MEDITERANSKE MEDITACIJE

Lepo je, ko postanem srce. Se potopim v globino tega, kar ZARES sem. Ne ugajam ali ustrezam samo zato, da bom sprejeta v večinoma ozke koncepte posameznika ali družbe.

BITI, v kipenju notranje polnosti; igriva, ustvarjalna, sproščena… Edino resnična je človečnost, odgovornost do sebe in drugih; da pogledam globoko v svoje korenine, osebne, kolektivne in … brezkompromisno pometem z vsem, kar bi me utegnilo narediti umetno in zlagano; narediti nekaj, kar nisem.

Ljubiti notranjega otroka v sebi, se z njim igrati, prekopicevati in se smejati; tako lahkotno, resnično, prvinsko. Največji uspeh je doseči stanje notranjega ravnotežja in zraščenosti z najbolj Prvobitnim darilom, ki je bilo zapisano vame in mi podarjeno že ob rojstvu. Dihati življenje s polnimi pljuči, zaupati Stvarstvu. Imeti jasne uvide in vizije.

Intuicija je brilijantna vodnica skozi spremebo, ki je edina stalnica Resnice. Ostati v svoji sredinski osi, v občutku harmonične radosti Univerzuma. V pramaternici življenja, na prvinski surovi skali, ki kipi od energije sonca in skozi ozračje, ki vibrira od škržatovega petja, sredi divjine, ki je še uspela uiti high-techu zahodne civilizacije, se stapljam z Zlato kapljo pravira Življenja. Sonce prodira v podkožje, v kri, v genomski zapis. Svetloba ki hrani bitje življenja. Svetloba ki je ljubezen. Toplota, ki je Milost.

V tihem zalivu divje zelene lagune, ki je še lepša kot v filmu potujem korake k Prabiti, Pramateri in Praočetu. Obujam Praspomin. Čutim, kako zelo sem živa. Zavedam se.

Mirno valovanje ozračja, utripanje tihega večera. Vse počasi potihne, samo zvok valov prinaša neskončen mir v divjino razbrzdanega kamna. Milina. Mir. Globok vdih, izdih, občutim božansko. Vonjam bogate arome bujne vegetacije, jem polnost zraka … Ob meni, pod menoj in nad menoj pa eno samo Utripanje nemirnega in kreativnega Bivanja. Celostnost v kateri sprevidim, da ima vse svoj pomen, v težnji po soskladju vsega, natanko tako kot je ustvarjena sama Narava. Večni krog življenja, večni prehodi, odhodi in prihodi. Vendar neskončna, neuničljiva Energija Ljubezni. Zadiši po nirvani.

 

PUSTI SPOROČILO:

Please enter your comment!
Please enter your name here