“Kr-neki”

Bolezen “new-age” dobe, ki jo redki opazijo je: HOČEM DOKONČEN ODGOVOR! HOČEM CILJ! TAKOJ !Če odgovor ne zadovolji te potrebe, se takoj pojavi dvom o pristojnosti učitelja. Redko se pojavi dvom o pripravljenosti učenca.

Moder učitelj vam nikoli ne bo dal cilja samega, omogočil vam bo Pot. Omogočil vam bo pot lastnih izkušenj in raziskovanja iz vas samih. Ne bo prikimaval le zaradi vaših pričakovanj.
 
Ko beremo knjige in samo sprašujemo druge, smo še vedno zelo daleč od izvora resnice. Nemalokrat s tem početjem samo nadaljujemo bitko tega sveta – kdo ima prav in kdo ne.
 
Vsi odgovori in vse prebrano mora biti spoznano v vas samih. Zato se pot pravih odgovorov vselej začne v vas samih. Takrat misli in citati modrecev dobijo pravi pomen za vas. Za nekoga drugega je učenje in s tem pomen lahko drugačen.
 
Zato ozavestite, da vam pred nikomer ni treba zagovarjati svoje resnice in enako ne obsojajte resnice drugega.

Na Poti se odkrivajo spoznanja, ki težo izkušenj osvobajajo in ko smo pripravljeni, se izkušnje ponovijo, spoznanja pa postajajo še bolj osvobajajoča. Vse dokler ne sprostimo navezanosti na izkušnjo.

Andreja 🙂

SOS strategije
SOS - sprejemanje, osvobajanje, sobivanje; odprta interesna skupnost, kjer je vsakdo prijazno povabljen sprejeti in osvoboditi svoje naravno človeško stanje ter ga na pristen način deliti v obliki preprostega sobivanja. Dobrodošel, dobrodošla.

PUSTI SPOROČILO: