Ko zabolijo besede

Danes se je zgodilo ogromno stvari okoli mene, ki so mi dale misliti. Berem zapise svojih prijateljev in prijateljic na socialnem omrežju in vsi so razočarani nad dejanji nekaterih oseb.

Včasih nehote izgovorimo prehitro kakšne besede, ki jih potem kasneje obžalujemo. Vendar pa tistemu, ki so bile namenjene ostanejo lahko še dolgo v spominu. In resnično lahko pustijo velike posledice.

Kolikokrat v jezi komu izrečete grde besede? Vem, da vsakemu izmed nas kdaj “poči” film, toda ali je to res potrebno? 

V partnerskem odnosu znamo biti zelo kruti in si marsikdaj dovoliti preveč. Je res tako samoumevno, da če z nekom živimo že dlje časa pod streho, da se lahko potem do njega obnašamo nespoštljivo? 

Ali pa če se partnerja razideta in potem eden izmed njiju začne greniti življenje drugemu, samo zato ker je pač prizadet in se ne more sprijazniti z dejstvom, da je pač njune ljubezni konec? Je potrebno celu svetu povedati, da je on ali ona največji pacek / packa na tem svetu in prati umazano perilo naokrog?

Še huje je lahko, ko prijatelju neizmerno zaupaš, potem pa za ovinkom izveš, da pravzaprav ni bil iskren do tebe, ker ti pač ni imel “jajc” povedati resnice v oči.

In tako znan moobing v službi —- ko ti direktor zbuja slabo vest, da premalo delaš. Vedno zna izbrati prave besede zate, da se počutiš tako kot da si samo ti tisti, ki nič ne dela, ostali pa brez problema delajo 12 ur na dan. In garaš kot konj še naprej, ker “moraš! biti del tega teama. 

Nekateri ljudje so rojeni manipulatorji — predvidevam, da svoje “žrtve “zavohajo že od daleč. Prilagodijo svoje obnašanje do te mere, da bodo definitivno dosegli svoj cilj.

Za dosego teh ciljev ne izbirajo sredstev…. zlorabijo tvoj ponos, zavajajo okolico, ter celo skrivajo dejstva.

Ženske še kako znajo manipulirati s svojimi čari, kajne? Znajo pa biti tudi zlobne, ko ne dosežejo tistega kar si želijo.

Sama vem, da tiste besede izrečene na glas ali pa napisane na papir, ki so neprijazne bolijo kot hudič. Takrat se vprašam zakaj za vraga ne moremo biti prijazni in se poiskusimo pogovoriti na normalen način? 

Vem pa, da pridejo dnevi, ko enostavno nimamo več potrpežljivosti in izbruhnemo kot vulkan.

Upam, da me ne zavoha nobeden manipulator več… jih imam za celo življenje dovolj.

PUSTI SPOROČILO: