Recept “Ne obupati”

Hm….po pravici povedano, nekega določenega recepta ni. Že zato, ker smo si ljudje tako različni. In kar je bilo dobro zame, ni nujno da bo za vas. Vam pa lahko pomagam z mojo zgodbo, če ne drugače, da vam pokažem, da SE DA!!! DA JE MOGOČE!!!!

A mislim, da je tokrat mojemu uspehu »ne obupat« botrovalo nekaj drugega, kot le afirmacije in branje knjig, saj sem to počela vsakič poprej. In to je volja in moč ter dejstvo, da je bilo vsega dovolj, kot sem že omenila v enem izmed člankov.

Kar pripravite se, žaljivke in posmehovanja so del tega vsega.
Ljudje ne priznavamo uspeha in nam gre uspešnost » na živce. Tiste, ki poskušajo je treba zaradi ljubosumja zatirat in biti nanje jezen, jih žaliti in demotivirati. A se ne zavedamo, da s tem to počnemo tudi sebi. Zakaj pride do tega, da vas ljudje začnejo, ko se spreminjate, žaliti?

Preprosto zato, ker niste več na njihovi ravni. Ti ljudje so bili enaki vam in enaki so bili tudi meni. Dneve smo si popestrili s kavicami, na katerih se je obupovalo nad življenjem, ljubeznijo, kako nam nič ni usojeno »ratat« in tako naprej. Ko ti ljudje, jaz jim rečem »obupanci« , začutijo v vas spremembo, da ste drugačni, da drugače govorite, razmišljate in s tem oddajate drugačno frekvenco, se tega ustrašijo, ker jim je to nepoznano, in ker jim pozitiven pogled na svet »ne paše« . In posledično jim »ne pašete« vi. In začnejo se težave.

Vi še vedno želite ohraniti ali prijateljstvo ali partnerstvo na primer, zaradi strahu pred spremembo in strahu pred ostati sam, oni ne. Vi priznavate vedno bolj svoje napake, oni ne. In prijateljstva ali partnerstva se krhajo, in na koncu skrhajo, ali z vaše, ali z njihove strani. Pri tem pričakujte, da boste za vse krivi vi, ker ste bili do njih takšni in drugačni. Vidite, spet nepriznavanje, a tokrat ste na drugi strani. Tokrat ste vi tisti na kogar postanejo taki ljudje ljubosumni. Preprosto zato, ker ste si upali. In ker vam uspeva bolj in bolj. Oni pa za to nimajo poguma, ker to pomeni priznavanje lastnih napak in stvari, ki si jih nočejo priznati. Kot vi nekoč.

Določeni ljudje začnejo odhajat iz vašega življenja. In veste kaj? Ljudje, ki nimajo več prostora v vašem »novem« svetu, jih pustite da grejo. Saj potrebujete prostor za nove, svetlejše, bolj pozitivne. Take, ki so vam lahko veliki učitelji za naprej. Bodite pogumni: POGUM JE NA STRANI MOČNIH IN ODLOČNIH!

Shanti

PUSTI SPOROČILO: