Šamanizem

Šamanizem je ena od najstarejših poznanih oblik duhovnosti na Zemlji. Temelji na spajanju duhovnih nivojev z zemeljskim oziroma povedano drugače – gre za veščino, kjer šamani duhovno znanje prizemljujejo in ga živijo v polnosti tu na zemlji.

Šaman ali mojster, kot mu pravijo na Vzhodu, je človek, ki se je naučil obvladovati energije – prostim očem nevidne sile, s katerimi imamo vsi ljudje vsakodnevno ogromno opravka, le da tega večina ne zaznava. Šamansko znanje ni znanje rezervirano za privilegirane, temveč gre za znanje, ki je pravica vsakega človeka. Kdor to pravico zahteva in jo išče, jo dobi. Če poenostavim, šamanizem je pot učenja in izvajanja energijskih veščin, to pa so meditacijske tehnike in vse ostale dihalno-gibalne veščine, ki jih učijo številni učitelji obvladovanja in poznavanja energij po celem svetu.

Tradicionalni šamanizem morda še vedno spremljajo obredi, rituali, tudi opojne substance, toda zagotavljam vam, da nič kaj takega pri spoznavanju energij ni potrebno, da bi dosegli stopnjo mojstrstva ali šamanizma. Morda so rituali resda bolj privlačni, ker so mistični, toda za zahodni svet mistika ni primerna, ker je ne razume. Glede na trenutno stanje in po moji oceni Zahod potrebuje učenje šamanizma na najbolj “tradicionalen” način, to je malo besed in veliko akcije, brez kostumiranja, bobnanja, plesanja, sploh pa ne zakajanja.

Realnost je tukaj in zdaj. Prav nič nam ne koristijo t. i. izleti v duhovni svet, v svet tam zgoraj, če nimamo moči, da bi ga prizemljili. Naša naloga je, da 100-odstotno sprejmemo življenje, ki nam je bilo dano, ter nebesa ustvarimo na zemlji. S predčasnim odhodom, ker nam je pretežko se soočati z tuzemskimi situacijami, stvari še poslabšamo in jih odložimo za kasneje. In verjemite, vse nas počaka. In ko se res odločimo, da je bilo dovolj bežanja, da sedaj gremo pa do konca – vztrajno in pogumno se soočiti z življenjem, nas čaka veliko dela. Toda, z disciplino in vztrajnostjo dosežemo za večino ljudi nepredstavljive stvari – znanstveno fantastiko, ki pa to ni. Učenje obvladovanja energij je nepojmljivo dejanje, ki ga je težko ubesediti, v polnosti ga spoznaš šele v praksi. In ko to znanje ozavestiš, torej spoznaš s srcem, ne z umom, si na dobri poti, da postaneš šaman ali mojster obvladovanja energij in življenja.

Kaj pa pomeni to obvladovanje energij? Soočenja z veliko začetnico – soočenja s sočlovekom, sprejemanje drugačnosti, različnosti, samospoznavanje …

Če zaključim še s šamanističnimi tehnikami – ne boste verjeli, toda kar nekaj jih bolj ali manj izvajate vsakodnevno, le da tega (še) ne veste. To je na primer hoja, zrenje v oblake, sončni zahod in vzhod, poslušanje žuborenja potoka, dihanje … Nič kaj mistične tehnike na prvi pogled, toda ko jim vdahnemo šamanski pridih, zaživijo v magične tehnike, gibe in dihanje, ki nas seznanijo z življenjem, kot bi ga morali vsi spoznati.

Magičnost Gibanja
Skupina Magičnost gibanja je nastala na pobudo skupne vizije o izvajanju in širjenju znanja o starodavnih veščinah samozdravljenja. Skupaj sodelujemo pri delavnicah, različnih projektih in gradimo tisto, kar nam je v največje veselje. Naše poslanstvo je, da znanje, vedenje in videnje, ki smo si jih pridobili skozi leta dela, učenja in izvajanja tehnik samospoznavanja, predajamo vsem, ki si želijo osebne in duhovne spremembe, rasti in razvoja na vseh področjih.

PUSTI SPOROČILO: