KO NE ODREAGIRAMO PO PRIČAKOVANJIH DRUGIH IN SE DOGAJA…

Nedavno sem doživela izjemno zanimivo pre-izkušnjo. Poklicala me je meni izjemno draga oseba in ker se na to, kar mi je želela v klicu sporočiti zaradi določenih osebnih razlogov nisem odzvala kot je ona pričakovala, je na mene odreagirala z užaljenostjo, prizadetostjo, v nadaljni fazi pa je sledil izbruh njenih čustev, jeze, besa, odprla se ji je namreč nerazrešena rana, ki je vezana na njeno primarno družino in njeno otroštvo. V svoji primarni družini, kot vidim, ni bila slišana, uslišana, upoštevana.
V življenju te osebe sem jaz bila nekdo, ki sem ji bila blizu. In ker sem odreagirala izven njenih pričakovanj, se je na mene odzvala kot se je nekoč odzivala ali pa se še odziva na svoje starše in ljudi, ki so ji bili na kakršenkoli način bliazu. Odziv je lahko različen, človek lahko v takšni situaciji namreč odreagira navzven s čustvenimi izpadi ali pa se zapre vase, se odmakne in vse skupaj potlači.
Med najinim pogovorm je ta oseba padla v afekt in v tem stanju izrekla marsikaj. Komaj sem sledila pogovoru, ker se je vse odvijalo s svetlobno hitrostjo, hkrati pa je bil njen glas zaradi prevelike jakosti na drugi strani mobilnega telefona malce popačen, da je bilo še težje slediti. Kljub njeni burni reakciji sem prestala test in ostala mirna, nedotaknjena, osrediščena. Postavila sem se nad situacijo in zgolj opazovala. Nisem padla pod njeno energijo, nisem se odzvala na njena čustva. Na trenutke se mi je vse skupaj zdelo malce smešno, pa tudi nesmiselno, hkrati pa sem razumela, da se ji pač dogaja, kot jaz rada rečem, ko ljudje padejo v svoj film in čutijo, da ga je potrebno na buren način deliti z vesoljnim svetom.
Skozi možgane mi je šla le ena sama misel, da to, kar izliva nikakor ni moje in tako sem tudi čutila. Hkrati sem okoli svojega fizičnega telesa začutila grobo vibracijsko enrgijsko polje, prav tako mi je celotno telo čisto narahlo vibriralo. Bila sem presenečena nad vsem kar se mi je dogajalo. Najprej nisem vedela kaj se pravzaprav dogaja, nato pa sem v nekem trenutku prepoznala dejstvo, da oseba, ki z izjemno hitrim tempom niza očitek za očitkom, torej niza besede, ki so same po sebi podprte z Zemeljsko energijo in to izraža še s povišano jakostjo, torej dretjem, ki je v takem primeru zvok in to ne kakršen koli, temveč rušilen, ter še podprt z močnimi negativnimi čustvi, je to ne zgolj verbalni ampak tudi energijski napad na človeka, ki sem ga jaz zaznala kot grobo vibracijsko energijsko polje okoli sebe.
Lahko bi v njenem načinu odreagirala tudi sama, a s tem ne bi dosegla prav nič. Ker sem ostala mirna se je vse, kar mi je v svojem energijskem napadu namenjala, od mene preprosto odbilo nazaj k njej, sicer bi se tudi jaz energijsko sesula, a ker se nisem, je bombardirala samo sebe, če se je tega zavedala ali ne in največ škode s tem naredila sebi in svojim bližnjim, ker je s svojo reakcijo in ravnanjem razburkala vse, tudi svoje bližnje.
Mojega tukaj ni nič. Jaz sem lahko odzivam danes tako, jutri drugače. Lahko sem nepredvidljiva, če mi tako ustreza. Moja stvar. Ljudje okoli mene pa to sprejmejo ali pa ne, in če ne morejo sprejeti naj se vprašajo kaj je tisto, kar morajo rzrešiti, da zaradi mojega odziva, ki je tak, kot je, ne bodo padali iz ravnovesja. Če je oseba pripravljena iti po tej poti, lahko veliko naredi zase in za svoje bližnje, ter medsebojni odnos, ki se je navidezno zrušil dvigne na višjo raven. Če pa ne, pa pač ne. Svoboda odločanja je tu brezmejna.
Lahko pa oseba seveda mirno zaviha nos, se muli, je užaljena in se odmakne za del mojega življenja ali za vse življenje, morebiti tudi za nekaj nadaljnih zemeljskih življenj od mene. Tako nastaja karma, tako nastajajo energijske blokade, ki jih bo nekoč potrebno očistiti. Kdaj in v katerem življenju pa naj se odloči oseba sama. To ni moja stvar. Karkoli bo naredila bo povsem prav. Njena odločitev je njena pot in za ljudmi, ki so se odločili iti svojo pot ni potrebno jokati. Odmik je sicer najslabša možnost, ker se ji bo prej ali slej z nekom ponovila podobna zgodba, a če bo za vedno odšla iz mojega življenja, pač bo. Pravijo, da dober terapevt vedno pri ljudeh sproža reakcije. V najinem pogovoru se nisem imela namena postaviti v vlogo terapevta, a očitno se je nehote zgodilo prav to.
Izjemno sem hvaležna za vsa ta spoznanja in izjemno izkušnjo. Morda se bo kdo našel v njej, morda bo kdo lahko iz nje kaj prepoznal, a kakorkoli vsekakor jo je vredno deliti.

ANAVITA LAURENI
Prepletanje umetnosti in duhovnosti v čarobnost bivanja, zavedanja, polnost življenja.Intuitivno svetovanje (prebujanje posameznika, odkrivanje njegovega nezavednega, ozaveščanje ter transformacija vzrokov nastalih težav, vpogled v prejšnja življenja, prestopanje mej znanega in omejujočega, duhovna in osebna rast, stik s samim seboj) Šola za odkirvanje glasu in lastnih potencialov izražanja

1 KOMENTAR

  1. Lepo napisano in resnično. Življenje nam res postreže s takimi preizkušnjami, kjer dokazujemo kako smo močni, osredotočeni nase in koliko dovolimo, da zunanje okoliščine vplivajo na nas.

PUSTI SPOROČILO: