Hvaležnost

Lepo pozdravljeni moji bralci in bralke!

Današnji blog bo o hvaležnosti. Nekaj mi je reklo, da naj bo tako in intuicijo rada poslušam. <3 Hvaležnost je del prejemanja. Spada pod mogočen Zakon privlačnosti, ki je najmočnejši Zakon vesolja. Z njim se je že vsakdo srečal in se še vedno vsakodnevno srečujemo. Pa da se vrnem sedaj temo o hvaležnosti. Hvaležnost deluje tako, da tega, za kar smo hvaležni, še več prejemamo.

In nas navda s pozitivno energijo, ker sporočamo, da so stvari v našem življenju krasne, takšne kot so. Čeprav še morebiti niso. Zahvaljujemo se v sedanjiku. To je edini čas, ko ustvarjamo in imamo moč. V preteklosti ne moremo ustvarjati, v prihodnosti tudi ne. Moč je sedaj in zdaj. Mogoče se vam je porajalo ob branju vprašanje: »Kaj pa če mi kaj ni všeč v mojem življenju?« Vsekakor je dobro, da premislite kaj vam ni všeč in zakaj vam ni. To je odkrivanje »problema«, nato pa sledi popravljanje posledic oziroma čisto novo ustvarjanje.

Zahvaljujete se, kot da to že imate.

To sčasoma potem prinese vse to, kar želimo imeti pa še nimamo ali pa nam še več tega prinese, kar že imamo! Na primer: Pomanjkanje denarja – problem. Misel: Hvala, ker so moji prihodki večji od mojih stroškov ali pa Bogat/-a sem. Ali pa katera koli druga misel, ki vam je ljubša. Izbira je čisto vaša. Edino pomembno je, da je v sedanjiku, da vam je všeč in da je pozitivna.

Sedaj bom za primer dodala še moje resnične zahvale: Hvala, ker sem zdrava. Hvala, ker sem lepa. Hvala, ker imam ljubečega, razumevajočega, prijaznega, dobrega do mene in živali ter simpatičnega partnerja. Hvala, ker so moji prihodki večji od mojih stroškov. Hvala, ker sem vedno ob pravem trenutku na pravem mestu. Hvala, ker so angeli, Bog, duhovni vodniki, samorogi, vile, škrati in ostala duhovna bitja vedno ob meni in mi pomagajo. Hvala, ker imam ob sebi prave prijatelje, ki me pri moji poti podpirajo. Hvala, ker imam družino, ki me razume in podpira. Hvala, ker me na moji poti podpira celotno stvarstvo in Vesolje. Hvala, ker sem odprta za duhovno pomoč in ker razumem vsa znamenja na poti. Hvala, ker duhovno rastem. Hvala, ker se z lahkoto učim in sprejemam nova znanja, razumevanja in mnenja. Hvala, ker so ob meni čudoviti ljudje, katere učim in od katerih se tudi jaz učim. Hvala, ker lahko živim v teh krasnih časih na Zemlji.

Dobro je, da nam zahvaljevanje kar preide v kri in da nam postane vsakdanja navada. Verjetno boste ob pisanju zahvale začutili, katera področja v vašem življenju so problematična – in to je dobra terapija, ki jo lahko kadarkoli in kjerkoli sami sebi izvedete. V mislih ali na papirju. Konec koncev je pa tudi brezplačna.

Za še več informacij v zvezi s to temo, o kateri sem pisala, vam priporočam v branje knjige Luise L. Hay in knjige Jerry-ja in Esther Hicks (predvsem Zakon privlačnosti: Osnove Abrahamovega nauka in Denar in Zakon privlačnosti).

(Slika najdena na: http://marybreath.files.wordpress.com/2010/11/gratitude.jpg?w=300&h=226)

PUSTI SPOROČILO: