Razočaranje, Vijolični vodnik in Nova priložnost

Ležim v postelji, rez po operaciji se ne celi po pričakovanjih in mene je strah.

Danes ne bom razmišljala pozitivno, sprejemala, spuščala, odpuščala, transformirala, manifestirala, zdravila…

Danes bom to kar res sem: razočarana, prestrašena in jezna. Prestrašena, ker ne vem, kaj bo z mojim zdravjem, razočarana nad življenjem in jezna nase in na svoje vodnike zaradi dogodkov v preteklih dveh letih. Kljub temu, da mi v mislih še vedno odzvanja stavek mojega prijatelja Igorja: ” Od kod ti ta otročja ideja, da imajo vodniki karkoli opraviti s tvojim trpljenjem?!”

Eh…

Naj razložim. Svetlobne spremljevalce vidim, čutim, slišim. Zadnjih sedem let me spremlja neonsko zelena svetloba Arhangela Rafaela, odkar pa se mi je življenje dodatno zakompliciralo, me je začela še močneje obdajati prelestna vijolična svetloba. Te svetlobe imajo božansko omamno energijo in kadar meditiram me popeljejo v najbolj neverjetne razsežnosti, v vsakdanjem življenju pa … No …Eh … 🙂

“No, pa prov”, si rečem. Prepustim se svetlobi, zaprem oči in že so tu nove podobe. Vzamem list papirja in si začnem zapisovati sporočilo svojega Vijoličnega vodnika. Tega že kar nekaj časa nisem počela…

 

Nova priložnost

Vsakokrat, ko si ne dovoliš druge priložnosti je tako, kot da bi “odlomila del sebe”. Samo-odrekanje nove priložnosti je resničnost, ki je duši neresnična; ki je tvoji duši tuja. Vsakokrat, ko se odrečeš novi priložnosti, se dušna resničnost umakne na stran, “na stand-by” , na opazovanje tvoje “zemeljske” resničnosti.

Nova priložnost ni nekaj s čimer popravljaš preteklost, ni popravilo starega. Nova priložnost je dobesedno odziv na nov trenutek. Dušni resničnosti je nova priložnost samodejno stanje, tvoji zemeljski izkušnji pa je to izbira za katero se rabiš vsakokrat sama odločiti ali jo boš sprejela ali pa ne. Vendarle ti je dana vsakokrat, saj je taka vsestranska dušina resničnost. Z njo se uglasiš tako, da ne obujaš bolečine iz preteklosti, četudi gre za svežo bolečino (včerajšnjo bolečino…).

Ne skrbi, tako zaupanje kot tudi nezaupanje v novo priložnost sta prisotna v tvojih genih. Tvoji predniki so doživeli oboje, kar je delno tudi razlog, da se za vero v novo priložnost ne rabiš tako zelo boriti, kot se. Sprejmi to kot danost.

 

Toliko za enkrat. Od razočaranja do nove priložnosti je le en – vijolični :)- korak.

Z vami,

Alenka

PUSTI SPOROČILO: