Srčna bolečina

Danes bi rada z vami delila tehniko, ki sem jo pred leti prejela kot odgovor na vprašanje, kaj naj s srčno bolečino. Vendar se jo da uporabiti tudi za katerokoli drugo bolečino.

Vizualizacija: Zrcalce, zrcalce…

Predstavljaj si pred seboj ogledalo, ki stoji nasproti tvojega srca. Ko se tvoje srce zazre v zrcalno podobo, se v ogledalu pokaže tisto, kar srcu povzroča bolečino. Refleksija v ogledalu je lahko oseba, okoliščina, mogoče celo simbol, barva, ali podoba s katero se povezuje tvoja srčna bolečina. Bolečino lahko tudi vprašaš, zakaj se odziva na podobo v ogledalu. Lahko jo vprašaš, kaj je njena osnovna esenca, ki jo definira. Je to ljubosumje, zavist, jeza, sovraštvo, žalost, bes, hrepenenje, zamera, krivda, … ?

Potem zgolj prepusti bolečini, da poleti iz tvojega srca/telesa v ogledalo, da postane eno s svojo zrcalno podobo. Lahko celo začutiš, kako ogledalo kot magnet posesa bolečino vase. Ko se to zgodi, bolečina in podoba izgineta, saj sedaj nimata več svoje refleksije, ničesar, kar bi zrcalili. Če se v srcu ali telesu pojavi nova bolečina, preprosto ponovi postopek, dokler ne začutiš miru. Ko sta srce in ogledalo popolnoma čista, se v ogledalu lahko pokaže roža ali gladina mirne vode, kar je zrcalna podoba tvojega srca in duše. Počivaj in uživaj v tem! Če ogledalo ostane čisto, dovoli, da tudi ogledalo izigine in preprosto uživaj v svojem miru. Proces je z namenom tako preprost, zato da ti ni treba bolečih stvari spuščati na boleč način.

Tehnika je popolnoma varna, saj dejansko nikomur ne pošiljaš nekih svojih energij, temveč le iluzijo (bolečino) pošlješ v iluzijo (ogledalo).

 

Lep dan,

Alenka

PUSTI SPOROČILO: