Razvoj ženske osebnosti in njenega odnosa do moških

Ženska maternica ima poleg funkcije reprodukcije še druge potenciale. Je kozmična maternica v malem, kjer se iz zametkov idej rojevajo nove stvari. Je zakladnica spominov (podzavest), generator in vir energije za žensko telo.

Če je maternica ženske povezana z Višjim jazom, lahko ženska deluje čisto in uporablja svojo energijo v dobre namene – za zdravljenje, širjenje ljubezni, miru in resnice, podpiranje energij povezovanja, napredka, sodelovanja. Ženska, ki si prizadeva doseči višji nivo zavedanja in ima namero aktivirati sebe (aktivirati svoje potenciale, talente, duhovne sposobnosti), se mora na svoji poti soočiti s svojo temo. S temno žensko znotraj sebe, ki je nagnjena k stagnaciji, destrukciji, uničevanju dobrega, ločevanju jina in janga, podpiranju zla. Zlo so energije manipulacije, jeze in drugi vzorci obnašanja in delovanja, s katerimi ne podpiramo Svetlobe v sebi, ampak temo. Ženske nosimo veliko odgovornost ne samo do sebe, ampak tudi do sveta. Od tega, kar negujemo v sebi, je odvisno kaj se bo v svetu rojevalo, rodilo. Tisto, kar ženska podpira, to bo raslo in se razvijalo.

Razčiščevanje naših odnosov z moškimi, je v bistvu razčiščevanje starodavnega spora med moško in žensko energijo znotraj nas samih. Že če samo opazujemo ta spor v odnosih v tem življenju – naši odnosi z moškimi prijatelji, bivšimi partnerji, sedanjim partnerjem, moškimi na položajih, brati, sorodniki, očetom. Uf, ja. In ta zadnja beseda kot da vse skupaj prizemlji – OČE. Da bi ženske razumele svoje občutke do moških (od tega kaj nas privlači, kaj nas odbija, kaj pogrešamo, kaj pričakujemo, kaj si želimo, o čem fantaziramo), je potrebno raziskati in razumeti svoj odnos do očeta. Jang energija, moški princip ob katerem smo odraščale in se razvijale v ženske tako telesno, čustveno, mentalno in energijsko je na nas pustila pečate tega kako dojemamo sebe v vlogi ženske in kako delujemo v svojih življenjih. Obstaja kup lažnih vlog v nas, kako dobiti od moških sprejemanje, potrditev, ljubezen – energijo v glavnem, ki smo jih ženske ponotranjile.

Kakšen je bil moj oče? Kako sem se kot punčka obnašala do njega? Kaj sem kot otrok čutila do njega? Sem ga pogrešala? Sem se jezila nanj, sem se ga bala? Sem bila jezna nanj, ker se ni znal postaviti za sebe pred mamo in ji je bil podrejen? Kakšno komunikacijo sem imela z očetom? Sva se znala pogovarjati? Kako sva se razumela? Kako sva razumela potrebe en drugega? Kaj je on pričakoval od mene? Kaj sem jaz pričakovala od njega? Kako je skrbel za družino? Kaj me je naučil o delu in denarju? Kako je znal za mene materialno poskrbeti? Česa se je on najbolj bal? Kakšen odnos je imel do mame in do žensk nasploh? In najbolj pomembno: Kako sem jaz na vse to reagirala? In kako se mi to sedaj odraža v mojem odraslem življenju in v konkretnih življenjskih situacijah?

Zaradi določenih izkušenj in družinskih vzorcev smo ženske razvile nekatere načine obnašanja in delovanja, ki nam pomagajo manevrirati skozi tok življenja. Vzpostavili so se tudi določeni obrambni mehanizmi znotraj nas pa tudi načini kako kaj dobiti od moškega – z zapeljevanjem, s podrejanjem, z igranjem žrtve, z dokazovanjem, da si najboljša in najlepša za njega, njegova ena in edina, njegova femme fatale. Z igranjem svetnice, z igranjem kurbe. Karkoli že zaleže, bi lahko rekli. Ker ženska narava/energija je zelo prilagodljiva. Da bi odkrile, kaj delamo narobe, so nam s strani moških večkrat nastavljena ogledala – ko njihova energija pritisne na naše nerazčiščene vzorce v nas in pride na plano naša temna ženska, skriti deli naše osebnosti in podzavesti. Določene vzorce (kar veliko jih je) smo ponotranjile od svoje mame, zato je med drugim potrebno razumeti in raziskati tudi ta vidik. Kako je moja mama funkcionirala v odnosu s svojim partnerjem/partnerji? Je igrala dobro ženičko in ubogljivo gospodinjo? Je igrala sposobno in uspešno žensko? Je skrbela za dober ugled družine in za uspeh svojega moškega? Je bila žrtev, avtoriteta ali oboje hkrati?

Da bi ženske prišle do svoje prave narave, je potrebno spustiti svoje stare vloge in predstave o sebi. Te lažne predstave so v osnovi vezane na vzorec o lastni vrednosti. Če se počutiš dovolj dobro, sposobno, lepo, zadovoljno v svojem telesu, ne bo potrebe po manipulaciji in dokazovanju. Problem je v tem, ker se ne počutimo dovolj dobre. Ker imamo določene energijske in čustve luknje, zaradi katerih iščemo svoj manjko zunaj sebe, najpogosteje pri moških. Ko nas mine zaljubljenost, se ponavadi pokaže, da je ta manjko še vedno v nas. Kljub temu, da imamo moškega ob sebi. Občutki, ki začnejo prihajati na plano nam lahko povzročajo kup preglavic. Velikokrat je tako, da je vse pomešano – spomini iz otroštva, bivši odnosi, trenutne situacije. Reši nas lahko le zavest. Zavedanje tega kaj nam dogaja, v kakšnem procesu smo, na katere vzorce se nam pritiska, na katere rane nam moški pritiskajo. Obrniti se vase in se soočati s svojimi občutki je ključnega pomena, saj je v naših zadrževanih občutkih ujeto ogromno energije. Ko začnemo to energijo enkrat osvobajati, jo potem lahko usmerjamo naprej (v zdrav način življenja, v konstruktivne odnose, v realizacijo svoje vizije in ciljev itd.), nehamo pa tudi ponavljati stare napake.

Notranja aktivacija ženske se zgodi, ko smo v sebi sposobne združevati tako ženski in moški princip, tako jin kot jang energijo. Povezovanje z Višjim jazom nam pomaga prepoznavati napake, stare vzorce delovanja, občutke, ki nam delajo probleme (jeza, zamere, žalost, občutki osamljenosti, zavrnitve, odrinjenosti) in podpre ter pospeši transformacijo naših energij. Višji jaz nam pomaga odkrivati svoje potenciale. Onstran starega kalupa je morje novih možnosti in priložnosti.

 

Magičnost Gibanja
Skupina Magičnost gibanja je nastala na pobudo skupne vizije o izvajanju in širjenju znanja o starodavnih veščinah samozdravljenja. Skupaj sodelujemo pri delavnicah, različnih projektih in gradimo tisto, kar nam je v največje veselje. Naše poslanstvo je, da znanje, vedenje in videnje, ki smo si jih pridobili skozi leta dela, učenja in izvajanja tehnik samospoznavanja, predajamo vsem, ki si želijo osebne in duhovne spremembe, rasti in razvoja na vseh področjih.

PUSTI SPOROČILO: