Počutje

…misel iz sprehoda…

Šla sem na sprehod… Poskušala misliti na nič. Se osredotočila na to, da sem zunaj. Na svoje dihanje. Odmislila skrbi. (Saj kaj pa skrbi sploh so? To so naše misli o prihodnosti, ki niso pozitivne… Ki vnašajo v naše mišljenje skrbi, strah.) In se pojavi misel. (S sabo nisem imela nič, razen sebe, svojih kužkov… Telefon sem imela doma, zato sem si jo poskušala čimbolj zapomniti in po poti ponavljati. 😉 )

Najpomembneje je zavedati se in kontrolirati svoje počutje. V tem je osnova vsega. Ko počutje ni zadovoljivo, se k nam prikradejo različne ne tako pozitivne izkušnje (bolezen, nesreče,…). Če si dosti pozitiven, te stvari nimajo takšne moči in pojavnosti v tvojem življenju.

To seveda ni moja misel. 😉 Takoj ko sem ozavestila kar mi je prišlo na um, sem se spomnila, da sem to že brala, a mogoče malo odmislila… V knjigah Zakon privlačnosti od Ester in Jerry-ja Hicksa. Zanimivo, kako nas Vesolje spomni na nekatere stvari, ki so nekje globoko v nas, a včasih pozabimo nanje. In zanimivo tudi, kako smo povezani med sabo.

Dodala pa bi še to, da sama osebno menim, da je človek težko oz. skoraj nemogoče stalno nasmejan, dobre volje, brez skrbi… Meni se zdi normalno, da smo kdaj potrti, žalostni, da kdaj jočemo, da nas kdaj kaj (za)skrbi (čeprav samo za določen čas). Če se zgledujemo po naravi, ki je naša najboljša učiteljica lahko opazimo, da ne obstaja samo eden letni čas in da ni stalno samo sončno vreme. Enkrat imamo sonce, drugič dež, tretjič veter. Čustva, ki jih imamo, so zato z razlogom. Tudi jeza zna biti prav učinkovita. V mejah normale. Če nas spodbudi k spremembi, je prav dobrodošla.

Pomembno je, da vemo, da smo sami vladarji svojega počutja in uma! 😉

VIR SLIKE: http://inspired-living.org/wp-content/uploads/2010/04/Feel-good-first.jpg

Lep dan vsem! *<3*

 

PUSTI SPOROČILO: