Nezvestoba —kako jo doživljamo, ženske in kako moški

V tem mesecu sem toliko poslušala o nezvestobu med partnerji, da sem še sama začela razmišljati kaj je za koga sploh nezvestoba.

Zame osebno je nezvestoba že to, da partner razmišlja o nasprotnem spolu in si želi biti z osebo nasprotnega spola. Za nekatere druge pa je nezvestoba šele skok čez plot.

In zakaj do tega sploh pride? Zaradi pomanjkanja pozornosti, premalo ljubezni, nezadovoljstva s samim s seboj? Ali preprosto zaradi izziva, da bi rad še kaj doživel “prepovedanega ” v življenju?

Vsekakor pa bi marsikateri moški, ki to naredi enostavno rekel v opravičilo, da mu tista ženska ni pomenila ničesar in se dejanja sploh ni zavedal, da je bil v nekem čudnem stanju —-v večini primerov se izgovorijo na alkohol. “Draga, jaz se res tega sploh ne zavedam kar sem naredil!”

Medtem, ko se ženska še kako zaveda kaj bo naredila. Večino zato, ker je razočarana nad svojim partnerjem, po možnosti ga več kot leto dni opozarja, da ji nekaj manjka, kar pa on tako ali tako ne sliši. In ženske so zmožne varati tudi iz čistega maščevanja.

Kako sploh pomislimo na nezvestobo? Partner kar naekrat dobiva čudne klice, pošilja več sms-ov kot ponavadi, ko ga kdo pokliče se zapre v drug prostor, kar naenkrat nima več toliko časa za nas…v hujši obliki pa se pojavi tudi tako, da postane napadalen, karkoli narediš je narobe, začne te poniževati.

Recept, da preveriš koliko mu je do tebe? Hmmmm…ga poiskušaš narediti ljubosumnega? Mu omeniš, da greš z nekom na pijačo, pa čakaš ali bo “znorel” ali mu bo vseeno? Ker lahko se zgodi, da ti pač reče, da nima problemov s tem, da greš na čvek s prijateljem, tebi pa se bo zdelo, da mu je vseeno….njemu pa neumno, da ti omejuje tvojo svobodo po druženju.Pa se zopet vrtimo v začaranem krogu, kajne?

Ne vem, kaj naj svetujem svoji prijateljici, ki že nekaj časa potihem sumi, da jo njen partner vara. Naj mu brska po mobitelu, ga zasleduje z avtomobilom ali preprosto vpraša direktno: Me varaš? Tako ali tako ji ne bo priznal…ali pa.

Jaz sem prevaro doživela,vsi okoli mene so mi govorili, da normalen človek ne more delati od 6 zjutraj do 20 ure… jaz pa sem tako zelo verjela njemu. Tudi ko sem norela doma in ga spraševala, če ima drugo, me je lepo pogledal, prinesel drugi dan rože in sem pozabila. Vedno je našel prave besede za moje srce, da so se vsi dvomi razpuhteli kot milni mehurčki.

Ko sva se s tem partnerjem razšla, mi je kasneje priznal, da me varal že 3 leta z žensko s katero je potem pričakoval otroka. In tisto vprašanje: koliko časa sem bila v zlagani vezi?

Ima katera dober nasvet kako ji pomagati? Jaz sem v tem primeru odpovedala, ker sem to doživela na lastni koži in reagiram potem preveč čustveno, ker bi ga najraje zadavila, če jo vara.

Bi vi lahko oprostili nezvestobo? Pozabili in začeli znova?

Upam, da nimate s tem izkušenj in da imate čudovite partnerje ob sebi….jaz sem šele po tej izkušnji spoznala sama sebe.

Pa še tole: če vas kdaj zamika, da bi varali—-pomislite kako bi se vi počutili če bi se vam to zgodilo. Saj veste : what goes arround, comes around. 🙂

Vaša Fairy Pika

PUSTI SPOROČILO: