Čutiti in živeti svojo enkratnost

Na svetovanje z metodo karmične diagnostike pride mlado dekle. Študentka. Študira, zraven pa dela, saj je predhodno že zaključila eno fakulteto. Živi partnersko življenje ločeno od staršev. Navzven vse gladko teče, navznoter pa jo razjeda. Njen eno leto trajajoč partnerski odnos, ki se je pričel, ko je zaključila skoraj desetletje dolgo partnersko vez, je buren in hkrati malce porušen, v odnosih s prijatelji je utrujena od nenehnega prilagajanja, prav tako na področju dela ne ve, kam in v katero smer kreniti, da bo na tem področju povsem izpolnjena in zadovoljna.

Povežem se z njenim biopoljem, da bom lahko pogledala, kateri so vzroki za nastale težave in jo vodila v proces ozaveščanja ter razreševanja le-teh.

Najprej se dotakneva njenega partnerskega odnosa. Iz njenega biopolja je razbrati, da je človek izzivov in da zdajšnji partnerski odnos vodi njena notranja želja, da se ji v njem nekaj konkretnega dogaja. In ker energija sledi misli in želji, tako tudi je, njen trenutni partnerski odnos je vse prej kot dolgočasen. To sem ji povedala in strinjala se je. Rekla je, da se je skoraj desetletje trajajočega predhodnega partnerskega odnosa preprosto naveličala. Bil je rutina obarvan z samoumevnostjo, kar ji glede na njen temperament ni ustrezalo.

Povem ji, da obstajajo ljudje in rutinska partnerska razmerja, v katerih oba partnerja povsem dobro funkcionirata. Kadar obema to ustreza, potem ni nobenih težav. V kolikor pa se eden od partnerjev s takšnim načinom življenja ne more soočati, potem je bolje, da se zadeva zaključi in gresta vsak svojo pot. Splošno gledano to, da v razmerjih iščemo nove izzive in zaključimo nekaj, kar nam ne ustreza, sploh ni nikakršna težava, tudi pri tem dekletu ne. Težava je drugje. Iz njenega biopolja je namreč moč razbrati, da v sebi nosi močan podzavestno potrebo po tem, da obe partnerski razmerji med seboj primerja, prav tako tudi partnerja. Na podzavestni ravni namreč pričakuje medsebojno podobnost v načinu delovanja obeh. In ker ni tako, znotraj nje nastajajo konflikti, tem pa seveda sledijo nesoglasja med njo in zdajšnjim partnerjem. Lahko bi rekli, da se je s primerjanjem in pričakovanji nehote zaciklala v preteklosti in, da prejšnjega razmerja sploh ni zaključila. Povedala sem ji to in jo spodbudila, naj to ozavesti. Izziv naših življenj je namreč prav ta, da se zavedamo, da dve osebi nista in ne moreta biti enaki ne po načinu razmišljanja, ne po načinu delovanja. Nesmiselno pa je, da mi to na zavestni ali podzavestni ravni od kogar koli pričakujemo. To sta dva povsem različna svetova, ob katerih ozavestimo naša učenja, ter jih sprejmemo brezpogojno taka kot sta. Vendar ker mi delujemo na podlagi predalčkanj in preteklih izkušenj, zelo radi primerjamo in gremo kar težko preko tega. Vendar njo življenje prav sili, da poišče enkratnost v morju različnosti in se vsak trenutek vpraša, v čem je sedajšnji partner poseben in drugačen od prejšnjega, ter to tudi brezpogojno sprejem. Povem ji tudi, da ko bo pričela drugače dojemati vse skupaj, ter se odprla in si dovolila znotraj sebe postaviti ta mehanizem enkratnosti, s katerim bo presegla potrebo po primerjanju, se bo kvalitetneje postavil njun medsebojni odnos.

Potem se dotakneva področja prijateljstva. Povedala mi je, da jo medsebojni odnosi utrujajo, ter da ima vselej občutek, da se nenehno prilagaja le ona, da nenehno v odnose vlaga le one. Iz njenega biopolja je bilo razbrati, da je eden ključnih podzavestnih vzorcev za njene utrujajoče medsebojne odnose vzorec, da ni dovolj dobra. Dejstvo namreč je, da če v naši podzavesti deluje vzorec, da nismo dovolj dobri, vselej vlagamo energijo v neke odnose (partnerske, prijateljske, poslovne) in ob tem pozabimo nase, energija pa se ne pretaka v smislu dajanja in prejemanja, amapk samo v smer dajanja. Prav tako nam ta podzavestni vzorec vzbuja občutek, da moramo mi narediti nekaj, da bodo odnosi s soljudmi stekli in da je nujno, da se prilagajamo, vlagamo svojo energijo, nasprotni strani pa za naš odnos ni potrebno narediti prav nič. Običajno ta vzorec podkrepi občutek krivde, ki ga je v blažji obliki zaznati tudi pri tem dekletu. In kadar je prisotna krivda, nikoli nismo dovolj dobri ne zase, ne za okolico. Spodbudim jo, naj ozavesti to in jo energijsko podprem, da energija steče in da steče proces skozi katerega bo začutila, da je dovolj dobra in bo ta občutek tudi pomotranjila. Opomnim jo, da je zelo pomembno, da odpuščamo ljudem, ki so v nas vzbujali občutek krivde, ter odpuščamo sebi, ker smo to dovolili, zato jo vodim v tej smeri odpuščanja sebi in drugim. Pomembno je zavedanje, da je prav ona tista, ki je to dovolila, ljudje okoli nje so se zgolj prilagodili delovanju njene podzavesti. Brepogojno se odpiram življenju in si dovolim, da znotraj sebe začutim to enkratnost, ki jo imam kot živo bitje je zanjo nadvse pomembna resnica. Vsak človek je namreč enkraten, vsak ima svoje kvalitete, pozitivne lastnosti. Vsak je potreben točno tak kot v nekem trenutku je. In, ko smo postavljeni in ko vemo, da smo dovolj dobri, še več, da smo pravzaprav enkratni, ter se tega tudi zavedamo, vemo, da nam ni treba le vlagati v odnose, ampak da vloženo dobimo od ljudi tudi nazaj. Takrat med vsemi teče naravni energijski tok, ki samodejno valovi mehanizem enakovrednosti med posamezniki, medsebojni odnosi pa se postavijo v ravnovesje.

Na koncu se dotakneva še področja financ in njenega dela. V biopolju ni zaznati nekih strašanskih blokad, vendar je potrebna zgolj njena odločitev, da s prepletanjem obeh študijev in znanj na področju zaposlitve najde svojo posebnost in zaživi svojo enkratnost. Tako se ji bo vzpostavil dober finančni tok, svoje delo pa bo lahko dojemala ne kot delo ampak kot način življenja.

ANAVITA LAURENI
Prepletanje umetnosti in duhovnosti v čarobnost bivanja, zavedanja, polnost življenja.Intuitivno svetovanje (prebujanje posameznika, odkrivanje njegovega nezavednega, ozaveščanje ter transformacija vzrokov nastalih težav, vpogled v prejšnja življenja, prestopanje mej znanega in omejujočega, duhovna in osebna rast, stik s samim seboj) Šola za odkirvanje glasu in lastnih potencialov izražanja

PUSTI SPOROČILO: