Človeška neumnost

Svet tekmuje, kdo si bo izmislil večjo neumnost, katere nihče ne potrebuje ali pa nadomestek za nekaj, kar je zastonj in vsem na voljo. Ekonomija nas je pripeljala tako daleč, da je danes največji “car” in brez konkurence nedvomno tisti, ki je izumil “krizo” in se z njo “masti”.

Biti bogat – česa?
Biti uspešen – v čem?
Biti pomemben – komu?

Koliko mi je do sreče?
Koliko mi je do življenja?
Zakaj ju zapravljam za brezvredne stvari?

Ali mi bo to prineslo trajno srečo?
Ali mi bo to rešilo življenje?
Koliko je to v resnici sploh vredno?

Nekaterim so “uspeh , zmaga in slava” najpomembnejši, večina pa se sploh ne sprašuje, si ne upa, kaj šele odloči, raje cepeta, trepeta in zavida. Vendar ali je že kdaj kaj od tega komu resnično pomagalo?

Že bežen sprehod po bližnjem pokopališču lahko ponudi nedvoumen odgovor… mogoče se je v življenju vredno vsaj enkrat ustaviti, se iskreno izprašati ter se odločiti za resnične vrednote ne glede na “ceno” in “posledice”.

Ali bom Živel za Resnico ali bom životaril za neumnosti?
Se iti igrice ali vzeti življenje zares?

Laotze, Buda, Jezus, Sokrat, Nietzsche… niso bili konformisti. Vsi so šli daleč preko. Tega se učimo.

Seveda je tak pogled lahko neprijeten, hkrati pa osvobajajoč. Kaj hitro te izobči lastna družina, zapustijo te bližnji, prijatelji in znanci se te na daleč izogibajo. Postaneš čudak, morda te celo strpajo v norišnico. Vsekakor v “tvoje dobro”. Nihče namreč noče, da jih budiš iz sanj ali motiš njihovo spanje. Zato so pametni raje tiho in delajo …

Boštjan 🙂

SOS strategije
SOS - sprejemanje, osvobajanje, sobivanje; odprta interesna skupnost, kjer je vsakdo prijazno povabljen sprejeti in osvoboditi svoje naravno človeško stanje ter ga na pristen način deliti v obliki preprostega sobivanja. Dobrodošel, dobrodošla.

PUSTI SPOROČILO: