Manifestacija z elementi

Moji duhovni učitelji in marsikatera knjiga pravijo, da so elementarna bitja zelo dobra pri manifestaciji. Zato me je od nekdaj zanimalo, kako lahko elementarno bitje, ki je v osnovi eterično, premakne neko fizično snov.

Elementarno bitje – za razliko od človeškega – najprej zazna, začuti esenco elementa vode, zraka, zemlje, ognja, šele nato njegovo lastnost. Človek obratno. Ko recimo zaplava v vodi, človek najprej začuti temperaturo vode, da je voda mokra itd. in šele naknadno, da voda lahko voda odplavlja tudi nesproščenost, stara čustva itd. Elementarna bitja razumejo elemente in so z njimi povezana na poseben način. Da bi nek škrat ognju izvabil dodatne iskrice in njihovo prasketanje, se torej najprej poveže z esenco elementa ognja in ne s samim ognjem. Element upočasni, pospeši, preusmeri, … , kar nato neposredno vpliva na samo gorenje ognja. Vse to pa je seveda odvisno tudi od tega, kaj element sam po sebi omogoča. Kako ravnati z elementi, se el. bitja učijo od narave. Z naravo so tako zelo povezana, da za njo skrbijo in se hkrati od nje tudi učijo. Favn, ki je recimo dodeljen za skrb nekemu drevesu, se medtem, ko skrbi za njegove fizične procese, ravno o teh procesih z opazovanjem tudi uči. Kako preko korenin posrkati vodo s tal, koliko vode posrkati, kako jo poslati po deblu navzgor, kako se prilagoditi letnim časom, kako pognati liste, obroditi sadeže, … Tako se favn nauči, kako se procesi elementov (rojevanja, minevanja, preobrazbe, čiščenja, … ) odrazijo kot fizični procesi. To znanje lahko potem uporabi zase ali kadar ga za pomoč prosi človek.
Kadar el. bitja sodelujejo med seboj, takrat skorajda ni omejitev pri fizičnem manifestiranju. Vendar je tu – tako kot pri človeškem ravnanju – potrebna visoka odgovornost, zato je tu pomembna prisotnost pokrajinskih el. bitij, kot so deve in pani, včasih celo angelskih sfer. Elementi pa so tako močni, da lahko popolnoma preglasijo delovanje el. bitij (potresi, poplave, požari ,,, ). V teh primerih se el. bitja umaknejo silam narave in se jim s spoštovanjem prilagodijo.

Manifestacije z elementi naj bodo čimbolj preproste in igrive:

Sredi gozda na zelenem listu rosna kapljica leži.
V prozorno kapljo tvoja želja poleti.
Ko rosno kapljo sončni žarek poživi,
se želja kot v kristalni krogli zaiskri.
Sapica zamaje list, da kapljica na tla spolzi,
zdaj v topli zemlji tvoja želja zaživi.

Če so vključeni vsi štirje elementi (voda – kaplja, ogenj – sonce, zrak – sapica, zemlja – tla ), so lahko še bolj učinkovite. Prej, vmes ali potem poprosiš za pomoč ali vizualiziraš el. bitja : vile, vilince, škrate, palčke, favne, deve, pane itd.

 

PUSTI SPOROČILO: