Quan Yin in biseri sočutja

Kot sem obljubila, prvo Quan Yin sporočilo je tu in sicer o Sočutju do same/ga sebe.

Vsakokrat, ko razmišljaš misli:
Moral/a bi…., Lahko bi …, Zakaj nisem …, Kako sem le lahko … (Should have, Could have…, Would have … ) poženeš neko količino energije v razreševanje preteklosti. Ker pa preteklosti dejansko ne moreš spremeniti, se ta energija vrtinči v tvoji notranjosti in notranjost utrudi.
Zato…

1. zaustavi vsako tako misel že v kali! Ko to storiš, se lahko pojavi neprijeten občutek, občutek nelagodja. Ker se zagnana energija ni imela kam usmeriti imaš presežek energije, kar na začetku deluje moteče.

2. Zamisliš si lahko, kako ti Quan Yin, poda mali biser prežet s sočutjem, nežnostjo. Ta biser se nato razlije, kot balzam sočutja preko tvojih občutkov.

3. Vztrajaj! Po nekem času prekinjanja takih misli se pojavi prvotni spomin na bolečo izkušnjo. Takrat poglej Quan Yin, kako ti poda razprt lotusov cvet. Svoj spomin, bolečino v mislih položiš na dno lotusovega cveta. Po njegovih cvetnih listih ti Quan Yin pošlje bisere, ki počasi spolzijo na dno en za drugim, se razlijejo v bel balzam in blažijo bolečino, dokler je ne očistijo popolnoma. Z biseri pride sočutje do same/ga sebe, tudi ko ga tebi zmanjka. Sčasoma s Quan Yin pomočjo začutiš sočutje do čisto vseh svojih čustev.

4. Ko se boleči spomin očisti, pride faza zatišja, celo praznine. Tako stanje je normalno, s tem ni nič narobe. V svojem centru si zamisli Quan Yin biser sočutja, vanj vdahni in z izdihom povečaj. Biser bo večji z vsakim izdihom, dokler ti je še udobno. Lahko sega okoli in okoli tebe. To je prostor za katerega zavestno prosiš, da ga napolni Quan Yin. Vsakokrat, ko ga vizualiziraš se še bolj stabilizira.

5. To je sedaj tvoj prostor v katerem vibrira sočutje. Quan Yin polni ta prostor z brezmejno ljubeznijo, milino, nežnostjo in sočutjem vse dokler tvoje misli samo-obsodb in samo-kritiziranja v njem ne morejo več obstajati, resonirati. Takrat postanejo nelagodne samokritične misli in ne več njihovo prekinjanje. Prostor, ki ga je polnila Quan Yin, zdaj zapolniš z mirom, varnostjo svoje lastne duše, tako da jo preprosto čimvečkrat “povabiš vase”. Tempelj ljubezni in sočutja do same/ga sebe potem ni več le v tvoj centru ali tvojem srcu, ampak v vseh kotičkih tvojega telesa, vseh tvojih teles.

Zase lahko povem, da mi tale postopek ful pomaga. Sploh, ker sem se prej prepričevala, da bi se morala takoj, ko prekinem slabo misel, počutiti bolje. Zdaj vidim, da je to prišlo šele čez nekaj časa, ampak v bistvu kar kmalu. Vztrajam pa tudi če so misli “zgolj”: Joj, morala bi dat več čokolade v piškote. 🙂 , si podarim Quan Yin biser sočutja in res, so že rezultati. kot neka varnost, sigurnost…

Prihodnjič novo Quan Yin sporočilo (o strahu pred prihodnostjo)

Lep dan!

PUSTI SPOROČILO: