Staro življenje in stari prijatelji

Vsake toliko, ko že mislimo, da smo na zeleni veji, nas preseneti »staro življenje«. Pride trenutek ali nekdo, ki nam spodbudi na nekaj iz preteklosti. Na nas je, kaj bomo storili.

Če smo na začetku poti, se kaj hitro lahko zgodi, da zopet vržemo puško v koruzo. Začenjamo zopet padati in se podrejati staremu načinu razmišljanja in vzorcem. Sploh lahko hitro zaidemo, če še nismo počistili prijateljstev, ki ne sodijo več v naše življenje, pa najsi nam bodo še tako dragi. V tem trenutku, ko bi bili najrajši spet stari mi, je to najbolj nevarno, se zaupati dragemu prijatelju, ki je negativno nastrojen, samo »jamra« in podobno. Še ena past, na naši poti.

 

Sedaj ste že tako daleč, da bi bilo škoda iti nazaj. Čeprav se ravno to po navadi zgodi. In to zaradi jeze, da smo spet podlegli našemu egu. Zato je le to, poleg vseh opazk, ki jih poslušamo ob poti, druga največja zanka, ki jo moramo z zadostno mero samokontrole in želje premagati.

 

Tudi za ta primer vam lahko rečem, da je zdravilo trdna volja in notranja moč…a to v tem primeru zame ni bilo dovolj, to je bila le osnova, za to, da »že pa zopet« nisem nazadovala ali obupala. Šla sem in se taki prijateljici sicer potožila. A z njeno negativnostjo in odgovori kot so bili:« tko je, pač nimamo sreče«…ali : »sej enkrat pa bo boljše, čeprav to ne verjamem« …ali :» kaj si komu nardila, da se ti to dogaja« niso bili dovolj…še več, šli so mi na »jetra«…zato sem to isto poskusila potožiti prijateljici, ki skupaj z mano osebnostno raste. Njeno »tolaženje« zdaj pa samo govori, naj leti iz tebe in jokaj, če tako čutiš, je bilo kot naročeno.

In veste kaj? Tako sem dobila še eno potrditev, da sem zrasla, da se spreminjam in da sem na dobri poti.

 

SHANTI

 

PUSTI SPOROČILO: