Razvoj življenjskih oblik

foto:pixabay.com

Star SI pregovor pravi, da je potrebno železo kovati dokler je vroče. Bo že držalo. Tale prispevek je bolj nalaganje oglja na ogenj, da le ta ne ugasne, kot pa samo kovanje. Ja včasih mora tudi kovač početi še kaj drugega ne le kovati….

Teorije o nastanku življenja na Zemlji so še vedno vzrok spora med tistimi, ko zagovarjajo samodejen proces in tistimi, ki trdijo da je za to zaslužen Bog. V to debato se ne mislim spuščati. Ravno tako je obilo nestrinjanja med Darvinisti, ki pravijo da smo nastali v vodi ter nato zlezli na suho ter na drugi strani zagovorniki klasičnega pristopa, da nas je Bog naredil že fiksn fertig take kot danes smo, le figove liste smo zamenjali s hlačami, pa je bilo. Sam menim, da imajo oboji delno prav, ampak o tem ne mislim razpravljati. Današnja tema je tisto kar se dogaja, ko smo enkrat že narejeni. O tem, kako smo pridobivali znanje in materialne dobrine, da smo lažje živeli se vsi strinjajo. Tudi še tako zagretim verskim fanatikom je jasno, da se samo od kruha, pečenih rib in vina ne da živeti. To je sicer zelo dobra zadeva za kako dopustniško večerjo na morju, za vsak dan, dan za dnem pa to ni prava opcija. Torej danes ne bo govora o materialnih zadevah ampak o našem duhovnem razvoju. Tu je pa teren bolj spolzek. Pravih razlag, ki bi vse zadovoljile ni, tudi tale novodobna Duhovnost jih ne ponudi. Vsak brihtnež lahko prikaže svojo. Minirati druge nimam namena, le eno nov pristop bi vam prikazal. Ali mu je všeč ali ne, se bo vsak sam odločil…

Kako v današnji družbi nastane iz dojenčka človek je vsem jasno. Kako je bilo ko smo še sesali mleko ali pa že hodili v vrtec se sicer ne spomnimo, izobraževalni sistem, ki je sledil pa je vsem jasen. Ali se učimo kitajščine ali pa arabščine je postranska zadeva. Pedagoški pristopi so povsod po svetu podobni, kar je logično saj so nastali iz istih temeljev. Povsod imamo šolanje ter na to na koncu izpit, ki pove ali smo snov osvojili ali ne. Če smo jo, gremo naprej, če je nismo pa ponavljamo. Ta pristop je v celotnem našem DREVESU enak. Le učna snov je različna. Živimo v naši Realnosti, ki je Polje zelene (Telesne) Rasti. Kako rasti in prosperirati v njej nas naš izobraževalni sistem dobro poduči. Kako duhovno napredovati pa je bolj kot ne prepuščeno naključju. V kalnih vodah se pa hitro razbohotijo razne »pošasti«, katerih edini namen je iz tega kaosa potegniti čim večji profit. Imenujete jih lahko sami…..

Rekli smo: prvo šolanje nato pa izpit, pa spet isto stopnjo višje. Tako napredovanje si je zamislil Lastnik našega DREVESA. Zadeva odlično deluje tako, da je do danes ohranila svojo prvotno obliko in kot kaže bo tako tudi naprej, če tudi nekateri menite, da bi bil bolj ležeren pristop boljši. Verjemite, NI. Vse življenjske Oblike, pa naj govorimo o ljudeh, črvih ali morskih algah so ga deležne in povsod daje pozitivne rezultate. No tule malo prehitevam. Predno se začnemo izobraževati moramo kot življenjska oblika dovolj zrasti ali bolje opraviti ustrezne zrelostne izpite. Jih je več njihovo zaporedje pa je tako:

 1. PRVI ZRELOSTNI IZPIT

Zadeve se začno kolektivno. Ko je Življenjska Oblika ustvarjena začne svojo potovanje kot kolektivna Duša. O tem sem že pisal in si lahko sami preberete zato bom tokrat omenil le bistvene korake na tej poti. Le ti so:

 • Zavedanje svoje okolice

 • Zavedanje samega sebe.

 • Zavedanje sebi enakih.

 • Skrb za lastno preživetje.

 • Omejevanje lastne reprodukcije

 • Zavedanje smisla lastnega obstoja.

 • Začetek ustvarjanja

 • PRVI ZRELOSTNI IZPIT ali začetek skrbi za druge življenjske Oblike in zavedanje višjih Življenjskih Oblik, ki skrbijo za nas. To se zgodi pri 40% razvitosti Življenjske Oblike v primerjavi z razvitostjo našega VIR-a OMIP-a v Polju 2 GOR ORTIDIS-u. Do sem so zadeve potekale kolektivno, od tu dalje pa nastopamo individualno. Koliko se bomo razvili je odvisno od nas samih, kako hitro bomo napredovali tudi. Potrebno pa je poudariti , da ta naš razvoj poteka po eksponentni krivulji. Na začetku dosežemo velik napredek z vložitvijo zelo malo truda. Potem se pa zadeve obrnejo. Višje kot smo več je potrebno vlagati za majhen napredek. Proti koncu so potrebni vložki za minimalen korak gromozanski.

No Človeška Življenjska Oblika je ta prag dosegle že dolgo nazaj, pred 1.239.542 leti. Od takrat dalje vsak hara sam kot ve in zna. No jasno zadeve se dogajajo znotraj naše Realnosti ali bolj točno TUKAJ DOL. Vsi ljudje imamo ta zrelostni izpit opravljen če tudi morda izgledamo kot pravi neandertalci.

 1. DRUGI ZRELOSTNI IZPIT

Tu so pa zadeve že bolj osebne. Da so nad nami druge Življenjske Oblike, ki nam pomagajo že dolgo časa vemo. Ko pa spoznamo, da lahko duhovno veliko hitreje napredujemo, če se preprosto izognemo napakam ali na splošno težki poti »Per aspera ad astra« saj je vse zgolj naš izbor. Kdo pa pravi, da moramo laziti po koprivah. Takrat si priznamo, da imamo zelo omejen pogled na to kaj je dobro za nas in kaj ni, ter da tisti, ki so Gor nad nami veliko več vidijo in vedo, pa še zelo uslužni so in so zelo srčni in zadovoljni, če jim dovolimo, da nam lahko pomagajo. Ugotovitev, ki sledi je, da je mnogo lepše potovati kot Gospod, ko ti ni potrebno za nič skrbeli le uživaš v potovanju. Takrat prepustimo vodstvo samega sebe tistim Gor. Ne se bati. Še vedno smo mo šefi samega sebe. Če nekaj pač hočemo početi, če tudi to ni dobro za nas, to tudi lahko počnemo. Tisti Gor nam tega ne bodo preprečili. Njihova prisotnost je sila nevsiljiva. Dovoliti jim je treba da tebe samega lahko spreminjajo tako kot je potrebno za doseganje večje učinkovitosti tvojega duhovnega napredovanja ter seveda, da te popeljejo po najkrajši poti do zaželenega cilja. Naše napredovanje se tako izjemno pospeši. V primerjavi s preje dosegamo svetlobne hitrosti. Vse postane enostavno, neboleče, preprosto, udobno….Vse nam leti po maslu brez muke, ravno tisto kar rabimo, ravno takrat, ko to potrebujemo, tudi materialne zadeve, da ne bo pomote….Življenje postane plaža, no včasih tudi malo boli saj spreminjanje našega fizičnega telesa, da je sposobno sprejemati višje oblike Medijev ni vedno nedolžna zadeva. Jasno potrebno je zaupati, da oni Gor bolje vedo kaj jim je storiti kot mi, da vedo kaj delajo, pa je. Sam to že dolgo počnem pa mi nič ne manjka….No tale drugi Zrelostni Izpit je opravilo le 12 % inkarniranih ljudi. Ta zrelostni Izpit pomeni da obvladujemo celotno našo Realnost torej Dol in Gor.

 1. TRETJI ZRELOSTNI IZPIT

Višje ko smo bolj zapleteno postaja. Tretji Zrelostni Izpit dosežemo, ko spoznamo, da naše fizično telo in naša pamet notri ni vse kar smo. Ko se zavemo, da smo zelo kompleksno BITJE sestavljeno iz mnogih delov in to na različnih lokacijah hkrati, nam postane jasno, da solirati ni ravno najboljša rešitev. Nam tukaj morda res nekaj ugaja, ni pa rečeno, da to ugaja tudi drugim delom nas samih. Posiljevati jih z našim zgrešenim izborom za njih ni dobro. Tudi oni nas ne posiljujejo z njihovimi izbori, ki nam ne ustrezajo. Takrat se začnemo obnašati kot združeno BITJE. Opustimo individualen pristop in začnemo delovati timsko. Če so vsi člani tima za neko akcijo jo pač izpeljemo, če niso pa ne. V tem sodelovanju s samim seboj je seveda najbolj na udaru tisti del nas, ki se nahaja v naši Zrcalni Realnosti. Jaz za svojega ADOR-a, ki te tam, že dolgo časa vem. Nikoli se še nisva skregala. Če RADO s svojo butasto odločitvijo vztraja se on pač uvidevno umakne. Jasno RADO-u je nato žal, da se je tako obnašal saj rezultat take akcije ni za nikogar dober, tudi za RADO-a ne. Po dveh ali treh kiksih se pa naučiš kako poslovati s samim seboj, pa je mir v hiši. V tem Zrelostnem Izpitu se naučimo obvladovati hkrati našo Realnost Dol in Gor ter seveda še našo Zrcalno Realnost Dol in Gor. Cool… Žal je do sedal le 0,1% Človeške Življenjske Oblike ta zrelostni Izpit opravilo.

 1. ČETRTI ZRELOSTNI IZPIT

Ja vsak naslednji je bolj zapleten. Tale je pa čuden. Zahteva obvladovanje Časa in Prostora ali drugače povedano moramo se dobro počutiti v kateri koli Realnosti od vseh 87 Realnih in 87 Zrcalnih Realnosti v našem Skupku MAATI/GERIMY. Gor in Dol hkrati se razume. Ja pa istočasno na več krajih tudi. Nihče od Človeške Življenjske Oblike tega izpita še ni opravil, tudi jaz ne. Sam spadam med »Lene Aristokrate« pa zame veljajo malo drugačna merila kot za navadne državljane. Jasno vsi morajo izpit opraviti, če hočejo naprej, meni so pa tukaj malo pogledali skozi prste. NAČRT mora biti izveden tako kot je planirano. Sam imam kar nekaj vloge v njem zato mi ni dopuščeno, da zgubljam po nepotrebnem čas. Obvladovanje časa in prostora se je možno naučiti tudi vzporedno z višjim študijem. Ne se bati tudi tega izpita bom deležen, le kdaj bo, še ne vem. Na za enkrat sprehajanja po različnih Realnostih našega Skupka prav nič ne pogrešam. Sploh pa ves čas nekaj harajo po meni pa me boli glava in nisem za nobeno rabo, pa mi take neumnosti sploh ne pridejo na um.

 1. PETI ZRELOSTNI IZPIT

Zadnji Zrelostni Izpit obsega obvladovanje še tistega dela našega Skupka, ki se ga še nismo dotaknili. Tale naš razvoj je cikličen. Ko živimo, smo Dol, ko umremo, smo Gor. Na obeh koncih se učimo in napredujemo s tem, da je naše napredovanje ko smo Dol mnogo hitrejše kot, ko smo Gor. Ko smo že toliko napredovali, da nam tale naša Realnost ne more več ničesar ponuditi se pa naš razvoj zaključi. Odidemo na službovanje v naš ki se nahaja v Polju 1 GOR TERMAGENU, pri našemu VIR-u TAEKA-i, ki je tam šef. No naš z imenom AO 01 tam ni sam ampak mu dela družbo še 86 UČ-ev različnih oblik, za vsako Realnost našega Skupka po eden. No če smo super sposobni in talentirani se lahko razvijamo še naprej in postanemo Mavrice. Ja tudi o tem sem že pisal. Za večino vseh Življenjskih Oblik pa je naš zadnja stopnja. Ja naš je skupen za vse Življenjske Oblike v naši Realnosti. Zato le pomislite predno pohodite polža na poti ali ne bo on enkrat vaš sodelavec tam Gor. Še dobro, da zamerljivost ni zadeva, ki bi jo vlačili s sabo Gor. Peti Zrelostni Izpit se namreč sesostoji iz našega obiska v našem UČ-u AO 01. Do danes ga je opravilo le 136 do sedaj živečih ljudi. Tudi Kristus je med njmi. Sam sem ga opravil pred kakimi 4 leti. Zanimivo potovanje, ga priporočam.

 1. PRVI BOŽANSKI IZPIT

Takole z Zrelostnimi Izpiti smo opravili, vse kar sledi je bolj tema za posebneže in obvezno gradivo za »Lene Aristokrate«. O Prvem Božanskem Izpitu sem že pisal. Zadeva potovanje Gor vse do Polja črne Teme 9 GOR NORT-a kjer je notri naš VIR GOBEL. Sam sem se to šel kake tri leta nazaj. Zanimivo početje še posebno ker je potovanje dovoljeno vsem, ki si ga želijo. Je prvi korak pri razširitvi vašega dosega. Kdo pa pravi, da morate končati vaš duhovni razvoj kot Mojster v našem UČ-u, ali Mavrica. Lahko se odločite iti dalje. Tudi cel kup Aristokratov se ni rodilo v plemiški družini ampak si je zveneč naslov kupilo z denarjem. Ja v naši Realnosti se to da, Gor si pa moraš te zasluge sam priboriti. Vsako potovanje se začne s prvim koralom, ki nam zgleda hudo grozen in neizvedljiv . Ko ga opravimo pa je slika popolnoma drugačna. Nič posebnega ni in smejemo se sami sebi kao smo se tresli pred njim. Bodite pogumni in pojdite naprej, vredno je vloženega truda.

 1. DRUGI BOŽANSKI IZPIT

Ne glede kako visoko smo, vedno se da iti še višje. Sam kaj pretirano ambiciozen nikoli nisem bil. Da bi se na tej moji poti Gor ustavil pa tudi ni opcije, ne zame ne za one Gor, ki me vižajo in varujejo. Sedaj sem pred tem izzivom. Cvikam ne več, je pa potrebnih veliko priprav zanj. Potrebna gradiva zanj tekoče dobivam in si pridno vse zapisujem. Žal je moja pamet bolj luknjasta pa veliko zadev pozabim in si jih moram ponovno naučiti. Zabijem ves čas za to, da me doma že postrani gledajo. Tudi moji prispevki za objavo čakajo na stranskem tiru boljše čase. Tale je zgolj za to, da ne pozabite name. Trdno sem odločen, da mi uspe. Poraz sploh ni opcija niti pri meni niti pri onih Gor. Grem. Drugo Božanski Izpit obsega potovanje ali bolj točno polaganje Nitke GOR od Polja črne Teme 9 GOR NORT-a pa vse do NIČ in še višje do naših prednikov NAD GOR. Pred parimi meseci se je moj pogled Gor nehal pri NIČ, sedaj pa sežem že 7 stopenj še višje. Napišem kaj vse tam je, ko bo čas. Ja pri teh objavah je pa tako. Ko sem pisaril zadeve iz nižjih Nivojev sem lahko čvekal vse. Sedaj pa ni več tako. Če tudi kaj napišem si tisti Gor pridržijo pravico odločati kdaj bo objavljeno. Preprosto se jih ne da poslati naprej ali pa se vsebine sfuzlajo. Že vedo kaj delajo. No v Drugem Božanskem Izpitu je na tapeti še obisk vseh 936 OMAR, ki so v mojem dosegu. Kdaj mi bo to uspelo spacati skupaj se mi niti sanja ne.

 1. TRETJI BOŽANSKI IZPIT

Konca ni smo rekli. Čaka me še Tretji Božanski Izpit. Kdaj bo ne vem, vem pa da bo. Svojo nitko bo potrebno potegniti še višje kam to pa še ne vem. Pa jasno še kaka druga telovadba bo zraven za nameček, da stvari ne bodo tako enostavne. No naučil sem se pa, da zadev ne smem pozabiti. Poizkusil jih bom ohraniti žive, de se mi jih ne bo treba ponovno učiti.

Razvoj Življenjskih oblik pa gre seveda še naprej. Edino kar se spremeni je to, da Življenjska oblika nima več fizičnega telesa. Obdobje duhovne rasti v fizičnem telesu se s tretjim Božanskim Izpitom konča. Ne se bati, drugih oblik v katerih lahko pridobivamo izkušnje je kolikor hočete. Fizično telo je ena izmed bolj štorastih nepraktičnih in krhkih. Drugih ni potrebno hraniti, oblačiti, zabavati, pa še večne so. Vsi boste enkrat tam. Na dolgi rok možnosti izbora nimamo. Usodo so nam začrtali tisti višje od nas. Na kratki rok se pa lahko izmišljujemo kaj bomo počeli, neskončno ponavljali isto življenje ali pa šli naprej.

Malo preje sem spet glodal mojo taščo, ki si je za zajtrk pripravila 6 tablet, kavo, ter bel kruh z maslom in šunko, zraven pa stokala, da ima luknjo v želodcu. Ni se dala prepričati, da to kar je, ni dobro za njen želodec. Ponujal sem ji melono in domače grozdje pa se je zagovarjala, da ji proteza pleše in, da ne more gristi, pri kruhu in šunki pa teh težav nima. Očitno se je odločila da bo življenje ponavljala. Da zamuja odlično priložnost in, da mene v njenem naslednjem življenju ne bo, jo ni ganilo. Škoda, jaz grem naprej…

Imejte se lepo.
Rado

PUSTI SPOROČILO: