Evrovizija 2012

Obožujem, kadar me glasba sama najde. V stilu: kdor ne išče, ta najde. Brez da bi sama spraševala okoli, če je kdo naletel na kaj novega, ampak tako, da se skladba kot po »naključju« pripelje v moje življenje.

Glasbeni dogodki, kot so Evrovizija, Ema, Slovenska popevka itd. so zame večeri pred televizijo. Ko si vzamem čas zase in pozorno prisluhnem. Zanima me vse. Besedila, izvedbe, aranžmaji, nastop na odru, kompozicija skladb … Dostikrat dobim navdih zase. Ker sem sama glasbenica, vem koliko dela je potrebnega za tiste tri minute na odru.
Posebno doživetje pa je seveda, ko se me kakšna skladba dotakne. Ko se med skladbo in njenim izvajalcem zgodi neka čudežna harmonija. Ko se po celem telesu sprehodijo mravljinci. Ko me glasba tako prevzame, da me dobesedno prikuje na stol. Ko svoje pozornosti – pa če bi še tako hotela – ne morem preusmeriti nikamor drugam.

Tudi letos me Evrovizija ni razočarala. Vas že zanima, katera skladba me je letos najbolj ganila? Estonska 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=PSQdnvzV8CE

Ko že nameravam zaključiti pisanje bloga, pa se z radijskih valov zlije še sledeča pesmica. Ja, res obožujem, kadar me skladba sama poišče <3

Kaj ni lepa:

http://www.youtube.com/watch?v=nNVmYyb5eAY

Vsak dan je lep dan,

Alenka

PUSTI SPOROČILO: