Rušilna Gong kopel nadaljevanje

Rušilna gong kopel nadaljevanje

Kromberk 6.6.2012

Kot sem obljubila, bolj sama sebi kot komu drugemu  sledi nadaljevanje pisanja o Zvočni kopeli, ki se je zgodila prvo junijsko sredo in je tudi v naslednjih dneh še kar konkretno odzvanjala… 

Ko okrog pol štirih zjutraj zaključim s pisanjem dogajanja na sami Zvočni, ki me je napolnil z energijo do take mere, da od nje kar prekipevam, se odločim, da malce zaspim, saj me čaka precej poln dan. Okrog četrte res zaspim in štiri urice spanja mi dobro denejo, potem pa je bilo potrebno biti v pogonu ves dan. Po tako intenzivni Zvočni bi bilo sicer najbolje, da bi si človek vzel dan, dva ali tri dopusta in se umaknil nekam na samo, da bi lahko v miru ‘prežvekoval’ in ozaveščal, kar se je ob takem ležanju pod milim nebom na tleh, ki se je izkazalo za zelo dobro izbiro – in komaj čakam, da bo spet – in visenju z drevesa hkrati, ob neslišnih Zvokih Gongov rušilo in zrušilo. No, zame to zaenkrat – še – ni mogoče, verjamem pa, da nekega dne, ko se odločim tako, bo.

Tudi v četrtek, dan po Zvočni sem kljub kratkemu spanju polna energije, čeprav se počutim drugače kot prejšnji dan. Čutim, da se za tem nabojem nekaj pripravlja. Zavedam se in vem, da se je Zvočna sama preveč intenzivno dogajalo, ‘da bi jo odnesla brez posledic’. In, če kdo, potem Vesolje zagotovo ve, kdaj se lahko vse skupaj odvije naprej. Takoj, ko imam malo časa, padem v eno nenavadno vročično stanje in v intenziven občutek razrahljanosti vseh mojih teles. Po fizičnem telesu mi nenehno nekaj gomazi in telo utripa… čutim vsako celico svojega telesa kako žari. Misli bežno letijo, čustva rahlo vrvijo. Brez, da se usedem v meditacijo in s pomočjo Karmične diagnostike v svoje energijsko telo oz. biopolje, ki je telo, v katerem so shranjeni vsi zapisi naših misli, besed in dejanj vseh naših življenj, pogledam kaj se mi pravzaprav dogaja, uvidi letelijo in se sestavljajo v mozaik odgovorov na že davno zastavljena vprašanja. Od znotraj me kuri vročina, podobna tisti na Zvočni. Težko dohajam. Še težje sledim dihu, s katerim odpuščam stare omejitve, da svojo čustveno in mentalno ‘pritljago’ večih preteklih življenj puščam za seboj. Ko spet pridem do točke, ko moram biti v drugih stvareh, se proces v trenutku ustavi in mi omogoči, da povsem noramalno, kot da se prej sploh nič nenavadnega ni dogajalo, funkcioniram naprej. Najprej kar osupnem, potem s hvaležnostjo sprejmem.

Ko spet imam trenutek ali dva zase, se ozaveščanje in odkrivanje spominov o sami sebi nadaljuje. Uf, to se mi do sedaj še nikoli ne dogaja tako intenzivno in nazorno. In mi je zelo zanimivo, ker vem, da sama sebi nisem tak mojster, da bi lahko jaz vse skupaj uravnavala na tak način. Le Vesolje z vsem svojim Stvarstvom je tisto, ki ve. Le ta mehanizem zmore vse to, človek je za kaj takega povsem premajhen.

Sicer na vsako Zvočno pridem z željo po lastnem spoznavanju in odkirvanju tistih delčkov sebe, ki jih še ne poznam. Zvoku dovolim, da vstopa v vsa moja telesa in jih razrahlja, ter mi s tem omoči uvide v svoje lastne podzavestne vzorce in omejitve, ki jih – še – ne vidim. Dejstvo je namreč, da tudi, če deluješ kot terapevt, sebi najtežje pomagaš, ker si ujet sam vase, v svoje paradigme in vzorce verjameš in jih preprosto lahko spregledaš, ne prepoznaš, kar bi moral prepoznati, da bi se lahko premaknil naprej. To si je treba priznati, odvreči ego in se odpreti, prepustiti tistim, ki vedo več in bolje od tebe in si dovoliti o-zdraviti sebe, kajti do tiste ravni, ko ozdraviš sebe lahko pomagaš svojim klientom in od tega nič dlje.

Ena možnost kako prepoznati še nenznano v sebi je, da ‘visiš’ na svojem učitelju, ker njemu seveda zaupaš, in mu vsak teden sitnariš, naj ti pogleda, zakaj se ti dogaja to in ono, ker ti ne najdeš pri sebi nič. Če pri sebi ne najdeš nič še ne pomeni, da ničesar ni… Viseti na učitelju pa preprosto nočem. Zakaj? Kot pravi Helena Blavatsky nas učitelji lahko samo poučijo o poti, katero so prehodili pred nami. Vendar pa je v nobenem primeru, ne morejo prehoditi namesto nas. Tu se skriva vsa ‘umetnost dela na sebi’. Nič nihče ne more narediti namesto mene. Lahko kvečjemu priskoči na pomoč, kadar imam občutek, da gre vse narobe in ‘ko se je še Vesolje zaroti proti meni’…  Amapk… spregledam, dojamem lahko samo sama… ker vse, kar se mi dogaja si, kot vsi, zakuham izključno sama, zato včasih z učiteljem, ki je neke vrste ‘birgla’, včasih brez lahko iz tega tudi izstopim… sama. In seveda, jaz ne bi bila jaz, če ne bi hotela biti samostojna in neodvisna… in ne bi želela, da je moj učitelj prevelika birgla zame…  In konec koncev je tudi on ‘samo’ človek, ki ima zagotovo tudi kje kakšne omejitve, pepreke… pa četudi je še tako duhovno razvit. Pa se ne želim postavljati v neko držo vzvišenosti, ampak se samo zavedam, da noben ‘zemeljski’ učitelj ni vsemogočen. Tudi ta ne, za katerega bi včasih človek želel, da bi bil… On da temelj in ko se le-ta postavi se od njega osamosvojiš. To ne pomeni, da za njim zapreš vsa vrata, to samo pomeni, da z velikim spoštvanjem do tega, kar je dal, želiš ubirati samostojno korake svoje poti v življenju naprej.

Ko smo zaključili šolanje v Ogorevčevi Šoli, se nas je nekaj sošolcev zbralo in smo si med seboj kdaj kaj pogledali. Pa se mi tudi to zdi odveč. Mogoče sem in tja že, ampak da vedno, kadar pri sebi ne najdem vzrokov, zakaj se mi nekaj dogaja zavrtim telefon ali pošljem e-mail s prošnjo po pomoči… Tudi tega preprosto nočem, ker me to postavlja v neke vrste odvisnost od ljudi oz. njihove pomoči. Sleherna odvisnost od ljudi, stvari ali česar koli drugega je nesmiselna, omejujoča, ker onemogoča, da bi človek povsem zaupal sebi in vase, v to kar dela in tako kot dela.

Obstajajo mehanizmi, ki so vselej na voljo vsem. To so mehanizmi Vesolja. In, ko najdeš način, da se jim najbolje odpreš, si na konju…

Jaz sem enega od načinov odpiranja tem mehanizmom z Zvočno kopeljo zaenkrat našla. Zaenkrat pravim zato, ker bom mogoče že jutri našla kaj drugega. Se pa velikokrat soočim s tem, da me ljudje kar malo čudno gledajo, ko povem, da tudi sama potrebujem nekaj, kar mi pomaga osebnostno napredovati. Večina je mnenja, da ko se enkrat odločiš kot terapevt služiti drugim, da ti na sebi ni potrebno narediti ničesar več. Ne strinjam se in nikoli se s tem ne bom strinjala, ker se s takšno naravnanostjo omejujem, hkrati pa tudi svojim klientom povem, da sem tudi jaz samo človek. Nimam čarobne paličice za rešitev težav, ne svojih, ne njihovih. Imam pa vztrajnost in voljo in možnosti brezmejnega napredka kot vsak, zato vem, da lahko čisto vsak dan stopam po poti te brezmejnosti naprej in naprej in naprej…., in ta brezmejnost se nikoli ne konča. In zame je torej Zvočna kopel ena izmed možnosti, da se povsem odprem mehanizmom, ki so mi sicer vedno na voljo in je zame možnost, da povsem odklopim um in se brezpogojno prepustim Zvoku, da zruši v meni vse tisto, kar me omejuje in česar ne potrebujem več. Potem pa s pomočjo Karmične diagnostike pogledam, kaj to pravzaprav je, in ko to prepoznam, ozavestim tudi o-zdravim in stopim korak naprej.

Sobota. Tretji dan po Zvočni. Že zbudim sem se povsem vročična in takoj vem, da se bo dan, namenjen počitku prelevil v nekaj povsem drugega. Prepustim se toku, ker vem, da je sedaj priložnost, da odložim še kakšen kovček svoje pritljage preteklosti, ki je odslužila svojemu namenu in ga za vselej pustim za seboj. Sprehajam se po svojih preteklih življenjih in ozaveščam s svetlobno hitrostjo. Odpuščam. Sebi in drugim in se osvobajam. Na precej boleč in zopern način se soočam s seboj, ampak vem, da poti nazaj ni in je tudi ne želim. Ko se proces zaključi radost kar kipi iz mene. Waaaw! Vsaka celica telesa utripa v življenski sreči. V sebi čutim neizmeren mir… Radost. Duša prekipeva od radosti in smeh brez razloga odzvanja na vse strani…

In zakaj po Zvočni kopeli, ko se že tako intenzivno vse skupaj dogaja, s Karmično diagnostiko še brskati po sebi? Zato, ker je super, da ozavestim, kaj in zakaj se mi nekaj dogaja. Da, če sem že sesuta vem, zakaj sem sesuta… in, da s tem potem nekaj naredim, preobrazim in ne zgolj čakam boljših časov, da bo minilo… ter se življenje postavilo v stare, dobro znane tirnice nazaj.

Sreda. En teden po Zvočni, pa vsem dogodivščinam še ni videti konca. Ves čas se dogaja, ozaveščam in na trenutke sem tako utrujena, da se komaj prebijam čez dan… Potem pa… ko proces steče in ko se ozaveščanje sprosti, kot bi trenil, prekipevam od življenja in energije. Tako se dnevi vrtijo in novi uvidi in spoznanja skozi ves teden kar letijo…  Ko pa se vse skupaj malo umiri in umesti v nove tirnice življenja že čakam, da bo spet na vidiku Zvočna, ki te preobrazi, na nek način zaznamuje, prinaša spremembne in po njej nikoli več nisi enak kot si bil pred njo. In v tem je njen čar!

In te Zvočne, ki so imenovane Rušilne gong kopeli in ki se kreirajo skozi Robija so res super. Toplo in iz vsega srca jih priporočam… Vsem. Ker so tiste, ki imajo lahko bi rekli neko dodano vrednost. Zakaj? Zato, ker so srčno podprte z odrejanjem Naukov Vnebovzetih Mojstrov Modrosti. To so tisti duhovni učitelji onostranstva, katere pred vsako Zvočno zavestno povabimo medse. In to so tisti, ki na Zvočni in po njej tudi pomagajo ozaveščati in razreševati kar je za razrešitev že dozorelo. In so tisti, ki vsak trenutek šepetajo svojo prisotnost, od nas samih pa je odvisno ali jo slišimo ali ne…

Mi je pa prav ta zadnja Zvočna odprla še eno poglavje dojemanja življenja na Zemlji in izven nje, o katerem pa bom, če bo primerno in zame smiselno, zapisala kaj več kdaj drugič. Zdravljenje tistih, ki so že zapustili fizično telo je s terapevtskega vidika izjemna izkušnja, ni pa zame – še – čas za to, da bi o tem pisno razglabljala. Mogoče kdaj bom, mogoče pa tudi ne… … … …

Fotografija je nastala na eni izmed Robertovih Rušilnih Gong kopelih na Kromberku.

ANAVITA LAURENI
Prepletanje umetnosti in duhovnosti v čarobnost bivanja, zavedanja, polnost življenja.Intuitivno svetovanje (prebujanje posameznika, odkrivanje njegovega nezavednega, ozaveščanje ter transformacija vzrokov nastalih težav, vpogled v prejšnja življenja, prestopanje mej znanega in omejujočega, duhovna in osebna rast, stik s samim seboj) Šola za odkirvanje glasu in lastnih potencialov izražanja

PUSTI SPOROČILO: