Rušilna Gong kopel

Zvočne kopeli, ki se že nekaj let kreirajo skozi zvočnega terapevta Roberta Jarca so v moje življenje prinesle marsikaj. Ne samo, da je vsaka zase zvočno potovanje onkraj, ampak je tudi tisto, kar človeka zaznamuje, spreminja,…

Rušilna Gong kopel 

6.6. 2012 Kromberk

Moč Zvoka je izjemna, neverjetna… in našemu umu večinoma nedojemljiva. Kaj pa se dogaja z nami, ko se nas dotakne Zvok, pa lahko preberete v nadaljevanju. 

Ko dobim obvestilo, da bo Zvočna kopel v amfiteatru ob gradu Kromberk mi je jasno, da nanjo pridem. Malce me sicer mede nestanovitno vreme. Sem in tja me ob misli na dejstvo, da bom ‘morala’ ležati zunaj na tleh kar malce zmrazi. Spoh mi ni prijetno, ampak me to ne odvrne od tega, da na Zvočno ne bi šla.
Dan kot večina dni, nabit z obveznostmi do zadnje minutke. Pa vendar izjemno kreativen in kar prekipevam od energije. Razen jutranjega obreda, ki zajema tudi meditacijo, nimam časa, da bi se ustavila in se vprašala, ali se, glede na to, da je zvečer Zvočna na vidiku, kaj posebenga dogaja.

Ko se vsedem v avto, da se odpeljem proti mestu dogodka, pa me oblije. Vročina od znotraj tako močna, da kar gorim. Tokrat se ne peljem sama. Sopotnike vprašam, ali naj prižgem klimo, ker meni se zdi, da neznosne vročine res ne bomo mogli zdržati. Komaj dokončam vprašanje, že se zavem, da je najbrž samo meni tako strašno in tako nenormalno vroče. Odkimajo, da ne, ni potrebno. Seveda. Se samo nasmehnem sama sebi in se peljemo dalje. Vso pot molčimo. V avtu je pa res fino kaj pokramljati, ampak ne, tokrat mi ni do pogovora. Ne da se mi. Hočem biti sama s seboj. Čutim vročino. Slišim zvok avtomobilskega motorja. Misli nikjer. Sopotniki na srečo začutijo mojo naravnanost in nihče ne sitnari, da si želi pogovorov. Odlično. Prav super mi je.

Ko pridem na Zvočno vem, da sem na pol že v nekih drugih dimenzijah. Na pol spremljam Robijeve uvodne besede. Komaj čakam, da pričnemo z odrejanjem in …. da se lahko odklopim ali na kaj priklopim ali ne, vem, kar koli… odletim stran ali se potopim vase… Vseeno mi je kaj se bo zgodilo oz. kaj se bo dogajalo. Itak ni pomembno. Pomembno je samo to, da spremenim stanje budnosti in na pol prisebnosti v nekaj drugega, v kar me je že ves čas vleklo kot magnet….

V trenutku, ko se odrejanje zaključi in se vležem, me odnese. Preplavi me goreča vročina. Tista, ki sem jo čutila na poti v avtomobilu, a še nekajkrat močnejša. Diham. Čutim svoje telo. Vem, da ležim, ne vem pa kje sem. Nikogar ne čutim okoli sebe. Kot, da sem sama. Nekje. Ne vem kje. In sem v svojem telesu in sem na bližnjem drevesu hkrati. Visim z drevesa in opazujem dogajanje od zgoraj. Vidim nekaj pisanega po tleh. In vidim nekaj lesenega… Najbrž le del stojala na katerem naj bi bili obešeni gongi. Ampak gongov nikjer. Tudi Roberta, skozi katerega gongi – običajno – igrajo nikjer. S tem, zakaj je tako, se ne ukvarjam. Ne zanima me, niti se mi ne zdi pomembno.

V nekem trenutku, ko sem na tleh in hkrati visim iz drevesa začutim kot debelo vrv močno povezavo skozi teme navzgor proti Nebu. Zdi se mi, kot da me nekdo brez bolečin vleče na vse strani. Podplati mi gomazijo, me pečejo od vročine in čutim vrvi iz njih, ki segajo nekam v Zemljo. Gorim. Vročina me kuha. Pa ni to tista vročina, ko se zavlečeš v vijolično spalko, ki je primerna za temperaturo do -25 stopinj kot moja npr, zunaj je pa +20…  ampak je to drugačna vročina, vročina od znotraj, ki bi bila neznosna tudi, če bi pod milim nebom ležala brez vsega na tleh. No, načeloma je barva spalke nepomembna, ampak na Robijevih Zvočnih temu le ni tako…  Čeprav… kupljena pa le ni bila zaradi barve, ampak zato, ker je bila s svojo oznako -25 stopinj najtoplejša in zato primerna zame, ki ne, da mi je rado vroče, ampak me rado tudi zebe. Sem pač ekstremist kot vedno in povsod.

No, pa da ne zapadem preveč v razprvo o vijolični spalki je prav, da nadaljujem o Zvoku. Ne vem kaj se je zgodilo, ampak Zvoka gongov ni bilo nikjer. Ko sem ležala na tleh, pa visela z drevesa hkrati in ko me je celo telo žgalo in mi ga raztegovalo navzgor in navzdol, sem se v enem trenutku zavedala, da ne slišim Zvoka Gongov. Zvoka ni bilo nikjer, pa četudi sem se trudila še tako poslušati, slišati. Sprašujem se, ali sem sploh bila na Zvočni, Robi? Da si nisi ti slučajno mislil, ah, glej, tile, ki ležijo na tleh itak vsi spijo… In si šel lepo po svoje…    Ne vem, težko kar koli rečem, ampak nikjer te ni bilo. Nisem te videla ne, ko sem visela z drevesa in gledala naokrog in nisem ne slišala Zvokov, ki so se kreirali skozi tebe…, zato pravim, da te ni bilo. Da bi se fizično premaknila, dvignila glavo in pogledala ali si ali te ni, mi pa, iskreno povedano, ni prišlo niti na misel.

Zvoka nikjer, telo pa me žge. Vročina po njem se stopnjuje. Čutim močno odpiranje grla, srca, tretjega očesa… Mravljinčenje po telesu. In še hujša vročina. Čutim svoje dihanje in na trenutke me tale razparceliranost na več koncev hkrati kar malce mede. Pa saj te občutke na nek način poznam, ampak v taki razsežnosti pa še ne.

Potem pa naenkrat, v nekem trenutku vse skupaj prične popuščati. Skočim z drevesa nazaj v svoje telo. Mravljinčenje podplatov počasi preneha, tudi vsi ostali občutki po telesu počasi popustijo. Zavedam se svojega telesa kako leži na tleh in… zaslišim Zvok. Slišim Andya in flavto. Zelo kratko. Na pol. Z enim samim ušesom. Niti ne vem, ali je bila samo flavta ali še kaj drugega zraven. Težko rečem, ker je to slušno zaznavanje Zvoka bilo tako nekam na pol, da ne vem. Pa saj pravzaprav niti ni pomembno.

In potem v enem trenutku spet… tišina. Ne vem koliko časa je trajala. A zavedam se svojega telesa in okolice okoli sebe. Nekaj časa še ležim in potem mi postane jasno, da se je fizični del Zvočne kopeli zaključil in naj se njeno odzvanjanje prične.

In odzvanjanje se je zares nadaljevalo oz. se še nadaljuje. Sem povsem naspidirana in ne morem spati, zato pišem ta tekst. Ja, ko ti gongi, ki jih sploh ne slišiš na Zvočni dajo preveč energije in ne moreš spat, je pa res fajn…

Nadaljevanje sledi…

Fotografija je nastala na izmed Robertovih Rušilnih Gong Kopeli na Kromberku.

ANAVITA LAURENI
Prepletanje umetnosti in duhovnosti v čarobnost bivanja, zavedanja, polnost življenja.Intuitivno svetovanje (prebujanje posameznika, odkrivanje njegovega nezavednega, ozaveščanje ter transformacija vzrokov nastalih težav, vpogled v prejšnja življenja, prestopanje mej znanega in omejujočega, duhovna in osebna rast, stik s samim seboj) Šola za odkirvanje glasu in lastnih potencialov izražanja

PUSTI SPOROČILO: