Preprosta prepustitev prepričanj

Si predstavljate, da bi stara prepričanja preprosto odpadla, kakor odpade jesensko listje? Angeli prepustitve pravijo naj bo temu točno tako: karseda preprosto!

Vizualizacija: Jesensko listje

Predstavljaš si, da si drevo. Nežno drevo s koničastimi listi (lipa, breza, bukev itd.) Korenine segajo globoko v zemljo, listki visoko v nebo. Listki predstavljajo tvoje misli – miselne vzorce. Jesen je, zato tvoji listki pričnejo rumeneti. Začutiš spremembe jeseni, ki povzročijo spremembe tvojega drevesa. Sončne žarke jesenskega sonca, meglo, ozračje, sapice. Ko listki spremenijo svoje barve, pričnejo odpadati. Vsak listek nosi svojo misel. Listek ne morem…, strah me je…, kaj pa če…., moral/a bi…., kriv/ sem…, težko mi je…, nimam dovolj denarja, zdravja, veselja, energije…, to je pretežko…, ne zmorem… Karkoli že se ti podi po glavi. Listek za listek prepustiš sapicam, da jih nežno ponesejo z drevesa. Brez truda, brez upiranja se listki predajo elementarnim bitjem zraka, bogovom vetra, angelom prepustitve. Ko listki prispejo na tla se v plasteh nalagajo drug na drugega. Pride zima in sneg prekrije jesensko listje. Pod snegom se listi prepustijo elementarnim bitjem vode in zemlje. Preobazijo se v humus, v toplo zemljo. Miselni vzorci se preprosto razpadejo na prafaktorje kot bi se stavki na črke. Razkrojijo se v toplino zemlje, v hranilne snovi,  ki jih preko korenin vpiješ v deblo svojega drevesa. Zato se počutiš navznoter segretega, čeprav je zima. To je čas inkubacije. Nova toplina ti omogoči, da pripraviš novo življenje, nove misli, nove miselne vzorce. Ko nastopi pomlad, sončni žarki ob spremljavi elementarnih bitij ognja prinesejo svežino. Na vejah poženejo tvoje nove misli. Izberi si jih sam. Meditacijo lahko pelješ še v poletje, ko so novi miselni vzorci ob pomoči bitij vseh štirih elementov že popolnoma stabilni, realizirani. Domišljiji daj prosto pot.

Nič novega ni, da čustva in prepričanja hodijo z roko v roki. Odstraniš misel, staro čustvo pa kaj kmalu prikliče že znane misli nazaj. Ker so misli, miselni vzorci, prepričanja del tvoje energije, lahko proces odstranjevanja le-teh občutiš zelo nenaravno. Gre namreč za tvojo esenco, tvoj energetski zapis. Kar si bila včeraj botruje tistemu kar boš jutri. Zato se te energije ne rabiš “znebiti” ampak jo lahko preprosto preoblikuješ v nekaj drugega, novega. Naj ti pri tem pomaga naša vizualizacija.

Evo, toliko tokrat s strani mojih svetlobnih spremljevalcev.

Alenka

PUSTI SPOROČILO: