti sebi in ko se s tem porodi bolezen ali agresija obrnjena navzven, ko človek pade v obup, odpor ali jezo na tistega, ki je v njegovi notranjosti pritisnil na navidezno stikalo, da je padel iz ravnovesja ter povzročilo, da se odloči ali bo obsojal, se jezil, ali pa bo sprejel odgovornost za svoje življenje, ozavestil vzorce, prepričanja in programe svojih tegob, jih razrešili in se pomaknili v življenju naprej. Za to so potrebni volja, potrpežljivost, vztrajnost, zaupanje in želja po spremembi, ker če nekaj ne gre danes bo šlo morda jutri ali pojutrišnjem oziroma takrat, ko bomo na to zares pripravljeni.

Ena največjih duhovnih zablod našega časa je v tem, da veliko novodobnih gurujev hote ali nehote poskuša na sebe prevzeti odgovornost za drugega, ga ozdraviti bolezni in konec koncev odrešiti tudi njegove – slabe – karme. Prav neverjetno je bilo pred kratkim iz ust nekega gospoda slišati, da je naloga mojega duhovnega učitelja, da očisti mojo preteklo karmo. Pri tem se z njim ne strinjam in mu zastavim nekaj vprašanj. ”Ste prepričani, da to dejstvo drži? In če drži, kaj če jaz tega ne želim? In kdo je pravzaprav tisti duhovni učitelj v človeški podobi, ki ima vse potrebne kompetence, da odloča in določa, koliko in kaj bo pri meni očiščenega?”

Prepričana sem, da človek ceni ter spoštuje zgolj tisto, kar prihaja iz njegove notranjosti. To je tista želja, potreba in tista gonilna sila, ki ga vodi po poti korenitih premikov in trajnih sprememb. Nihče ničesar ne more storiti namesto nas, lastne napake lahko namreč popravimo le mi sami. Prav tako si za njih zgolj sami lahko odpustimo. Mehanizem samozdravljenja steče, ko se svojim tegobam navkljub človek ne odreče ljubezni do sebe, do drugih, do življenja samega. To pomeni, da lahko človek, ki se poglablja vase in čisti vse to kar mu naplavlja navzven zgolj sam spremeni tudi svojo usodo. Postopoma. Iz dneva v dan, korak za korakom, z brezpogojno ljubeznijo do sebe in drugih ter s tem, ko se v vsaki situaciji vpraša kaj lahko drugemu da in ne kaj lahko od njega dobi, kajti človek, ki želi le prejemati in ne želi dajati je neozdravljiv.

ANAVITA LAURENI
Prepletanje umetnosti in duhovnosti v čarobnost bivanja, zavedanja, polnost življenja.Intuitivno svetovanje (prebujanje posameznika, odkrivanje njegovega nezavednega, ozaveščanje ter transformacija vzrokov nastalih težav, vpogled v prejšnja življenja, prestopanje mej znanega in omejujočega, duhovna in osebna rast, stik s samim seboj) Šola za odkirvanje glasu in lastnih potencialov izražanja

PUSTI SPOROČILO: