Gurujka

Dragi bralec/bralka.

Tale blog je posvečen osebi, ki je zaslužna za to, da sem se opogumila in stopila iz sence s svojim pisanjem. Hvala ti za vztrajanje, da je ta blog sploh nastal.Že sama misel na besedo guru vzbudi v meni strahospoštovanje. In takoj pomislim na eksotiko in na daljne dežele. Nikoli nisem imela ali spoznala guruja, do sedaj. In še to mesto je bilo vedno rezervirano za moške, no, vsaj v mojih prepričanjih.
Spoznaš jo po nenavadni hoji, ki poplesava in ima čisto svoj ritem. Oblečena je v zemeljske barve, nosi pa vedno zanimiv nakit. Morda edino to priča o nenavadni osebnosti. Obdaja jo posebna energija, ki sogovorniku vzbuja ugodje in varnost. Ne govori poduhovljeno mirno in zelo filozofsko. Njeno govorjenje preskakuje in včasih se ji misli podijo po tisočih scenarijih…In vendar zna poslušati ter izluščiti bistvo povedanega. Še več, čez čas ti zna povedati kaj o tvoji misli, ki si jo že sam zakopal daleč in se niti ne spomniš, da je pripadala tebi. Sama je še učenka duhovnosti, ki jo močno zanima in ima obdobja, ko na leto obišče nekaj duhovnih mojstrov. In skoraj od vsakega nekaj odnese in sprejme, tudi če sama kvaliteta storitve dotičnega ni ravno na zavidljivem nivoju. No, v Indiji še ni bila. Sebe ima za mlado dušo, ki se mora še veliko naučiti. Ne razume knjige The secret in ni ji čisto jasno to okrog zakona privlačnosti. Okrog sebe vidi ogromno učiteljev, ki v njenem življenju nastopajo v vlogi moža, sodelavcev, prijateljev…Celo mene je razglasila za poduhovljeno in na mojo grozo mi razlaga o mojih talentih in tudi o mojih kvalitetah. Seveda ji sprva nisem verjela, zato ker nisem verjela sebi. Ampak je bila vztrajna v ponavljanju in me sedaj  znova in znova usmerja na svoja spoznanja. Kmalu sem ugotovila, da verjamem njenim odločnim besedam, ki so v stavke oblikovane mehko in prijetno, da  nimaš prav veliko moči za upiranje ali zanikanje. Ugotovila sem, da iz najinih srečanj vedno pridem vesela, optimistična, predvsem pa z občutkom notranje moči in vrednosti. In najini pogovori so vedno lahkotni in prekratki. Toliko je za povedati in si deliti. Spodbuja me pri svojih sanjah in me celo navdihuje, da si upam več. In če kdaj padem, so njene besede vedno zemeljsko preproste, ki imajo ogromno nadzemeljsko moč. Dajo mi zalet, da lahko nadaljujem. V vseh knjigah ni toliko efekta, kot je srečanje s to mojo prijateljico. In njene besede vedno padejo na plodna tla. Sedaj sem prepričana, da je povezana z mojimi vodniki in se je v mojem življenju pojavila ravno v pravem trenutku(po nekajletni pavzi). Ne vem, kakšno pogodbo ima z nebesnimi prebivalci in koliko časa, ampak hvaležna sem vesolju za tak način učenja. Vem, da me uči o lastni vrednosti in sposobnosti, zato sem ji hvaležna.
Torej dragi bralec/bralka. Tudi tebi želim eno tako gurujko. Morda jo posodim. Morda pa je že nekaj časa v  tvojem življenju.

PUSTI SPOROČILO: