O ŽIVLJENJU TAKO IN DRUGAČE

3d-abstract_widewallpaper_girl-with-red-hood_37859

Razmišljanje o življenju, karmi, usodi, naši odgovornosti… O vsem tem in še čem sva ob čaju z znanko brez dlake na jeziku pokramljali nekega januarskega dopoldneva. Znanka me je z radovednostjo spraševala, iz mene pa se je zlilo marsikaj. Zdelo se mi je sila zanimivo kaj vse je obsegal najin pogovor, pa sem ga zapisala, njej pa rekla: ‘Morda sem povedala kak stavek preveč, a nič zato, bo za branje vsaj zanimivo in bo koga vzpodbudilo, da bo razmislil o sebi in spoznal, da nič ni narobe s tem, če se ti dogaja…’

Kaj je karma?
Karma je zapis naše davnine. Torej je zapis naših davninskih življenj in jo lahko povežemo s starim rekom: ‘Kar boš sejal, boš tudi žel’ kar pomeni, da je karma pogojena z našim delovanjem, kadarkoli, v tem trenutku ali v naši preteklosti. Udejanja se skozi karmične dogodke, to so tisti dogodki, ki se nam tako ali drugače ponavljajo in za nas niso kazen ampak priložnost za rast in učenje. Potrebno jih je ozavestiti, brezpogojno sprejeti in z razumevanjem le-teh razrešiti, ali če lahko rečem, izživeti.

Te je karme strah?
Ne, saj karma ne grize. Karma ni samo slaba, je tudi dobra, a jo večinoma ljudje žal povezuje s slabim. Živimo namreč v okolju, ki ne priznava karme in reinkarnacije, torej vnovičnega rojstva, kar nas hočeš ali nočeš na nek način zaznamuje. Menim, da to ni najbolj vzpodbudno, ker je veliko lažje živeti z mislijo, da imamo ob morebitni napaki možnost popravnega izpita, ki ga lahko prej ali slej opravimo in napako popravimo, če ne v tem, pa v enem izmed naslednjih življenj. Vsi kdaj, velikokrat tudi nevede, naredimo kaj kar ni v skladu z etiko in moralo. A kadar človek živi po načelu, da se naše napake skozi življenje seštevajo in nas na koncu življenja opredeljujejo kam bomo šli, v pekel ali nebesa, je to izjemno obremenjujoče. Zato se ljudje besede karma bojijo in jo povezujejo s slabim, saj velikokrat rečejo: ‘Joj, dogaja se mi to in to, to pa zato, ker imam slabo karmo.’ Pa tudi prepričanje, da ni možnosti nekaj popraviti, ljudem vzbuja občutek krivde, strahu, nelagodja. A konec koncev imamo svobodno voljo in lahko zagovarjamo to ali ono, kar pač želimo torej. Potrebno pa je pri tem vedeti, da to, kar zagovarjamo je naša resnica in za nas deluje.

Prepoznaš kakšen karmični dogodek skozi svoje življenje?
Seveda in precej jih je bilo in zagotovo kakšen še pride. Naša naloga v življenju je namreč prav ta, da jih izkusimo čim več, prepoznamo njihov namen, ozavestimo in razrešimo, ker prav tukaj je ključ našega osebnega razvoja, naše rasti in našega prebujenja.

Kaj pa preteklega življenja?
V celoti seveda ne in še dobro, da je tako, ker bi bilo marsikdaj morda preveč naporno in obremenjujoče. Imam pa informacije iz različnih svojih preteklih življenj, saj sem videla precej prizorov, ki jih sama pogledam kot film ali niz slik. Vse skupaj vsekakor ima smisel in težo, ker lahko vse to povežem tudi s svojimi čustvi in konec koncev s sedanjimi dogodki ter situacijami, ki se mi dogajajo oziroma so se mi dogajale v moji preteklosti in me na tak ali drugalen način zaznamovale ali celo bremenile. Ni pa se dobro preveč obremenjevati s preteklimi življenji, ter načrtno brskati po njih, ker se lahko energijsko ali čustveno ujamemo, potem pa nenehno vlečemo nekaj na površje in rečemo: ‘Zato, ker je bilo v prejšnjem življenju to in to, se sedaj dogaja to in to.’ To je nesmisel. Živeti je potrebno tukaj in zdaj, ta trenutek. Samo to šteje in samo to je pomembno.

Se ni morda tu vpletel um in si si vse lepo in slikovito izmislila?
Res je, da je na prvo oko za marsikoga marsikaj neoprijemljivega, a upam si trditi, da ne, nisem si prav nič izmislila. Že zato ne, ker vsem prizorom, ki sem jih videla pripadajo tudi čustva in smiselno sovpadajo z njimi. Če bi si vse skupaj izmislila, bi vse ali večina tega ostala zgolj na mentalni ravni, saj naši možgani so pravi mojstri v kreiranju vsega in čustev ne bi bilo od nikoder, prav tako ne čustvenega odziva kot so solze, žalost, strah ali konec koncev tudi smeh, ki sem jih ob videnem doživljala ali še doživljam. Poleg tega sem kar nekaj teh informacij preverila pri svojih učiteljih in kolegih, ki tudi ‘dobro vidijo’ in so mi videno tudi potrdili, ne da bi prej poznali mojo vsebino videnega in doživetega.

Lahko izdaš kakšen detajl?
Težko je javno govoriti o tem, ker so v večino tega vpleteni ljudje, ki so tako ali drugače z menoj v tem življenju tudi povezani. Če do koga, potem res ne bi bilo fer do njih, da se jih na kakršenkoli način javno izpostavi. No, morda lahko izpostavim to, da sem številna svoja pretekla življenja preživela kot nuna. To ne pomeni, da sem se tudi v tem življenju spogledovala s to mislijo, me je pa ob misli na samostansko življenje velikokrat prežemala neka posebna energija, čutila sem neko domačnost in hkrati strah, pa tudi odpor. Ko sem potem dobila prvo informacijo o tem, da je to moja davnina, nisem bila prav nič presenečena. Skozi čas sem videla, da sem več življenj živela v različnih samostanih, ker me starši niso mogli preživljati in, da sem bila za njih manjše breme, so me poslali v samostansko šolo, pozneje pa sem proti svoji volji, pa vendarle, opravljala tudi božjo službo. Ko sem bila pred kratkim v Peruju in Boliviji naprimer, sem na enem bolivijskem otoku, ki smo ga obiskali, zaznala prav posebno in izjemno močno energijo. Bila sem povsem omotična, bilo mi je slabo. Med meditacijo so se mi pred očmi zavrteli določeni prizori enega preteklega življenja in sebe sem videla tam, zaprto v samostanu, ki je bil tedaj na otoku. Ko smo zaključili z meditacijo pa je vodič povedal, da je bil na otoku nekoč izjemno strog ženski samostan in jasno mi je bilo marsikaj. To je bila zame izjemno močna izkušnja. Ko smo odhajali z otoka mi je bilo vse bolj slabo, bruhala sem in komaj sem se vlekla po Boliviji. Nenehno me je odnašalo v preteklost. Ko pa smo popoldne prestopili Bolivijsko mejo in se vrnili nazaj v Peru ter se podali do Zvezdnih vrat, kjer je izjemno močna energija, sem se samo postavila pod ta vrata, energija je stekla skozi mene in v trenutku sem se sestavila. Tako močna energija je bila tam, da si lahko čutil kako skala od energij dobesedbo vibrira. To je bilo noro.

Nuna torej… Še kaj…?
Seveda. V enem prejšnjih življenj, okoli leta 1600, sem zato, da bi lahko preživela svoje otroke delala kot prodajalka ljubezni. K meni so prihajali številni moški. Res, ogromno jih je bilo. Ko sem v eni seansi videla koliko jih je bilo, se mi je kar temnilo pred očmi. Meni je to bila služba, zato se z njimi nisem zapletala v ljubezenska razmerja ampak sem ostajala na distanci. In ko v tem življenju srečam takega davninskega moškega, občutim in vem v kateri del moje davnine sodi, v sebi začutim strahoten odpor. Do mene so takšni moški običajno izjemno prijazni, ter od mene hočejo nekaj več in zlepa ne nehajo. Od takega moškega se odmaknem, ker ne želim navezati kakšnega globjega stika z njim, ozavestim davnino in grem naprej. S tem, ko ozavestim omogočim, da se na energijski ravni izničijo ti davninski zapisi, na nek način izživijo, energijsko razpadejo. Ti moški pa ne vedo kaj se dogaja in včasih je tako iz distance opazovati vse skupaj res prav zabavno. Sicer pa, če povzamem vse videno do sedaj, so bila moja pretekla življenja izjemno pestra; nekatera umirjena, druga povsem razvratniška, podajala sem se iz enega ekstrema v drugega, taka sem po naravi tudi sedaj, saj srednja pot zame skorajda ne obstaja. Obžalujem prav nič, ker je nesmiselno, saj je vse moralo biti tako kot je bilo, ker sem si nekoč, pred več tisočletji, natančneje pred prvo inkarnacijo na zemlji vse to izbrala in se odločila, da bom vse to izkušala, preizkušala, živela, včasih tudi trpela in nazadnje izživela.

Kaj pa svobodna volja?
Svobodno voljo imamo, zato pa se lahko odločamo za karkoli želimo. A to, kar smo si začrtali nekoč, da bomo danes izkusili, to je kot je. Lahko pa s svojo svobodno voljo vplivamo z danes na jutri in se s tem, ko v sedanjosti ozaveščamo in razrešujemo svojo preteklost odločamo, kaj bomo in česa ne bomo izkušali v naši prihodnoti. Bolj, ko vse skupaj sprejemamo in bolj, ko nam je to jasno, več vajeti imamo v svojih rokah. Vedeti pa je treba, da z ozaveščanjem spreminjamo karmo, usoda pa nam je dana in je, kar je.

In zakaj misliš, da je vse moralo biti tako?                                                                                                               Ne mislim, ampak vem. Duša si izbere izkušnje, ki jih bo na zemlji izkušala in udejanjala kot svojo usodo. Moramo pa kljub vsemu vedeti, da za vsem kar v življenju izkušamo stoji naša odgovornost. Tukaj je morda mala varovalka, da se ne izpustimo povsem iz vajeti in kar vse povprek delamo neumnosti, ter se pri tem izgovarjamo na izkušnje, ki si jih je v preteklosti izbrala naša duša in jih mora sedaj izkusiti. Lahko smo drzni, a prav vsake neumnosti nam res ni potrebno udejaniti, saj ja prav, da smo v življenju kar se da odgovorni.

Kaj je odgovornost?
Odgovornost je zavedanje, da obstajata etika in morala in da ni dobro, da na kogarkoli kažemo s prstom, češ, on je kriv za to, kar se dogaja nam. Tudi mi nismo krivi, smo pa odgovorni, kar pomeni, da smo si vse, hočeš nočeš skreirali sami. In če se je vselej veliko dogajalo, se tudi v tem življenju veliko dogaja. Ali če povem zase; v tem življenju se mi veliko dogaja, ker se mi je veliko dogajalo tudi v preteklih življenjih.

Kako je, ko srečaš nekoga s katerim si povezana iz preteklih življenj in kako veš, da je temu tako?
Preprosto vem, ker to zanavam in ker se ob stiku s takimi ljudmi odpirajo praspomini in njim pripadajoči občutki, se vrtijo filmi in nizajo slike. Občutki so seveda različni. Odvisno v kakšnih razmerjih smo nekoč bili in kaj je tisto, kar je sedaj na vrsti, da se v povezavi z njimi sedaj razreši. Ob nekaterih čutim nelagodje, ob drugih strah, nekateri me privlačijo, drugi malo manj. Različno je. So tudi ljudje, ki mi prinašajo radost ali mir.

So vsi ljudje s katerimi se v tem življenju povezuješ povezani s tvojo karmo oziroma so karmični?
Ah, ne, ni nujno, da so. Nekateri so, drugi niso, kar pomeni, da z nekaterimi imam kaj za razrešiti z drugimi pa prav nič in lahko skupaj le uživamo ali delamo dobro za druge. A tega ne vemo, dokler se z njimi ne srečamo.

Pa je takšnih ljudi, s katerimi nimaš skupne karme veliko?
Je. Zlasti v zadnjem času je moje življenje prišlo veliko prijetnih in srčnih ljudi s katerimi se srčno povezujemo, se družimo in delujemo v skupnih projektih, saj imamo skupen cilj, ki je delati dobro za vse, za Slovenijo in za ves svet, ker se zavedamo, da smo vsi eno in bolj, ko se tega zavedamo, bolj se medsebojno srčno povezujemo. In še nekaj je. Ko zapreš karmo, zaživiš svojo usodo. Takrat vse teče kot po maslu. In to je cilj.

Pa je za teboj veliko življenj?
Katerih, na zemlji ali kje drugje?

Kako kje drugje? Smo mar živeli tudi kje drugje? Je to sploh mogoče? Uf, pustimo to vprašanje odprto za kakšno drugo priložnost.

Nekateri so mnenja, da so naša življenja podvržena tudi usodi. Kaj je usoda in kako se ji lahko izognemo ali jo morda celo spremenimo?
Na splošno pogosto usodo in karmo ljudje enačijo in mečejo v isti koš, a bistvena razlika med njima obstaja. Brala sem neke zapise, kjer je lepo definirana razlika med obema in čutim jo kot izjemno logično. Usoda je v vnaprej določen niz dogodkov, oziroma je tisto, kar moramo v življenju izkusiti in se temu ne moremo izogniti. Živlejnje je namreč izkušnja. Na dušnem nivoju si to, kar moramo izkusiti izberemo predno se prvič inkarniramo v življenje. Karma pa je naše razumevanje usode oziroma tega kar se nam na tej poti usode dogaja. Lahko bi rekli, da usoda je pot, karma pa način, na kakšnega bomo po tej poti usode hodili. Kako razumemo in se odzivamo na to, kar se nam v življenju dogaja, se tudi najbolj spotikamo in zatikamo, če za to kar se nam dogaja krivimo zunanje okoliščine, se pravi druge, v bistvu pa smo mi sami kreatorji vsega. Iz usode preprosto ne moremo izstopiti. Včasih ljudje sicer prepoznajo, da se želijo čemu izogniti, a življenja se preprosto ne da prelisičiti kar pomeni, da te življenje na tak ali drugačen način postavi v tirnice, v katerih moramo biti oz. tja, kar moramo živeti. Lahko pa izstopimo in zaključimo karmo, ko vse, kar se nam dogaja sprejmemo z maksimalno odgovornosti do življenja, smo srčni in vse kar se zgodi sprejmemo kot dejstvo, da se je vse moralo zgoditi tako kot se je. Potrebno pa je opozoriti, da vsak izmed nas živi in ima svojo povsem individualno usodo in individualno karmo, pri tem pa ne smemo pozabiti, da je naša dolžnost živeti in izživeti tudi skupinsko usodo in karmo, ki sta pogojeni z okoljem v katerem bivamo in delujemo. Obdobje v katerem se sedaj nahajamo naprimer, ki ga nekateri imenujejo ‘zlata doba’ je skupinska usoda. To je obdobje v katerega smo prišli vsi in je tisto, ki nas sili, da se hočeš ali nočeš masovno prebujamo.

2 KOMENTAR

PUSTI SPOROČILO: