Rešitve

V enem izmed člankov sem že omenila nekaj rešitev za pomoč pri rasti in tem, da ne obupamo. Rešitev, ki so pomagale meni. Še enkrat poudarjam, da ni nujno, da bo pomagalo vam, ker smo si ljudje različni, upam pa, da vam bo kak nasvet moj namig vam, kako nekaj storiti, vendar na vaš svojstven način. Danes vam jih predstavljam še nekaj.Meni je pomagala podpora iz strani tistih, ki so začeli rasti z menoj, tistih, ki so pred menoj in se lahko kaj naučim od njih, tistih, ki so uspešni. Druženje z njimi, pogovori z njimi so meni prinesli toliko sporočil in navdiha, da sem se morala včasih vstaviti in si reči…pa to je čudovito. Čudovito, ker so me sprejeli medse. Haha, pa kaj še…ne oni mene…jaz sem sprejela samo sebe, in to samozavest oddajala tistim, ki so isto misleči in so to začutili.

Joga, meditacije (tudi skupinske), hitra hoja so mi pomagale umiriti duha, soočiti se sama s seboj in se začeti spreminjati, in dajati ven iz sebe vse kar ne sodi v moje okolje in življenje; jeza, žalost, strah, dvomi. Npr. ko sem čistila v sebi nemir (izven skupinske vadbe) vadim jogo; ko čutim, da me grabi jeza, grem na hitro hojo, čeprav sem tisti dan že bila enkrat (hitra hoja je moja telovadba, poleg joge); ko boste čutili, da postajate žalostni ali melanholični pojdite brat afirmacije, knjige, gledat kako komedijo (če je žalost premočna, pomeni, da mora it ven da se mora nekaj sčistiti).

Najbolj od vsega je, vsem rešitvam in spremembi, pripomogla moja vztrajnost. Ne popustiti, ko je najhujše.

V teh trenutkih so najbolj od vsega zgoraj naštetega pomagali pogovori z ljudmi, ki delajo na sebi, so kakorkoli osveščeni glede duhovne rasti. Taki ljudje »ne dovolijo« pomilovanja. S tem ko točno povejo, kaj storiti in te spomnejo na stvari, ki smo se jih naučili a smo jih pozabili zaradi našega samopomilovanja.

Zelo toplo priporočam, da se v takih trenutkih obkrožate s pozitivnimi ljudmi, berete pozitivne forume spletnih portalov, ki govorijo o duhovnosti, jih dodate na Facebook-u, če ga imate. Jaz sem začela citate lepiti na svoj Fb zid, in vsakič, ko sem ga prelistala, sem se bolje in bolje počutila. To je bil moj način afirmacij. Sledila sem nekaj navodilom »duhovnih« knjig, ki sem jih prebrala. In ko smo že pri knjigah. Najdite tiste, ki vam najbolj ustrezajo. Priporočam, da kakšno kupite. Za trenutke, ko boste potrebovali nasvet in vaši POZITIVCI ne bodo mogoče v tistem trenutki imeli časa.

Delajte tisto kar bo vam najbolj ustrezalo. Poleg tega vsega priporočam obisk kakšnega od terapevtov…bodisi angelske terapije, motivacijske delavnice, terapije »točk«. Izbire je ogromno.

Poslušajte sebe. Vaše telo ve kaj potrebuje in kdaj. Sledite vaši intuiciji, željam, in ne bo vam žal. To vam bo najbolj pomagalo,da ne obupate. VZTRAJAJTE!!!!!!!!!!! Rezultati so osupljivi.

Shanti

4 KOMENTAR

  1. Negativa je vedno del človeka, je drugi pol človekovega sebstva. Od nje ni potrebno bežati … brati pozitivnih afirmacij, saj to morda pomaga, a le kratkoročno, ker se preslepimo. Pogosto s pozitivnimi afirmacijimi podzavest ni v skladu, zato so navidezno pozitivni učinki hipni. Dolgoročna rešitev je soočenje in sprejemanje vsega, kar smo. Potrebno je ozavestiti temno noč duše. Jo vzljubiti. Si dopustiti, da jo čutiš. Razumeti vzroke in lekcije, ki jih prinaša …

PUSTI SPOROČILO: