Obljuba

Dragi bralec/bralka.
Se še spominjamo začetek vstopa v novo leto?

Sedaj, ko so se pozabile vse novoletne čestitke in ko je podrta smrečica, popiti tisti zveneči šampanjci in se je v stanovanjih porazgubil topel vonj slaščic, sedaj, sem začela v ponovoletni zimski depresiji pisati in razmišljati o svoji novoletni zaobljubi.

Za letos slovesno prisegam, da se bom ozirala naokrog in delila čim več nasmehov. Da bom prijazno nagovorila neznane ljudi, da bom rekla večkrat hvala, pa čeprav sama sebi. Obljubim, da bom poskušala gledati s srcem in poslušati s sočutjem, nasmejati žalostnega in opogumiti boječega. Pa še obljubim, da bom iskala sonce in se pomirila tudi s senco. Da bom iskala dobro in o(d)puščala slabo.
Poskusila bom sprejeti v ljudeh, kar so in jih ne obsojati. Mogoče celo ne bom obsojala sebe. Odprla bom srce, ne da bi zraven mižala. Tvegala bom. In morda tudi kdaj prelomila zapisane obljube….
Razdajala bom svoje talente in svojo radost ter trosila čarobni prah. Tako bo vsak dan božični čas in srce bo zaigralo. Ne bo mi treba čakati na december, se iti ljubezen na novoletni čestitki in upati na svetlo prihodnost.
Srečno 2013, malo z zamudo!!!!

PUSTI SPOROČILO: