Obvladovanje svojih strahov

Najbolj dragocena stvar v našem življenju je v resnici…Naša energija. Od količine naše življenjske energije in njenega stanja (uravnovešena ali razpršena) je odvisna kvaliteta naših življenj.

Težave, s katerimi smo soočeni na naši poti (zdravje, materialna preskrbljenost, medsebojni odnosi, služba), so v resnici odsevi našega lastnega stanja. Sporočajo nam, da bo potrebno pri sebi nekaj spremeniti. Ubrati nove poti, začeti drugače razmišljati, razširiti svojo zavest. Spremeniti svoje dojemanje sebe in drugih, si na novo postaviti svoje vrednote.

Ko je nekdo postavljen pred izziv sprememb, naleti na enega izmed svojih največjih sovražnikov – STRAH. Strah je zelo močen občutek oziroma energija, ki ustvari v nas blokado, zaradi katere se ne moremo premakniti naprej. Blokada je ustavljen ali oslabljen pretok naše energije. Ko smo pod vplivom strahu, smo zelo dovzetni za odzemljenost, saj po navadi strah spremlja kup enih skrbi, premlevanja, živčnosti, stresa, kar pa povzroča, da se naša energija razpršuje iz vitalnih centrov na obrobje avre. Kot efekt odzemljenosti pride občutek, da izgubljamo tla pod nogami in da nimamo več kontrole nad sabo in svojim življenjem. Zaradi stresa in skrbi se lahko veliko energije zbije na področju glave. Takrat pride tudi do stanja, ko smo pretirano v umu, čez um gre kup enega kaosa misli in scenarijev. Stanje strahu in nenehnih skrbi lahko naredi naše življenje zelo peklensko. Nekatere izčrpa do te mere, da ostanejo skoraj brez vsake volje, njihov pogled na življenje pa postane čedalje bolj pesimističen.

Česa se v življenju najbolj bojimo in česa vse nas je v resnici strah? Strah je tesno povezan z nezaupanjem v samega sebe, z dvomom v lastne sposobnosti in zmožnost uspeha. Lahko nas je strah tudi uspeha, ne samo neuspeha. Gre pa za enak problem – ali bom zmogel/zmogla? Naši strahovi so v bistvu tesno povezani z našimi preteklimi izkušnjami. Ko govorimo o strahovih povezanih z varnostjo in preživetjem, se lahko vprašamo, kako je bilo za mene poskrbljeno, ko sem bil/bila otrok? Sem se počutil/počutila varno? Kakšen odnos do denarja sta imela moja starša? Kako jaz sebe sedaj preživljam, s kakšnimi skrbmi se srečujem? Podobno se lahko vprašamo glede strahov povezanih s partnerstvom. Zakaj se bojim, da mi ne bo uspelo ohraniti veze? Zakaj imam močan strah pred izgubo? Kakšen je bil najin odnos z mamo/očetom? Ko začnemo enkrat živeti svoja življenja, si vsi želimo, da ne bi ponavljali napak svojih staršev. Da bi bili drugačni, da bi več naredili iz sebe, da bi imeli lepše odnose. Ampak slej ali prej naletimo na določene omejitve znotraj sebe, strahove, ki nam pridejo na pot kot ultimativni preizkusi. Z njimi se lahko soočimo ali pa jih potlačimo in ignoriramo. Po navadi so preizkušnje v odraslem življenju kot nekakšni popravni izpiti, kjer imamo ponovno priložnost, da se soočimo s svojimi občutki. Predvsem s tistimi ranami in strahovi, ki jih kot otroci nismo mogli sprocesirati in so zaradi tega še vedno ostali zakopani v nas.

Ključ je v soočanju. Soočanje je nasprotje preusmerjanju pozornosti, ignoriranju svojih problemov in občutkov. Pravo soočanje je povezano z delom na sebi in razreševanju blokade ne samo na mentalni ravni, ampak tudi na čustveni, energijski in telesni. Energijsko znanje je znanje, s pomočjo katerega se naučimo obvladovati svojo energijo. Strah je energija. Tako kot je ljubezen energija, prav tako mir, potrpežljivost, zaupanje. Da bi se lahko te lepe energije v nas aktivirale, je najprej potrebno pripraviti teren za to. Pospraviti staro navlako, spustiti svoj stari sistem delovanja.

Ko si enkrat priznamo česa nas je strah in smo pripravljeni ta strah v sebi tudi začutiti, nas čaka še zadnja faza predelovanja (ki je sicer najtežja) – SPUŠČANJE. Za transformiranje energije strahu so nam na voljo številne veščine in meditacije, ki nam pomagajo preseči blokade znotraj sebe. Zelo močno orodje za samopomoč in transformacijo negativnih energij je uporaba Vijoličnega plamena. Vijolični plamen je darilo Mojstra Saint Germaina, ki nam je bil dan z namenom, da ga uporabljamo za samozdravljenje in spuščanje svojih bremen.

Primer dela z Vijoličnim plamenom za spuščanje strahov:

Udobno se namestiš na stol, zravnaš hrbtenico, dlani položiš na stegna in jih obrneš navzgor v sprejemajoči položaj. Na svojih stopalih, ki jih imaš trdno na tleh, si predstavljaš velike okrogle rdeče uteži in se prizemljiš. Narediš nekaj globokih vdihov in izdihov (vdih skozi nos, izdih skozi usta) in se poskušaš čim bolj začutiti.

Potem se skušaj zavedati, česa te je v življenju trenutno strah. Dovoli si začutiti ta strah v vsej svoji veličini. Tudi, če te je na smrt strah. Nadaljuješ z globokim dihanjem.

K sebi nato pokličeš Vijolični plamen za transformacijo in si vizualiziraš, da sediš v velikem vijoličnem ognju, ki pokriva ne samo tvoje telo, ampak tudi celo tvojo avro. Še vedno dihaš globoko. Pri tem se poskušaš čim bolj predati in dovoliti energiji Vijoličnega plamena, da transformira tvoje strahove in sprošča tvoje napetosti. Z namero dihaš tako vsaj 15 minut. Če ti vmes postane naporno ali pa te začne odnašati, vklopi svojo moč in odločnost ter vztrajaj. Na koncu se vsak trud poplača.

Ko zaključiš s tem dihanjem, je na vrsti še polnjenje s svežo energijo. Energiji Vijoličnega plamena se zahvališ za pomoč in k sebi pokličeš Beli plamen, ogenj Svetlobe. Podobno kot prej si predstavljaš, da sediš v velikem ognju Svetlobe. Dihaš globoko, pri tem pa se polniš z energijo zaupanja in miru. To energijo poskušaš absorbirati v vsako svojo celico in kvant. Začuti, kako te ta energija pomirja, polni in uravnoveša tvoja čustva. Globoko dihaj in se polni še 10 minut.

Ko končaš, se zahvali Belemu plamenu za pomoč, se ulezi in počivaj.

Učinki tehnike se lahko zaznajo že takoj, odvisno od posameznika in njegovega stanja. Glede na izkušnje pa lahko rečem, da je na določeni blokadi potrebno delati dlje časa, imeti potrebno disciplino, voljo, potrpežljivost in pogum za soočanje s svojimi strahovi. Živeti v zaupanju, miru in obilju je naša naravna pravica.

Tala Bevk

Društvo za osebno in duhovno rast Magičnost gibanja

Magičnost Gibanja
Skupina Magičnost gibanja je nastala na pobudo skupne vizije o izvajanju in širjenju znanja o starodavnih veščinah samozdravljenja. Skupaj sodelujemo pri delavnicah, različnih projektih in gradimo tisto, kar nam je v največje veselje. Naše poslanstvo je, da znanje, vedenje in videnje, ki smo si jih pridobili skozi leta dela, učenja in izvajanja tehnik samospoznavanja, predajamo vsem, ki si želijo osebne in duhovne spremembe, rasti in razvoja na vseh področjih.

PUSTI SPOROČILO: