Težave s sprejemanjem

Prav spomnem se svojega bloga o darovanju in sprejemanju.

Najdete ga lahko tukaj: http://duhovnost.eu/sl/SARIEL/Dajanje_iz_srca/ Napisala sem ga lansko leto. Prav tako v decembru. Takrat sem na sprejemanje gledala iz ene drugačne perspektive in bila sem vseeno bolj naklonjena darovanju kot sprejemanju. (Ne me narobe razumeti – Še vedno sem zelo naklonjena darovanju, a sedaj gledam na prejemanje drugače.) Potem pa sem te dni zasledila eno čudovito sliko, katero sem pripela k blogu. ♥ Kot bi se mi puzzle sestavile. 🙂 Resnično je vse v ravnovesju in celotna narava stremi k temu… In ko smo pripravljeni na lekcijo, se nam le-ta zgodi oz. pride, da  nas nekaj nauči. Do nas prispejo taprave informacije.

Kar vam želim povedati je, da mi je ta slika res dala misliti. Namreč… Kolikokrat dajemo, se razdajamo in kolikokrat si dopuščamo tudi prejemati? Kolikokrat se nam zdi, da nečesa nismo vredni? Da si nekaj ne zaslužimo? Da nismo dovolj dobri za kakšno stvar? Dostikrat imamo v glavi tisti glas, da se moramo prvo potruditi, izboljšati, biti pridni in biti takšni in drugačni – in šele nato bomo pripravljeni dobiti kakšno dobro stvar. (Mogoče smo tako naučeni.) Sami sebe kaznujemo in si ne dopustimo prejeti kakšne stvari. Do nedavnega sem bila takšna tudi jaz. Neštetokrat sem koga zavrnila, ko mi je ponudil kakšno dobroto za pojesti, uslugo, njegov čas ali kakšno drugo stvar. V Vesolju pa vse poteka po določenih zakonih in vedno je vse v ravnovesju. Ne potrebujemo se obremenjevati z ničemer in skrbeti zaradi katere koli stvari… Ne prejemamo preveč, saj so ljudje takrat, ko ponudijo in nam želijo kaj izročiti resnično to pripravljeni storiti in ko jih mi blokiramo, ne morejo storiti tistega dobrega dela. Saj na nek način so ga naredili, ampak oni se tega ne zavedajo. Vesolje ve, a občutek v njih pa jim to ne sporoči, ker čutila kot takšna niso zaznala dogodka. Res žalostno ko želijo iz vsega srca pomagati pa tista usluga ali dar ostane nekje v zraku… Kot pravi gospa, ki je sliko objavila: “Really receiving from others – letting their gift or offering in – is one of the greatest gifts you can give to them.” “Resnično prejemati od ostalih pomeni, da dovoliš njihovemu daru, da ga prejmeš in je eden izmed največjih poklonov, ki jim jih lahko daš.”

No, pa sem si zadala že prvo zaobljubo in to še pred novim letom. Dovolila si bom prejemati stvari brez občutka krivde, sramu ali nevrednosti… 🙂

PUSTI SPOROČILO: