Ko nisi več ti ti

Imaš vse kar si želiš… dobro službo. Čudovita otroka. Psa. Hišo. Ljubečega partnerja.
….Izgubiš službo. Sesuje se ti svet. Postane te strah. Nisi več popolen, samozavesten, nekaj manjka. In začneš po nečem hrepeneti. Iščeš potrditve, da si še vedno dovolj dober, zanimiv, zabaven… nikoli ni dovolj kar ti drugi povedo. 

In začneš delati stvari, da zapolniš praznino v sebi. Ne prosiš za pomoč, raje se umakneš v svoj svet in pobegneš pred resnico. Ter postaneš druga oseba. Takšna, ki sama sebi ni všeč, kaj šele drugim.

Postaviš zid in čakaš kdo bo to ugotovil. Kdo bo splezal čez njega in kdo te bo “rešil”. Kako napačno razmišljanje, kajne? Edino ti lahko pomagaš sam sebi, edino ti lahko narediš spremembo in edino ti se lahko postaviš nazaj na svoje noge.

Ob življenskih lekcijah se vsi zlomimo, tudi tisti, ki se delajo močne. Vsaka lekcija je dobrodošla, ker se iz nje veliko naučimo. Vprašanje pa je, kaj se zgodi, ko je kdo trmast ali mu seka ego, ko več ne ve kaj je prav in kaj narobe… ko si gre sam sebi na jetra, ker se je nekje na poti “izgubil”? Ker se je nehal pogovarjati, verjeti vase in odrinil vse od sebe, samo in izključno zaradi občutka, da si nekaj ne zasluži?

Zdej bodo tapametni rekli: nima se rad, premalo samozavesti, spoštovanja do samega sebe…. itak, drži. To pa ne pomeni, da je ta oseba kamen, da nima čustev. Kako najti stik sam s seboj?

In kako povedati tistim, ki si jih na tej izgubljeni poti prizadel, da to nisi bil ti? Ko ti je žal, da nisi povedal tisto kar čutiš, ko ti je žal, da si pobegnil stran, ker si imel občutek, da te nekdo ne podpira in ko utihneš takrat ko bi moral kričati na ves glas, da nekoga res potrebuješ ob sebi.

V takih trenutkih izgubiš sebe, osebe, ki jih imaš rad, predvsem pa del srca. Srce, ki se raztrešči na koščke kot ogledalo, ki bi ga vrgel v jezi po tleh.

Mogoče se koščki lahko sestavijo nazaj, verjetno takrat ko najprej oprostiš sam sebi za dejanja, ki si jih storil, potem pa pustiš da začne srce igrati lepšo in pozitivno melodijo.Ali pa takrat ko pogledaš na letalsko karto za dve osebi, ki si jo kupil 4 mesece nazaj za presenečenje in pet dnevni odklop v Londonu….in čutiš da si v tistem trenutku bil še na pravi poti, pa te je malo vrglo iz nje… Zdaj pa si brez pričakovanj… ker…..

IF IT IS MEANT TO BE IT WILL BE.

PUSTI SPOROČILO: