Pravljica

Dragi bralec/bralka.

Te dni sem se zbudila v čudnem svetu. Brez strahu in sestre panike, ovenčana z notranjim nasmeškom in spremenjena v nepoboljšljivo optimistko. Kot da so tegobe tega sveta odletele daleč stran in se je na njihovo mesto preselil, drugačen, lepši svet. Opustila sem vsakdanje banalnosti in se potopila samo v svet svoje notranjosti. Od tam, kjer se vse začne in se nato prikaže na platnu realnosti.
Postala sem ženski lik nove pravljice, imenovane morda malo z dolgočasnim in predvidljivim naslovom Življenje ali celo Moje življenje. Iz obrobnega lika iz prejšnjega življenja, ki ga neusmljeno zaznamuje pisateljevo pero, sem se preselila na bolj prestižno pozicijo. In sedaj vzbujam strahospoštovanje vsem likom in vsej pravljični srenji. Ponosno sem se zapodila med liste skrivnostne zgodbe in radovedno posegla v zgodbo s svojim pravljičnim peresom.
Moj lik je lahko snežinka. Unikatna, lepa, skrivnostna in krhka. Zasanjana, nekje med nebom in zemljo. Skrivnostna vodna vila, ki nagajivo pomaha pred očmi in se navihano zaleti drugam. In čez čas je že ni več. Postala je neko drugo bitje….
Lahko sem princeska neznane in lepe dežele, ki je prijazna, obdana s prijaznimi podaniki, zanimivimi princi in ljubečimi starši. Princeski želijo vsi prebivalci vse lepo in je povsod cenjena in spoštovana. Ne pozna zlobnih mačeh, grdih polsester in temnih viharjev v svojem mladem življenju. Vsak dan je v njenem srcu nasmeh, sije sonce in ljubezen je vsenaokrog. Lahko ima kar si želi in zna deliti srečo tudi z drugimi. Ima čisto srce in lep nasmeh.
Lahko sem seveda tudi glavna zlobnica v zgodbi. Mrakobna, z veliko akcije in seveda mnogo dobrimi dialogi. Seveda bi zasenčila tiste pozitivce v tem scenariju, si priborila največ pozornosti le zase, dobila nagrado za posebno zlobne efekte in postala večna kraljica sence.
Ampak rada imam svetlobo in dobroto. In zato sem se odločila za vedro in dobro junakinjo, ki sence spreminja v svetlobo. In s svojo svetlobo ožari še druge.
Sedaj nad mojo pravljično hišo visi in vabi napis: Kreatorka življenja.
To sem jaz in to si tudi ti, dragi bralec/bralka.

PUSTI SPOROČILO: