Partnerstvo in ženska pod stresom

Partnerstvo in ženska pod stresom

Zanimiv dogodek me je spodbudil k pisanju tega članka, ki ga danes objavljam. Povezan je predvsem s plesom energij med moškim in žensko. Že tolikokrat opeta pesem in vsebina, a vedno aktualna in nikoli pase. Nasprotno, še bolj aktualna, predvsem zaradi spreminjajočih se vlog med žensko in moškim in predvsem zato, ker odnosi niso več takšni kot so bili, ker jih vse več ne uspeva, ker eden za drugim propadajo, ker je v odnosih ogromno nezadovoljstva, neizpolnjenih želja, razočaranj, hrepenenj po tem, da bi bilo drugače. Ker se v njem preigravajo igre otroških vzorcev, dokler se ne odločimo narediti spremembe. Spremembe, ki nas bo pripeljala v odnos, kjer se bosta oba trudila za vzpostavljanje harmonije, kjer bosta oba vlagala in kjer bosta imela oba cilj se sprejemati takšne kot sta, se imeti rada, se pogovarjati in da bosta oba imela pogum, da ob prvem požaru ne bosta pogorela (beri: zbežala iz odnosa), ampak da se bosta soočila s strahovi. A tu nekaj ne gre pozabiti in še manj zanemariti – v »Raju« treba znati je to živeti (poznate tisto pesem?). Najprej do raja priti in v njem tudi znati živeti. Raj ni nekaj kar bi bilo samoumevnega. Če smo samski ali v odnosu. Ali bomo znali v raju živeti pa je odvisno od vas, nas, mene, tebe, njega in nje in obeh skupaj.

V »mojih« časih, ko so bile aktualne revije kot je bila Eva, Cosmopolitan in podobne »ženske« revije se je v večini pisalo samo o tem, kako ženska lahko zadovolji moškega in kaj moški potrebuje. Pa še to večinoma v seksualnem smislu. Zanemarjeno pa je bilo to, kaj ženska potrebuje in kako lahko pri sebi sploh razišče kaj potrebuje. Upam, da so današnje mladinske in ženske revije kaj boljše?! Žal ne vem, ker ne prebiram več.

Vem pa, da so se časi močno spremenili, saj se vse več obračamo v sebe. Danes vemo, da moramo najprej sebi dati, da bi to prejeli od zunaj, od partnerja, če želite. Kar pa je danes vse prej kot enostavno, ker so nas vzorci iz otroštva povozili tako močno, da včasih niti ne razberemo, kaj si v resnici želimo. Povsem avtomatizirano živimo vzorce svoje mame, očeta in njunega odnosa.
Pa vendar nekje tam globlje čutimo po čem hrepenimo in kaj si želi naše srce. Ker to čutimo in tega ne živimo, trpimo oz. nismo srečni. Zato ne preostane nič kaj dosti drugega kot da začnemo kopati po otroštvu in raziskovati vzorce – kakšno dediščino smo prejeli in kako jo preseči.

Obstaja veliko orodji, ki vam pri tem lahko pomagajo. Moja osebna izkušnja je takšna, da so mi najbolje in tudi najhitreje pomagale skupinske meditacije in terapije, kjer so bile prisotne energije visokih frekvenc in iskrene osebe, ki so mi predočile Resnico. Psihoterapija je vsekakor ena izmed poti,ki lahko pomaga, vendar je pot potovanja po spirali navzgor veliko počasnejša, saj psihoterapija deluje ne določenem 3D nivoju. Ne govorim, kaj je boljše in kaj ne, govorim samo o svoji izkušnji. Veliko lahko naredimo že s tem, da iskreno pogledamo v sebe in si priznamo, kar si je pač priznati treba v danem trenutku.

IN KAJ SI ŽENSKA, ki je pod konstantnim stresom doma, v službi in družbi, lahko da? Predvsem trenutke za sebe, ko se zares neguje, se posveti sama sebi in se ima rada. Težava novodobno – uspešne ženske je, da reže sama po sebi, da se odreka sebi in svojim hrepenenjem zaradi dela, zato da bi ugajala enkrat partnerju, drugič v službi. Pika na i pa je partner, ki se ne znajde ob takšni ženski in tako ženska prevzame še njegovo vlogo – vlogo moškega in kriza je neizbežna. Predvidevam, da je to nr. One razlog, da odnosi ne uspevajo oz. propadajo.

Kaj je rešitev? Rešitev je, da se imamo rade in da si vzamemo trenutke za sebe, ko res skrbimo za sebe in dobro počutje. Zelo pomembno je, da v odnosu pogledamo kakšno zrcalo nam kaže partner. Kaj vidimo v njem? Si priznamo kar vidimo in to sprejmemo kot malega otroka k sebi v objem. Potolažimo te dele sebe kot majhnega otroka, ki joče in tolažimo, stiskamo dokler ni boljše….Dokler ob tem s časoma ne začutimo Radost, ki je nagrada za Ljubezen, Zaupanje in Predanost sebi in Njemu…

IN KAJ ŽENSKA V OSNOVI POTREBUJE OD MOŠKEGA? Mislim, da ne odpiranje vrat pri avtomobilu, da bi me lahko svobodne vstopile, oblačenje plašča namesto nas, da se nebi preveč pritegnile ali odstopanje sedeža in podobnih gest. Seveda, vse to je že lepo, če ni pretirano. A kar resnično potrebuje novodbna ženska, ki je pod vse večjim stresom je, daje moški trden steber poguma in notranje moči. Steber, ki se ob ženskem viharju (lahko tudi tornadu? Haha) ne bo podrl. Saj vsak vihar je še vedno minil in za njim se je odprlo jasno modro nebo in posijalo toplo sonce. Moški naj ženski PODARI ZAUPANJE V NJO in njene procese konstantnih (čustvenih) sprememb….Kajti to je ženska narava….

Mojca Koprivnikar
Tempelj Svetlobe – energijski in terapevtski center
mojca.koprivnikar@gmail.com

 

PUSTI SPOROČILO: