Pismo

Dragi bralec/bralka.

Nekega dne se je na moji okenski polici pojavilo pismo. Skrbno in lično, z zlato in umetniško pisavo, jasno naslovljeno na mene. Brez znamk in kakšnega jasnega dokaza, od kod je prišlo…

V notranjosti lepega pisma je bil rožnata, odišavljena stran papirja, na katerem je pisalo:

Zdravo, jaz sem. Končno se ti javljam, ker se nikakor ne moreva uskladiti. Ti si zunaj, jaz sem notri. Vedno na istem mestu. Ne vem, kje me iščeš ti, ampak nisem spremenila naslova.Sem še vedno tu.
Vem, da imaš veliko dela v svojem svetu in da je leto težko. Ampak zdi se mi, da si zaposlena s spremljanjem katastrof, poraznih finančnih rezultatov, senzacionalističnih novic in plehkih rumenih revij. Vem, da je to tvoj izlet drugam, nekakšno začasno potovanje stran. In vem, da nisi srečna v takem svetu, da iščeš poti zunaj, ker znotraj boli. Ker se zunaj podira, da bi se notri ponovno zgradilo. Pa saj to sama veš, nekoč si izpustila vse to znanje in ga sedaj slutiš ob vsakem pogledu okrog sebe, skrivajoč notranji nemir. Vsakič veš, da sem s tabo in da je smisel vsega vračanje nazaj.
Vedi, da te čakam. Potrpežljivo in dostojanstveno, ko boš pripravljena na srečanje, brez kakšnega strahu in s popolno otroško čistostjo. Takrat boš sama privolila v srečanje z menoj in zavrgla senčni zunanji svet ter stopila v labirint svoje najboljše prijateljice. Še vedno sem s tabo in te spremljam, ko ti namerno zalučam kakšen namig, dogodek ali osebo. Samo, da te spomnem in nežno opozorim na sebe.
Morda si obupala nad svetom, sabo in drugimi. Toda jaz nisem nad tabo. Verjamem v tvojo najvišjo vrednost in je ne cenim v denarnih valutah. Pa tudi ne v zlatu ali srebru. Nikoli ne postavim najin odnos na borzo potrošniške družbe in ocenjevanju strogih finančnih institucij. To ni svet krize in strahu. Je pot svetlobe in radosti ter večnega napredka
.
Lepo te pozdravljam
tvoja vdana Duša.

Presenečeno sem spustila pismo in odvrgla pravkar kupljeno revijo, ugasnila tv in poiskala tisto knjigo poezije. Samo nasmehnila sem se, ker sem pravkar podala odgovor pošiljateljici pisma.

 

PUSTI SPOROČILO: