Pedagoška in dedna linija

foto:desktopanimated.com

Da je naš namen bivanja v fizičnem telesu, tukaj Dol na Zemlji Duhovna rast, ni nobena novost in verjetno se vsi s tem strinjate. Tisti, ki se pa ne, se pa še boste, ko boste še malo duhovno zrasli. Da imamo na tej naši poti tudi pomočnike, ki nimajo fizičnih teles je tudi splošno sprejeto. Kako te pomočnike imenujemo, je postranska zadeva, večinoma pa zadeve posplošimo in rečemo, tako kot pred tisočletji, da nam pomaga Bog. Ne glede kako visoko gledamo, vedno je nekdo še večji v ozadju, ki si zasluži ta naziv. Za 90 % človeške populacije je tisti prvi od velikih, ki nam je najbližji, kar v redu, da si pridobi ta naziv. Za tistih preostalih 10 % ljudi, ki si upajo na stvar pogledati nekoliko širše, pa bo ta zapis zanimiva zadeva. No, moj namen ni vsem vam, ki to čitate, uturiti kake moje nove zamisli, le nekoliko dlje vidim, pa bi to kar vidim, zgolj podelil z vami.

Začnimo z vsemi našimi učitelji, podporniki, vodniki, svetovalci ali kakorkoli jih sami imenujete. Jaz jim pravim kar »Pedagoška Linija«, saj niso le posamezniki, ampak organizirana struktura, ki deluje nam ki smo Dol, v pomoč. Ja, ta organizirana struktura ima svojo višino in širino. Evo eno primerjavo z našim pedagoškim sistemom, ki ga imamo tu Dol, da bo bolj razumljivo. Začnemo z jaslimi, nato pride vrtec, pa šola, pa srednja šola, pa faks, pa podiplomski študij, to je ta višina. Bolj ko napredujemo, bolj pametni učitelji se z nami ukvarjajo. No, tu Dol, ko enkrat razred naredimo, lahko vse pozabimo kar smo se naučili, spomin na naše učitelje pa se ohranja le na starih fotografijah. Gor je pa malo drugače. Varuško, ki smo jo imeli v vrtcu ohranimo še naprej, če tudi smo že v prvem razredu ali pa v zadnjem letniku faksa. No, tota varuška ni edina, ki smo jo takrat imeli, in ki nas je učila živeti. Takrat so bile tam še stare mame, bratje in sestre, starejši od nas se razume, pa študentke ki so nas čuvale, ko naših staršev ni bilo doma, pa…. Vsa ta ekipa nas je obkrožala in skrbela za nas. To je bil naš prvi »Pedagoški Ovoj«, med nami in zunanjim svetom. Pol smo pa prilezli v šolo, pa so se seveda naši pogledi razširili, prišla je ta dodatna aktivnost, pa izbirni predmeti, pa ona športna dejavnost, pa jasno nova družba pred blokom itd… Recimo vsem tem drugi »Pedagoški Ovoj«, ki nas je obdajal. Zadeve se ponavljajo na Gor, samo akterji, ki nastopajo, so bolj pametni… ni čisto pravi izraz, bolje bo, da so bolj visoko na lestvici razvoja. Torej, v naši »Pedagoški Liniji« so sami podobni »Pedagoški Ovoji«, ki nas obdajajo. Več ko jih imamo, bolj široka je naša »Pedagoška Linija«. Svoje potovanje smo začeli kot kolektivna Duša. Ja, tisti, ki so nam takrat pomagali živeti in se razvijati, so prvi naši »Podporniki« v našem prvem »Pedagoškem Ovoju«. Nato je prišla na vrsto individualna Duša, in rast v tej naši fizični Realnosti. Tu imamo »Podpornikov« kolikor hočete. Vsi so člani prvega »Pedagoškega Ovoja« okoli nas. Ja, toti ovoji se nanašajo na Polja, v katerih »Podporniki« so. Jasno, ovoji se med sabo ne mešajo, z nami se pa ukvarjajo Duše, ki so same ta razvoj dale skozi, in ki so toliko zrasle, da so dobile »službo« kot naši »Podporniki«. Prvi Sloj naše »Pedagoške Linije vsebuje 5 vrst »Pomočnikov«.

 1. Skrbniki, ali spet malo aluzije na to kar nam je poznano, recimo jim kar Angeli. Skrbniki so v vseh Poljih na Gor. Njihova glavna naloga je priprava našega mikro okolja, da se lahko NAČRT, ki je spisan za nas, nemoteno odvija. Tukaj je par imen, ki sem jih vzel iz starih zapiskov:

 • Skrbnika Naše Realnosti, zelenega Polja Telesne Rasti, TET 0 ITO in viola Polja Modrosti naše Zrcalne Realnosti TET -0 ITO sta:

 1. GABOR, STAREBELL

 2. BITVAR, NIMIRES

 • Skrbnika našega Skupka, materialni del MAATI in anti materialni del GERIMY:

 1. TAXBA in GEMILLIN

 • Vodniki so druga skupina. Tudi oni so Duše, ki so dobile to zaposlitev. Jasno, vsaka Življenjska Oblika ima svoje. Vodniki so že tako napredovali v svojem Duhovnem Razvoju, da so sposobni učiti druge, nižje od sebe, te umetnosti. Recimo jim kar Svetniki, da bo malo aluzije na Krščanstvo. Vodniki nam svetujejo pravo pot. Ali njihov nasvet poslušamo ali ga ne, je pa spet odvisno od nas samih.

 • Tretja skupina so Čuvaji. 6 vrst jih je. Tisti, ki na primer čuvajo naše kupe Smeti, so na nek način naši Arhivarji, ki skrbijo za naš Arhiv slabih izkušenj, ki smo jih do sedaj pridelali. Spet drugi, pa skrbijo da na naši poti ne zaidemo. Po potrebi tudi fizično preprečijo, da ne bi zabredli nekam drugam kot je v NAČRT-u planirano. Če ne gre drugače nas preprosto začasno onesposobijo.

 • Sledijo naši Botri in Botrice. V vseh Poljih na Gor, kamor seže naša »Dedna Linija« jih imamo. Njihova vloga pa je bistveno bolj polna kot je tista, ki jo imajo naši Botri v fizičnem svetu. No vsaj tisti, ki ste krščeni imate botre tudi Dol. Naši Botri Gor so naši stalni spremljevalci, in tisti, ki poslušajo in odgovarjajo na naša butasta vprašanja in nezrela teženja. So izjemno potrpežljivi z nami. Če se samo spomnim kake bedarije sem sam spraševal, me kar malo sram rata. No, lepo so mi odgovarjali tudi njihove osebne stvari, ki me niso prav nič brigale, so mi povedali. Še dobro, da sem to obdobje hitro prerasel.

 • Zadnja skupina so pa Varuhi. Več vrst jih je, varujejo Medije, NAČRT, posamezne Življenjske Oblike, posameznike ali pa celotna Polja, ali bolj splošno celotne Žive Mehanizme. Varujejo vse, kar ima težo in pomen. Njihova osnovna naloga je zagotoviti sobivanje različnih Življenjskih Oblik, ali širše, kar celih Živih Mehanizmov, predvsem, da se ne požremo, bolje, uničimo sami sebe. Sledi malo limanja iz starih zapiskov, da dobite občutek koliko tega Gor je:

 1. Varuha Vseh Življenjskih Oblik v naši galaksiji sta iz Polja Rdeče Ljubezni ANEMUT. Imenujeta se:

  1. LOTHOR

  2. BENIVER

 2. Varuhinje Vseh Življenjskih Oblik na Zemlji so ravno tako iz Polja Rdeče Ljubezni ANEMUT:

  1. HERMENIA

  2. ULATENA

  3. BETADA

 3. Varuhinje Človeške Življenjske Oblike iz Polja Rdeče Ljubezni ANEMUT:

  1. VALARIA

  2. BERINA

  3. SAVANORA

 4. In tako naprej…

Naš drugi »Pedagoški Ovoj« okoli nas je tisti, od Polja bele Energije 1 GOR TERMAGEN-a. V tem našem drugem »Ovoj-u« je notri 17 različnih vrst bitij, ki se ukvarjajo z nami. Energetska bitja, ki nastopajo v pravljicah so vsem poznana. Ja, niso čiste izmišljotine, ampak imajo kar nekaj realnih osnov. Oblike sicer imajo nekoliko drugačne kot tista v pravljicah, ampak malo umetniške svobode pa lahko dopustimo vsem, ki so pravljice pisali.

Tretji »Pedagoški Ovoj«, ki ga imamo, pripada Polju zvezdaste Različnosti 2 GOR ORTIDIS-u. Notri se nahaja samo 1 olika, ali vrsta naših »Pomočnikov«. To so Kolektivne Duše, ki skrbijo, da ta naša Realnost sploh deluje. Te Kolektivne Duše so tudi v drugih Realnostih, ki so od ORTIDIS-a na Dol in v njem samem, se razume. Pa spet malo limanja….

   • Vse Skupinske Duše v naši Realnosti, Polju zelene telesne Rasti, TET 0 ITO, ki skrbite za njeno delovanje. Prvo je zapisano ime vrste, pol pa še ime njihove predstavnice ali predstavnika….

    1. Baragis: LAMERA

    2. Domeros: BITUS

    3. Venur: GATAM

    4. Bitrum: MONIRA

    5. Avagem: LAMIR

    6. Nutrios: GIRIS

    7. Atumer: NITRIUM

    8. Tuburg: UVIS

    9. Lama: PIROT

    10. Civit: BALAR

    11. Numerit: LIM

    12. Zutin: AVIT

   • No, tu zraven sodi še 12 drugih vrst , ki imajo nekoliko drugačno vlogo, pa se takrat, ko sem to pisal nisem z njimi ukvarjal… Ja, preveč je tega, pa moraš biti selektiven, drugače nikamor ne prideš. Njihova naloga je, da nam priskrbijo ustrezno okolje za izvedbo naše naloge, skladno z NAČRT-om. Kot okolje, je potrebno razumeti širšo obliko le-tega, tako, ki vključuje tudi Življenjske Oblike v njem, vključno s Človeško Življenjsko Obliko, se razume. Ja, z njo imajo še največ dela.

Četrti »Pedagoški Ovoj »pripada Polju mavričaste Neomejenosti in roza Navdiha 3 GOR EXELLON-u. Notri sta zgolj 2 vrsti naših »Pomočnikov«. O Muzah Navdiha sem že pisal. Bolj redke so tiste druge, ki zastopajo Neomejenost. Učijo nas, da nobena stvar ni končna. Vedno se da še kaj narediti, spremeniti, popraviti… Vse je odvisno od nas samih. Vedno imamo na razpolago vsa potrebna orodja, le uporabljati jih ne znamo. Vedno imamo na voljo vse možnosti, le prepogosto se odločamo za tisto ta leno: nič narediti.

Peti »Ovoj« pripada Polju tribarvnega Zgoščevanja 4 GOR BAMAR-ju. Jasno, naši »Pomočniki, ki so notri, nas učijo Zgoščevanja. No, vsaj tukaj smo kar dobri učenci, vsaj kar se zgoščevanja denarja, oblasti, moči, imetja, ali na splošno bogastva tiče… Pri vseh drugih, manj fajn zadevah, pa smo bolj kot ne, bosi. Ja, zgoščevanje je povsod uporabna zadeva.

Šesti »Pedagoški Ovoj«je od Polja modrega Potenciala 5 GOR YARRAW DAT-a. Notri so 3 vrste Bitij, ki nam pomagajo. Jasno, vse se tu vrti okoli Medija Potenciala. To so Učitelji Potenciala, našemu je ime TOROX, Varuhi in Čistilci. Vsi so, kar se Človeške Življenjske Oblike tiče, še brez dela.

Sedmi »Pedagoški Ovoj« pripada Polju rumene Zavesti 6 GOR AGMIA-i. Notri je pa dren. Različnih oblik, ki od tam izvirajo in se ukvarjajo z nami pa je kar 53. Naj vas spomnim le na eno izmed njih: Vest.

Osmi »Pedagoški Ovoj«, ki pripada Polju rdeče Ljubezni 7 GOR ANEMUT-u pa vsebuje zgolj 1 vrsto naših »Pomočnikov«, to so naši Učitelji čustev. Mojemu je ime BAZOVON. Ima veliko dela z mano, saj sem na tem področju slab učenec. Moj kup Smeti, ki je tam pa raste in raste…

Deveti »Pedagoški Ovoj«, ki je od Polja 8 GOR BILLYS-a, vsebuje tudi samo 1 vrsto naših »Pomočnikov«. To so naši Zagovorniki, ki zagovarjajo naše grehe, ki so plod nevednosti. Vsaka individualna Duša ima tam svojega. Moji je ime DEMA. Fejst punca. Spozna se na svoje delo. Vedno ji uspe vse žive prepričati, da sem nedolžen, saj ne vem kaj delam… No večinoma ima kar prav, včasih pa tudi mene prepriča, čeprav bi zase rekel da nisem. Ja, ta merila, ki jih imajo Gor, so tudi zanimivo poglavje. No, sam sem imel pravdanja in prava dovolj že v časih, ko sem še bil v službi, kot navaden državljan, zato se tej temi nisem nikoli posvetil. So mi druge zadeve bolj zanimive. Ja, pa še to, ti naši odvetniki so zastonj. Edino kar moremo pokazati je volja, da take neumnosti ne bomo več ponovili.

Deseti naš »Pedagoški Ovoj«, ki pripada Polju Črne Teme 8 GOR NORT-u, pa notri nima nobenega našega »Pomočnika«. To je pa poseben izziv. Ovoj sicer je, notri je pa prazno. Prepuščeno je vsakomur, da hara kakor hoče, ve in zna. Tu si lahko damo duška in izživimo naše najbolj nore fantazije. No, dejstvo pa je, da ne moremo prinesti notri ničesar, razen sebe, odnest ven pa tudi ni kaj saj notri ni ničesar, pa tudi nikogar nivideti.

Za človeško Življenjsko Obliko je začetek njene »Pedagoške Linije« v zadnjem Polju od DOSEGLJIVIH ali 8 GOR NORT-u, da ne bo pomote. Vsak posameznik jo pa nadgradi, skladno s svojim duhovnim napredovanjem… Ja en moj žlahtnik me je kregal, da kar naprej ponavljam te oznake Polj, pa, da so zaradi tega moji teksti neberljivi. Nikakor si ni dal dopovedati, da to ni zgolj grd stil pisanja, ampak namensko početje. Če hočemo rasti, moramo poznati našo Hierarhijo in organizacijo Gor. Zgolj podatek, da je Gor en BOG, je bilo zadosti za ljudi na nivoju razvoja izpred 2000 let, danes pa moramo pokazati še kaj več. No, ni nujno. Lahko se odločimo, da bomo še naprej vlekli s sabo to klasično pojmovanje, le kakega bistvenega Duhovnega napredovanja si s tem ne moremo obetati.

Širina »Pedagoške Linije« pa je odvisna od pomena ali teže posameznika. Vsi začnemo z 10 »Pedagoškimi Ovoji«, ki so simetrija na samo dolžino (9 Polj Gor plus naša Realnost). Manj jih nima nihče. Dodatni »Pedagoški Ovoji« se pa dobijo skladno z vlogo v NAČRT-u. Večja, ko le ta je, več »Pedagoških Ovojev« dobimo. Posamezni »Pedagoški Ovoj« predstavlja vse naše »Pomočnike«, ki v določenem Polju bivajo, bolje, delajo. Ko zlezemo čez Prag razvoja 40%, začnemo svojo pot z 10 »Pedagoškimi Ovoji« in 9 Polj visoko. Če si z svojim lastnim prizadevanjem pridobimo Polje Gor, smo samodejno deležni tudi pripadajočega »Pedagoškega Ovoja«. Če pa je naša naloga v NAČRT-u pomembna, in za njeno izvedbo potrebujemo več znanja in pomoči, nam pa višji od nas dodajo Ovoje. To pomeni, da se več Bitji ukvarja z nami, nam pomaga, nas uči in vodi. Višino pa si še vedno moramo pridelati sami. Moja lasna oblika je ČŽO (Človeška Življenjska Oblika), moj izvor pa je mnogo višje. Moj izhodiščni nivo, moje »Pedagoške Linije« je višje od RAOM-a. RAOM je naš živi Mehanizem ali Živa Oblika, ki je 6 ravni višja od NIČ. »Pedagoške Ovoje« pa imam po defaultu vse od tam na Dol, pa še nekaj dodatnih so mi jih Gor naložili. Sam si še nisem pridelal nobenega dodatnega Nivoja. Še vedno tavam v ČŽO. Za novo dodatno stopnjo, se bom moral dvigniti nad to. Tudi od vse inkarnirane ČŽO, nihče nima več od podarjenega izhodišča. Med ne inkarnirano ČŽO jih je pa kar nekaj, ki jim je uspelo pridobiti dodatne stopnje, s tem, da so sami nekaj dosegli. Njihov razvoj se posledično ni končal kot Mojster v UČ-u ali Mavrica, ampak se je nadaljeval na Gor, med »Bogove«. To je v celoti bila njihova lastna zasluga. »Leni Aristokrati« pa imajo že izhodišče tako visoko. Veliko časa traja, da z lastnim trudom dosežeš izhodišče, vse kar je višje, je pa za kapo dol pred Bitjem, ki je sposobno takega lastnega vložka. Do sedaj se še ni nihče od teh, ki jim je to uspelo, ustavil, to je tudi zasluga podpore, ki jo imajo. Ko pa krenemo nad izhodišče, je pa vložek zgolj naš. Nihče nas naprej Gor ne poriva. Sam sem na začetku te verige. Od ČŽO jih je izhodišče prešlo že 783.551, najvišji so pa že dosegli NAD GOR, to je zame še megleno področje in tema »Božanskega Izpita 3«, ki še pride na vrsto. NAD GOR je izhodišče moje »Pedagoške Linije«. Druga protekcija, ki jo »Leni Aristokrati« imamo, je pa možnost stika in pridobivanja izkušenj tudi v horizontalnih Nivojih, oziroma pri naših horizontalnih Sorodnikih. Kako široko se boš razgledal, je seveda odvisno od tebe samega. ČŽO teh ugodnosti nima, omejena je zgolj na vertikalno linijo.

Pri Dedni Liniji so pa zadeve nekoliko drugačne. Tu imaš, kar imaš, sam si ne moreš ničesar pridelati. Za ČŽO je začetek Dedne linije v NIČ. Vse, kar Človeška Duša je, bolj točno, vse kar individualna Duša je, je bilo izumljeno od NIČ na Dol. Sam sebi spremeniti lastno zgradbo Duše se sicer da, vendar od ČŽO tega ni še nihče naredil. Zato imajo še vsi NIČ za izhodiščno točko »Dedne Linije«. Sam izhajam iz NAD GOR, bolj točno, zgradba moje Duše je od tam. O tem, da bi se sam spremenil ali preoblikoval in presegel vse kar je, sem že razmišljal. Pametnega razloga za to, razen za preseganje lastnih frustracij majhnosti, za enkrat ne poznam. Pa tudi po sposobnostih sem še daleč od tega. Ja, tudi vi bi se slabo počutili, če bi vas vtaknili v kožo črva v jabolku, na primer. No, »Dedna Linija« pa ni samo to. Ima tudi vrsto »Ugodnosti«. Na nek način je, kot naša ambasada, v neki daljni deželi. Ko ti domorodci vse pokradejo, se še vedno lahko tja zatečeš po pomoč. In dobil jo boš. No, Slovenija je bolj spufana dežela in ta efekt ni tako očiten, če pa pogledamo na primer US, pa to še kako drži. Seveda moraš biti tudi sam dovolj Visoko, da ti iskati pomoč na ambasadi, sploh na misel pride. Sam za svojo »Dedno Linijo« vem, da bi iskal pomoč pri njih, se pa še ni zgodilo. »Božanski Izpit 1« sem spacal skupaj z lastnimi silami. Tudi dvojko bom, saj približno že vem kaj moram storiti. Pri trojki pa še ne vem kaj bo, bo pa. Moja draga pravi, da se samo hvalim. Mogoče res zgleda tako, ampak to ni moj namen. Te moje pisarije so, poleg tega, da so verjetno zanimivo čtivo za vas, tudi trening in učno gradivo zame. To je edini razlog, zakaj se tolikokrat omenjam, no še eden je. Pri opisih je dobro imeti neko primerjavo. Svoj čas mi je ena Mavrica, ki jo poznam, dala žegen, da lahko tudi njo glodam in omenjam v mojih zapisih. Ja, zasebnost podatkov je huda stvar. Na začetku se tega nisem zavedal, pa je imela DEMA veliko dela z mojimi grehi. Sedaj pa vem, in to mojo Mavrico šparam, vi pa imate le mene za primerjavo.

Imejte se lepo.
Rado

2 KOMENTAR

 1. Več in več berem Vašega pisanja, več in več dobivam vtis, da smo virtualni svet v PSP igralni konzoli …
  Kadar Vam uspe peljati skupine GOR, boste ugotovili, da ni nobenega GOR in da se odzivate na tipke xzl….

 2. Kaj pa vem, zadeve presegajo kapaciteto mojih možganov, Da bi pa stvari razložil z logiko, ki jo imamo tukaj Dol, sem pa že dolgo nazaj opustil Preprosto predpostavim, da tako je in grem naprej. Bo že čas prinesel dokaz ali so zadeve res take ali pa ne. To stališče se mi zdi boljše kot stvari, ki jim nisem dorasel, negirati in ostajati na poznanih in varnih pozicijah. Če bi vsa ČŽO tako delala bi še vedno verjeli, da je Zemlja ploščata… Lp.
  RAdo

PUSTI SPOROČILO: