Čudežne rešitve

Lansko leto je bilo zelo razburljivo in veliko se je dogajalo…

Predvsem če pomislim na prigode na cesti.

Moja navada je, da vsakič ko se usedem v avto rečem tole prošnjo v mislih: “Prosim angeli, varujte vse udeležence v prometu.” Včasih pa tudi še naštejem v mislih: vse ostale, živalice in mene. Nešteto prometnih nesreč so me na tak način obvarovali.

Sama ali pa s sopotniki sem preživela veliko prometnih nesreč, ki pa to (vsaj nekatere) sploh niso bile:

Eno noč sva s sestro odšli skupaj proti Ljubljani. Na križišču pri kraju Vir so semaforju utripali oranžno za naju, ampak sva bili na prednostni cesti. Iz leve je od nikoder pridivjala siva Toyota in naju izsilila.  Mislim, da naju sploh ni videla, saj ni niti malo upočasnila vožnje, medtem ko sva midve komaj… Kako se nama je uspelo ustaviti medtem, ko sva midve obe že videli trk v bok Toyote, ne vem… Tudi sestra je bila vsa zaprepadena in samo spogledali sva se, na koncu nasmehnili in zahvalili angelom iz vsega srca.

Prav tako ne vem, kako se nama je uspelo ustaviti enkrat ponoči v Blagovici, ko sva se izognili muci, da je ne bi povozili. Cesta je bila mokra, spolzka. Najina hitrost ni bila velika, ampak vseeno sva se ob izogibanju muci že videli, da bo avto šel malo v zrak, ob vsem tem bova zadeli pločnik in robnik, vendar pa sva se zopet čudežno ustavili pred pločnikom in nisva razbili avta.

Ko sem enkrat šla iz 12-urne nočne še v Ljubljano urejati zadeve in peljala spotoma še sestro sem ob vračanju in vožnji po avtocesti za par sekund izgubila zavest – zadremala sem. Da ne bi prišlo do prometne nesreče sem bila zadnji trenutek, ko sem ravno peljala proti zaščitni ograji, zbujena.

Spomnim se tudi kako sem se enkrat nekaj močno zamislila  in še žalostna sem bila zelo in me je že neslo v nasprotni pas, kjer se je ravno pripeljal velik tovornjak. Takrat je zopet “nekdo” poprijel moj volan, da ne bi prišlo do najhujšega.

Vem, da še zdaleč ni prišel moj čas za odhod, zato pa me tudi vedno angeli rešijo pred hujšimi stvarmi, predvsem pa pred prometnimi nesrečami. Temu verjameš, ko se zaveš, da ti nisi imel moči ustaviti avtomobila, obrniti v drugo smer ali kaj podobnega. Vmes je bila “divine intervention” in tako zelo sem hvaležna za njihovo pomoč.

Blog je posvečen angelom. ♥ HVALA, HVALA, HVALA.

PUSTI SPOROČILO: