Nebeški pomočniki

Dragi bralec/bralka.

Začne se čisto preprosto, ko zasledim v eni lušni knjigi simpatične mlade slovenske vile, kako spoznati svoje varuhe in bitja svetlobe(no, to so moja pojmovanja).In se lotim izziva, ne čisto prepričana v svoje nadzemeljske sposobnosti komuniciranja. Pa čakam, mislim na dramatično čarobno svetlobo in pompozno glasbo, pa nič. Nimam prave tehnike in nisem dovolj duhovna, pomislim. Najbrž me nihče ne varuje. Morda je to samo plod pisateljske domišljije ali pa ima mlada dama kakšne velike, večje sposobosti od mojih. In se vdam, prav tako kot večkrat v življenju in pomislim, da pač ne gre ….
Nato se vrnem k čisto običajnim stvarem, pogledam televizijo, premikam živčno tv kanale, se malo ustavim na priljubljenem najstniškem kanalu, kjer svetovno znani mladenič nekaj razlaga. Pa vseeno buljim vanj in hopla, za njim pa reklamni pano, kjer piše na veliko BELIEVE.  Takoj dobim preblisk in pomislim na moje pomočnike…Vem, da je to odgovor in da vse skupaj ni naključje.
Pa spet drugič, ko sem sredi grozne življenske situacije pobegnila na morje in se spraševala, ali se bo vse dobro izteklo. In čakam in hočem odgovor, da mi ga bo nekdo jasno in glasno zapisal in dal jamstvo, da sem varna in zaščitena. Seveda pričakujem še certifikat..Potem pa po nekaj dneh pogledam, kako okrog mene plešejo najlepši metulji in da jih lansko leto ob tem času sploh ni bilo. Prav  metulje sem si nekoč izbrala za svoj simbol pozitivnosti in znanilce veličine vesolja. In zopet začutim tisti znani občutek, da nekdo odgovorja in da ima včasih malce več domišljije kot jaz.
Nekako v tem času začnejo moji znanci in bližnji izgovarjati sila pametne stavke, uporabljati duhovne besede in izžarevati neko posebno energijo. Včasih so stavki isti, besede pa izstopajo kakor zvezde na nebu in vabijo na neko znano pot. Prizorišče je domače, občutek pa prijeten in udoben. Podobno kot z metulji in televizijo.
Še vedno ne poznam jasno in glasno imen svojim pomočnikov. Ne poznam njihovih glasov in ne  cukajo me ravno za rokav. Ne čarajo na ukaz in ne prikažejo se kakor duh iz Aladinove svetilke. Vem pa, da prisluhnejo in se pokažejo po nekih skrivnostnih poteh in ob svojem času, vendar z lepo plesno predstavo in veliko večjim učinkom kot ga premore moje človeško pojmovanje.
Zato dragi bralec/bralka, predlagam, da se še malce ozreva naokoli in pozorno pregledava svojo okolico, kajti nikoli ne veš, kdaj si bo kakšen nebesni pomagač nadel obraz in stas našega znanca, prijatelja ali pa popolnega neznanca…Pa čisto navihano pomežiknil.

PUSTI SPOROČILO: