Obvladovanje svojih misli

Kaj moje misli povedo o meni, mojem stanju?

Najraje imam stanje, ko imam bistro glavo, ko v moji glavi ni skoraj nobene misli, ko sem v notranji tišini. To je po navadi takrat, ko nisem v stresu oziroma takrat, ko kaj večjega spustim. Kaj vse se pa dogaja v moji glavi, ko sem v procesu razčiščevanja sama s sabo in s svojimi občutki? Pere, pere, pere…

Življenje je polno situacij, situacije prinašajo s sabo preizkušnje, preizkušnje pa nas dajo pred test ali bomo vklopili zavest. Se bomo prepustili, se bomo vdali pod težo preizkušnje ali se bomo borili? Preizkušnje nam pritisnejo. Nekomu predstavlja preizkušnjo sprememba finančnega stanja (upad prihodkov, zadolženost, nenadne izgube denarja), drugemu pride preizkušnja v obliki osebe (se zaljubi in mu začne noro dogajati v zvezi s to osebo), tretjemu zboli otrok ali bližnji sorodnik. Četrti ve, da ne zdrži več niti trenutka v stari službi in si želi spremembe na tem področju. Nekako vse kar se dotakne naše cone udobja in jo predrami (bodisi v negativnem ali pozitivnem smislu), povzroči tudi v našem umu določene reakcije.

Ko gledam sedaj nazaj, je bila ena mojih večjih napak to, da ko sem bila v procesu, sem se preveč poistovetila z dogajanjem. Začela sem ponotranjati misli, ki so me napadale, začela sem jim nasedati. Kljub vsemu kar se nam dogaja, ko nekaj procesiramo, je treba še vedno ohranjat neko distanco. Ta zdrava distanca je v bistvu zavedanje, da si v procesu in da so misli, ki te napadajo zgolj del tvojega astrala, tvojih vzorcev in narazčiščenih stvari. V kolikor ti ne uspe zavzeti te distance, postaneš suženj določenih misli in te misli začnejo sčasoma kreirati tvoje življenje. Misli se pričnejo uresničevati in kmalu tvoji najhujši strahovi postanejo realnost.

Meni najhujša misel do sedaj za prebavit je bila: »Ne bo ti uspelo!« Takrat sem potrebovala skoraj leto dni, da sem ugotovila, da je to informacija, ki je v resnici laž. Prav tako kot misel, da nisem dovolj dobra in sposobna. Šlo je za informacije iz moje podzavesti, ki so v enem trenutku tako butnile na plano, da skoraj nisem vedela več kako mi je ime. Um mi je nabijal sto na uro, pleksus mi je hotelo raznesti od strahu. V tistem obdobju sem rabila kar nekaj časa, da sem se umirila. Vsakodnevno me je zelo metalo in šele sčasoma sem se naučila, kako se umiriti in potem iz te točke naprej ozaveščati svoje misli, občutke in probleme. Moje želje takrat so bile naravnane k uspehu, ampak podzavest je govorila drugače. Njena glavna izjava je bila: »Ne!« Šlo je za hudo bitko med dvema poloma, kjer je na trenutke že delovalo, da bo »Ne! stran« zmagala. Reševati me je začela zavest. Po koščkih sem začela ozaveščati na katere vzorce so pripete te negativne misli. Odkrivati se mi je začela daljna zgodovina, obdobje mojega spusta iz svetlobe v temo, kjer sem doživela prvo vcepitev, da nisem dovolj dobra. Ta vcepitev je potem name delovala preko mnogih življenj, najbolj pa v igri gospodarjev in sužnjev. Posledice kompleksa »nisem dovolj dober« se na primer kažejo v tem, da smo nagnjeni k podrejanju ali pa po drugi strani, da si radi podrejamo druge (s tem skušamo sebe prikazati v bolj pomembni vlogi). V odnosih se borimo za pozornost nasprotnega spola (ali enakega, odvisno kaj nas privlači) in smo pripravljeni narediti vse, da bi od njega/nje dobili potrditev, da smo dovolj dobri. Ali pa se pahnemo v ambicioznost, cele dneve posvetimo delu in garanju in si tako v resnici skušamo samemu sebi dokazati, da smo dovolj dobri.

Podobno me je reševala zavest, ko sem imela nekoč močne fizične čistke in se mi je telo čistilo preko močnega bruhanja, visoke vročine, migrenskih glavobolov in bolečin po celem telesu. Če se takrat ne bi zavedala, da so misli, ki me napadajo zgolj del mojega astrala, bi se mi po vsej verjetnosti še lahko zmešalo. To je bilo doživetje absolutnega pekla v lastnem telesu. Zavedala sem se, da je največ kar lahko naredim, da to preživim. Ne glede na vse, ne glede na to, da sem se počutila kot da umiram oziroma da bom umrla.

Obvladovanje svojih mislih je stvar osebne moči, je stvar tega koliko zavesti premoremo, prav tako pa je to tudi stvar tega koliko izkušenj imamo že za sabo z obvladovanjem svoje energije. Tako kot pri vsaki veščini, se tudi obvladovanje misli osvoji šele s prakso. Od tega, da se sploh naučimo prepoznavati svoje misli, jih zalezovati kdaj in kje se pojavljajo, do tega da se naučimo, da jim ne nasedamo, da jim ne dovolimo, da nas obsedejo, ampak da jih znamo razumeti in spustiti.

 

Magičnost Gibanja
Skupina Magičnost gibanja je nastala na pobudo skupne vizije o izvajanju in širjenju znanja o starodavnih veščinah samozdravljenja. Skupaj sodelujemo pri delavnicah, različnih projektih in gradimo tisto, kar nam je v največje veselje. Naše poslanstvo je, da znanje, vedenje in videnje, ki smo si jih pridobili skozi leta dela, učenja in izvajanja tehnik samospoznavanja, predajamo vsem, ki si želijo osebne in duhovne spremembe, rasti in razvoja na vseh področjih.

PUSTI SPOROČILO: